تبیان، دستیار زندگی
شبکه های اجتماعی تبدیل به مکان مجازی شده اند که کاربران زمان بسیاری را در این فضا سپری می کنند، اما کدام شبکه اجتماعی برای نوجوانان، بزرگسالان یا مردان و زنان جذاب تر و محبوب تر است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

محبوبیت شبکه‌ های اجتماعی تصویری


شبکه های اجتماعی تبدیل به مکان مجازی شده اند که کاربران زمان بسیاری را در این فضا سپری می کنند، اما کدام شبکه اجتماعی برای نوجوانان، بزرگسالان یا مردان و زنان جذاب ‌تر و محبوب‌ تر است.

درصد

در دهه های اخیر شاهد ظهور شبکه های اجتماعی مختلفی در میان کاربران بوده ایم. شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، توئیتر، اینستاگرام، لینکدین و ... اما کدام یک از این شبکه ها مخاطبان بیشتری را به خود جلب کرده اند؟ مخاطبان اصلی این شبکه ها چه رده های سنی هستند؟ کدام شبکه اجتماعی با استقبال زنان یا مردان مواجه شده است؟
بررسی های BI Intelligence نشان می دهد، ذائقه کاربران شبکه های اجتماعی از شکل گذشته خود فاصله گرفته و کاربران به سمت شبکه هایی گرایش پیدا کرده اند که مبنی بر تصویر هستند. شبکه هایی مانند  Pinterest، Instagram  و Snapchat. علاوه بر این می توان تغییرات چشمگیری در رابطه با سن، جنسیت و علاقه کاربران به شبکه های اجتماعی مختلف اشاره کرد. در نمودار می توانید رده سنی کاربران شبکه های اجتماعی را مشاهده کنید.
اپلیکیشن snapchat، یکی از برنامه های محبوبی است که در صدر این لیست قرار گرفته است. کاربران با استفاده از این برنامه می‌ توانند عکس گرفته یا ویدئو ضبط کنند و به آنها متون یا نقاشی اضافه نمایند. سپس می‌ توانند آنها را به لیستی از دریافت کنندگان مشخص شده، ارسال کنند. این تصاویر و ویدئوها اصطلاحا «Snaps» نامیده می‌ شوند.
 دومین برنامه محبوب Vine  است. مفهوم کلی نرم افزار Vine ایجاد لحظات خوش با به اشتراک گذاری بهترین ویدئوها است. این برنامه به کاربران اجازه می دهد تا در حجم و تعدادی نامحدود از ویدئوهای یکدیگر لذت ببرند، ضعفی که در شبکه اینستاگرام وجود داشته و کاربران تنها می توانند ویدئوهای چند ثانیه ای را به اشتراک بگذارند.
Tumblr  برنامه ای کارآمد و مفید برای کاربرانی است که تمایل به اشتراک گذاشتن انواع فایل ها مانند موزیک، عکس و ویدئو را دارند. این برنامه توانسته رتبه سوم را به خود اختصاص دهد. برنامه های دیگری مانند Instagram  ،  Twitter ،  Google+ و  FaceBook ،  Pinterest و  LinkedIn در رتبه های بعدی قرار گرفته اند. همانطور که از آمار و ارقام برمی آید، شبکه های اجتماعی که از قابلیت به اشتراک گذاری ویدئو، تصاویر و ... برخوردارند نسبت به سایر شبکه ها پیشی گرفته اند.

بررسی های BI Intelligence نشان می دهد، ذائقه کاربران شبکه های اجتماعی از شکل گذشته خود فاصله گرفته و کاربران به سمت شبکه هایی گرایش پیدا کرده اند که مبنی بر تصویر هستند. شبکه هایی مانند Pinterest، Instagram و Snapchat

شبکه  Pinterest تبدیل به محبوب ترین شبکه اجتماعی در میان زنان امریکایی شده و این موضوع در حالی است که ۴۲ درصد کاربران اینترنتی شبکه های اجتماعی در امریکا را زنان تشکیل می دهند و این رقم در مردان۱۳ درصد است.
بررسی های دیگری نیز به مقایسه آمار و داده های شبکه های اجتماعی در مدت مشابه یعنی بهار سال ۲۰۱۴ و بهار سال جاری پرداخته است. در یک سال گذشته، شبکه های اجتماعی تصویری از محبوبیت بیشتری بین کاربران برخوردار شده اند.
اینستاگرام تبدیل به شبکه اجتماعی محبوب در میان جوانان امریکایی شده و همانطور که در نمودار دیده می شود، ۳۲ درصد از جوانان امریکایی این شبکه را مهم ترین شبکه اجتماعی نامیده اند و این موضوع در حالی است که تنها ۱۴ درصد از آنها از فیس بوک به عنوان مهم ترین شبکه اجتماعی یاد کرده اند. اما افرادی که به دنبال فرصت های شغلی، درآمد زایی و همینطور تحصیل هستند به شبکه اجتماعی لینکدین علاقه بیشتری دارند. آمارها نشان می دهد، ۴۴ درصد از امریکایی ها درآمدی ۷۵ هزار دلاری از این شبکه اجتماعی دارند.

درصد

رتبه ایرانی ها در استفاده از وایبر، تلگرام، لاین و واتس اپ

اگر سرور اصلی سایت هایی مانند وایبر، تلگرام، لاین و واتس اپ را ملاک اصلی قرار دهیم و میزان ترافیک ورودی-خروجی به سرورهای این سایت ها را ملاک بازدید قرار دهیم می توانیم بر مبنای آمار تولید شده الکسا که مدتی پیش منتشر شد چنین قضاوت کنیم:
در وایبر: ایران اول، روسیه دوم، امریکا سوم، هند چهارم، برزیل پنجم؛ گفتنی است ایران 11.8 درصد از ترافیک را در اختیار دارد و روسیه با 10.4 دوم است.
در تلگرام امریکا با 84 درصد اول و با اختلاف زیادی ایران با 3.7 درصد دوم، هند با 3.2 درصد سوم ، انگلیس و اسپانیا نیز در رده های چهار و پنج ترافیک الکسا هستند.
در لاین: اندونزی با 15.1 درصد اول، امریکا با 11.2 درصد دوم و ایران با 9.2 درصد سوم است.
در واتس اپ: جالب اینجاست که نامی از ایران نیست ولی تعداد کاربران ایرانی واتس اپ باید در رده اول تا پنجم باشد اما خبری در این جدول نیست. در این لیست هند با 22.4 درصد، برزیل با 14 درصد، ترکیه با 5.1 درصد، اسپانیا با 5 درصد و ایتالیا با 4.8 درصد مقام های پرترافیک اول تا پنجم را دارند.
نکته مهم این است که تا چه حد می توان به آمار ترافیک الکسا استناد کرد؟ این در حالی است که نامی از ایران در فهرست بالای واتس اپ نمی بینیم ولی واتس اپ با 43 زبان مختلف از جمله فارسی طرفداران زیادی دارد.

فرآوری: علی احمدی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: مهر/ خبرآنلاین

مطالب مرتبط:
آمارهای قابل تامل از فضای مجازی