تبیان، دستیار زندگی
مادران در طول بارداری خود باید از رنگ کردن موها خودداری کنند، چراکه مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها از طریق پوست سر که بسیار حساس است، وارد خون شده و...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موهایت را رنگ نکن خانم باردار


مادران در طول بارداری خود باید از رنگ کردن موها خودداری کنند، چراکه مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها از طریق پوست سر که بسیار حساس است، وارد خون شده و در صورت استفاده مکرر باعث نقص جنین می شود.
رنگ کردن مو، رنگ مو

توصیه اغلب پزشکان این‌است که خانم‌های باردار به خصوص در سه ماهه اول بارداری که زمان شکل گیری جنین و پیشرفت سلول‌های اولیه جنین است و جنین بسیار حساس بوده و بیشترین خطر آسیب وجود دارد، از رنگ کردن مو خودداری کنند.

دکتر علی ابراهیمی ، متخصص پوست و مو درباره مضرات رنگ کردن مو در دوران بارداری می گوید:
«به طور کلی توصیه می شود مادران در طول بارداری خود از رنگ کردن موها خودداری کنند، چراکه مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها از طریق پوست سر که بسیار حساس است وارد خون شده و در صورت استفاده مکرر باعث نقص جنین می شود.


سه ماهه اول بارداری، زمان شکل گیری جنین بوده و جنین در این دوران بسیار حساس و آسیب پذیر است، چراکه تقسیمات اصلی سلولی و ایجاد شبکه های عصبی جنین شکل می گیرد؛ بنابراین جذب هر نوع ماده و ترکیب شیمیایی می تواند اثرات بسیار مخربی بر جنین به جای بگذارد.»

بهتر است افراد در ابتدا مقداری از رنگ مو را روی قسمتی از پوست سر خود تست کنند و اگر پوست حساسیت نشان نداد و قرمز نشد، اقدام به استفاده از آن کنند

دکتر ابراهیمی در مورد رنگ کردن مو در خانم های غیر باردار نیز معتقد است:

«توصیه می شود خانم هایی که علاقه زیادی به رنگ کردن موهای خود دارند، از مش و های لایت به دلیل اینکه تماس مستقیمی با پوست سر ندارد، استفاده کنند.


بهترین رنگ موها، رنگ های طبیعی هستند، رنگ هایی مانند حنا که از سالیان دور مورد استفاده خانم ها قرار می گیرد و علاوه بر تغییر رنگ موها باعث تقویت و پرپشت شدن آنها نیز می شود.


گاهی مواد شیمیایی به کار رفته در رنگ ها بسیار قوی هستند و از طریق پوست سر و ساقه مو جذب خون می شوند.

به همین دلیل توصیه می شود خانم ها در طول سال بیش از پنج بار از آن استفاده نکنند، چرا که ممکن است دچار بیماری هایی مانند سرطان خون شوند.


بهتر است افراد در ابتدا مقداری از رنگ مو را روی قسمتی از پوست سر خود تست کنند و اگر پوست حساسیت نشان نداد و قرمز نشد، اقدام به استفاده از آن کنند، چراکه باعث ایجاد سوختگی در پوست سر می شود و ممکن است اثرات آن حتی تا آخر عمر باقی بماند.»

پریچهر کفایی ، متخصص پوست و مو نیز با تاکید بر عدم استفاده از رنگ مو در سه ماهه اول حاملگی به دلیل عوارضی که می‌تواند برای جنین داشته باشد، بیان می کند:
«زنان باردار در صورت لزوم تنها از رنگ موهای گیاهی استفاده نمایند.


رنگ موها به سه دسته‌ رنگ‌های گیاهی،‌ فلزی و رنگ‌های سنتتیک ارگانیک دسته‌ بندی می شوند.


رنگ‌های سنتتیک که بیشترین استفاده را در 60 سال اخیر داشته‌اند، علی‌رغم این که طبیعی‌ترین رنگ را به موها می‌بخشند، حاوی ماده اکسیداتیو هستند و معمولا به ساقه‌ مو آسیب می‌رسانند.


علاوه بر آن وجود ماده‌ای به نام ppd در رنگ موهای سنتتیک معمولا در 10 درصد موارد باعث ایجاد آلرژیک درماتیت (حساسیت پوستی) می‌گردد.


لذا به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود قبل از مصرف این نوع رنگ‌موها، از نظر ایجاد حساسیت تست شوند.


در کل توصیه می‌شود در طول سه ماهه اول حاملگی از مصرف رنگ موهای سنتیک خودداری شود و با توجه به اینکه ‌رنگ‌های گیاهی مثل حنا و پوست گردو دارای مواد سمی نیستند، پیشنهاد می‌شود در صورت لزوم، فقط رنگ موی گیاهی مصرف گردد.»

فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان


منابع:
جام جم
ایسنا


مطالب مرتبط:
خط قرمز زیبایی در بارداری
باید و نبایدهای آرایش در دوران بارداری
10 مشکل شایع در دوران بارداری
این کرم ها را در بارداری نزنید
مادران باردار لاک نزنند
رنگ مو با موها چه می کند؟
موهایت را نسوزان
رنگ ‌موهای باثبات، آلرژی ‌زاترند
عوارض دكلره‌ كردن موها
دکلره با موها چه می ‌کند؟
رنگ مویم یک دفعه تغییر کرد!
دردسرهای رنگ مو
رنگ مو را با دقت انتخاب کنید
شامپو به جای رنگ مو


مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.