6 تصور غلط درباره کرم های ضدآفتاب
کرمهای ضدآفتاب باعث کمبود ویتامین D میشوند
یکی از باورهای غلطی که مردم را از استفادهی کرمهای ضدآفتاب دلسرد می کند، این است که کرمهای ضدآفتاب باعث بروز کمبود ویتامین D در بدن میشوند، چون اجازه نمی دهند که نور خورشید جذب پوست شود. اما متخصصان کانادایی این باور را رد می کنند.
کرمهای ضدآفتاب به طور کامل جلوی اشعه های آفتاب را نمی گیرند و مانع صد در صد تولید ویتامین D نیستند.
اگر نگران جذب ویتامین D کافی هستید به جای حذف کرم ضدآفتاب، مواد غذایی سرشار از این ویتامین مانند ماهی، زرده تخم مرغ و شیرهای غنی شده با ویتامین د را به برنامه ی غذایی خود اضافه کنید. همچنین می توانید از پزشک بخواهید تا برایتان مکمل ویتامینی تجویز کند. البته یادتان باشد از مصرف خودسرانه مکمل ویتامین های محلول در چربی که شامل A ، E ، D و K است بپرهیزید.
لوازم آرایشی حاوی ضدآفتاب هستند و نیازی به این کرمها نیست
برخی محصولات آرایشی حاوی SPF هستند، اما برای برخورداری از میزان لازم، باید مقدار زیادی از این لوازم آرایشی را به پوست خود بزنید. در واقع SPF لوازم آرایشی از 15 تجاوز نمی کند که برای محافظت از پوست در برابر آسیب های اشعه های ماورای بنفش کافی نیست.
پوست ما به کرمهایی با SPF بالای 30 نیاز دارد. اشعه های ماورای بنفش A باعث پیری زودهنگام سلول های پوستی میشود و اشعه های ماواری بنفش B مسئول آفتاب سوختگی پوست هستند. قرار گرفتن زیاد در معرض این اشعهها خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد.
برای مراقبت از پوست خود حتما صورت و بخش هایی از بدن تان را که در معرض آفتاب هستند، با کرم ضدآفتاب مناسب بپوشانید و هر دوساعت یکبار آن را تجدید کنید.
قیمت کرم ضدآفتاب، ملاک مناسبی برای تاثیر و کارایی آن نیست. گاهی مارکهای داخلی و ارزان قیمت نیز محافظت خوبی از پوست دارند
کرمهای ضدآفتاب حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناک هستند
کرمهای ضدآفتاب مناسبی در بازار وجود دارند که می توانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید. اگر در خصوص انتخاب کرم مناسب شک دارید، با متخصص پوست مشورت کنید. کرمهای حاوی زینک سبک تر هستند و چسبندگی کمتری دارند.
هیچ پژوهشی تا کنون نشان نداده است که کرمهای ضدآفتاب باعث بروز مشکلی در سلامتی شده باشند. برعکس نتایج پژوهش ها حاکی از این است که عدم محافظت از پوست در برابر نور آفتاب، باعث بروز سرطان پوست میشود.
استفاده از کرمهای ضدآفتاب یکی از ساده ترین و ارزان ترین شیوه های مقابله با سرطان پوست است. متخصصان توصیه می کنند که بین ساعات 11 صبح تا 4 بعدازظهر در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
زمانی که از خانه خارج میشوید، علاوه بر استفاده از کرم ضدآفتاب از لباس پوشیده مناسب، عینک آفتابی و کلاه لبه دار استفاده کنید.
کرمهای ضدآفتاب گران قیمت و خارجی بهترند
قیمت کرم ضدآفتاب، ملاک مناسبی برای تاثیر و کارایی آن نیست. مارک های داخلی و ارزان قیمت نیز محافظت خوبی از پوست دارند.
بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید تا با توجه به نوع پوست خود و میزان قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، شما را در انتخاب کرم مناسب راهنمایی کند.
بسیاری از کرمهای ضدآفتاب رایحه ی مطبوعی دارند، در حالیکه برخی دیگر فاقد این مشخصه هستند.
تمام این مسائل روی قیمت محصول تاثیر دارد. شما می توانید از انواع غیرمعطر کرمها در مکان هایی مانند منزل، محل کار و غیره استفاده کنید.
پوست ما به کرمهایی با SPF بالای 30 نیاز دارد. اشعه های ماورای بنفش A باعث پیری زودهنگام سلول های پوستی میشود و اشعه های ماواری بنفش B مسئول آفتاب سوختگی پوست هستند. قرار گرفتن زیاد در معرض این اشعهها خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد
کرم ضدآفتاب در حین ورزش کردن به داخل چشم نفوذ می کند
اگر طرز استفادهی درست از کرم ضدآفتاب را بلد باشید، چنین مشکلی به وجود نمی آید.
قبل از اینکه بیرون از منزل به ورزش بپردازید، حتما برای محافظت پوستتان از اشعه های آسیب رسان خورشید، کرم بزنید.
ورزشکاران حرفه ای و یا هر کس دیگری باید به درستی کرم را روی پوست خود پخش کنند.
اگر زیاد ورزش می کنید، بهتر است کرم را دور چشم های خود نزنید. اما اگر بعد از زدن کرم به همه جای صورت، مشکلی برایتان بروز نکرد، مانعی برای زدن آن به دور چشم ها نیز وجود ندارد. این مسئله به حساسیت هر فرد بستگی دارد.
همچنین می توانید از کرمهای ضدآفتاب مخصوص ورزش استفاده کنید که در حین فعالیت های بدنی شل نمی شوند.
در حین ورزش حتما از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید که اشعه های UV را به میزان 99 تا 100 درصد بلوکه می کند.
کرم ضدآفتاب باعث افزایش آکنه میشود
یکی دیگر از گفته هایی که باعث میشود برخی از مردم قید استفاده از کرم ضدآفتاب را بزنند، تاثیر آن در افزایش جوش و آکنه است.
اگر زیاد جوش می زنید و از آکنه رنج می برید، از کرمهایی استفاده کنید که منافذ پوست را مسدود نمی کنند.
اگر در انتخاب کرم ضدآفتاب مناسب برای پوست چرب و آکنه دار خود دچار مشکل هستید، حتما نظر یک پزشک متخصص پوست را جویا شوید.
انتخاب و استفاده از کرمهای ضدآفتاب نامناسب می تواند برایتان دردسرساز شود.
مطالب مرتبط:
ضدآفتـاب با SPF 30 بخرید
ضدآفتاب کافی نیست
مسمومیت با آفتاب و آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی کودکان خطرناک است
تاثیرات نور خورشید بر پوست
ضدآفتاب باعث لک صورت میشود؟
آفتابسوختگی چه عوارضی دارد؟
روغن گیاهی جای ضد آفتاب را نمیگیرد
علائم آفتاب سوختگی
راه های درمان آفتاب سوختگی
از مواجهه زیاد با نور آفتاب بپرهیزید
6 کرم ضدآفتابی که مفید نیستند
فیلم مرتبط:
پوششی در برابر اشعه های مضر خورشید
صوت مرتبط:
سخنان دکتر حسن سیرفی، متخصص پوست و مو، پیرامون استفاده از ضد آفتاب