تبیان، دستیار زندگی
گردشگران و اتباع هفت کشور می توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند، فقط کافی است گذرنامه ی معتبر داشته باشند و در فهرست ممنو ع الورود ها نیز نباشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ممنوع الورودها به ایران می آیند

گردشگران و اتباع هفت کشور می‌توانند بدون ویزا به ایران سفر کنند، فقط کافی است گذرنامه‌ی معتبر داشته باشند و در فهرست ممنو‌ع‌الورود‌ها نیز نباشند.

فراوری : لواسانی- بخش اجتماعی تبیان
فرودگاه

براساس اطلاعات پلیس فرودگاه‌های کشور، اتباع کشورهای سوریه، ترکیه، لبنان، جمهوری آذربایجان، گرجستان، بولیوی و مصر بدون ‌آن‌که به ویزا نیاز داشته باشند، - حتی از نوع فرودگاهی - می‌توانند برای مدت زمان مشخصی به ایران سفر کنند.
لغو یا تسهیل ویزای ورود، یک اقدام دیپلماتیک است که معمولا با در نظر گرفتن قوانین و شرایط کشورها و با توجه به مبادلات سیاسی و گاه تجاری اتفاق می‌افتد.
ایران از دولت دهم تصمیم گرفت سیاست‌هایش را درباره‌ی ویزا آسان‌تر کند، به همین دلیل اعلام کرد می‌خواهد دست‌کم با 60 کشور دنیا لغو ویزا داشته باشد، ادعایی که هیچ‌گاه به مرحله اجرا نزدیک نشد.
در دولت یازدهم این تمایل بار دیگر مطرح شد، برای همین کارگروهی با عضویت نهادهای امنیتی و انتظامی، وزارت امور خارجه و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل شد که تصمیم‌ها و طرح‌های آن در کمیسیون‌های تخصصی هیأت دولت بررسی و مشخص شده و اکنون معطل تصویب در هیأت وزیران است.
افزایش اعتبار ویزای فرودگاهی ایران از 14 روز به یک ماه یکی از این تصمیم‌ها بود که مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان عضوی از هیأت دولت اعلام کرد، به زودی در هیات دولت تصویب می‌شود.

ایران درحال حاضر برای تمام کشورها غیر از 10 کشور کلمبیا، سومالی، انگلیس، کانادا، آمریکا، بنگلادش، اردن، عراق، افغانستان و پاکستان امکان صدور ویزا در فرودگاه را فراهم کرده است

ایران درحال حاضر برای تمام کشورها غیر از 10 کشور کلمبیا، سومالی، انگلیس، کانادا، آمریکا، بنگلادش، اردن، عراق، افغانستان و پاکستان امکان صدور ویزا در فرودگاه را فراهم کرده است.
جدا از صدور ویزای فرودگاهی که دولت ایران امکان آن را برای تسهیل در سفر اتباع و گردشگران خارجی به این کشور فراهم کرده، اتباع هفت کشور سوریه، لبنان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، بولیوی، مصر و گرجستان می‌توانند بدون ویزا و فقط با داشتن گذرنامه‌ی معتبر، مُهر ورود به ایران را دریافت کنند و برای مدت زمانی مشخص طبق آنچه دولت ایران با توجه به توافقات دیپلماتیک و قوانین حاکمیتی تعیین کرده است، به کشورمان سفر کنند.
بر این اساس شهروندان سوریه 90 روز، گرجستان 45 روز، بولیوی 30 روز، مصر 20 روز، لبنان و جمهوری آذربایجان هر یک به مدت 15 روز بدون آن‌که به ویزا نیاز داشته باشند می‌توانند در ایران بمانند و اگر بیش از این سفر طولانی‌تری داشتند باید برای گرفتن ویزا از طریق نمایندگی‌های وزارت خارجه اقدام کنند.
وزارت خارجه انگلیس هم  روز شنبه در بیانیه ای با تجدید نظر در هشدارهای مسافرتی قبلی اش در مورد ایران، بیشتر مناطق کشورمان را برای گردشگران انگلیسی امن و مطمئن اعلام کرد.
وزارت خارجه انگلیس در این بیانیه تصریح کرد: هشدارهای قبلی مسافرتی اکنون تنها به مناطقی هم مرز با افغانستان، پاکستان و عراق محدود شده است.

«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس در ارتباط با این تجدیدنظر صورت گرفته، گفت: باور داریم که خطر برای شهروندان انگلیسی در ایران در دوران اخیر تغییر یافته است.

وزیر خارجه انگلیس توضیح داد: توصیه های مسافرتی برای هر کشوری به صورت مستمر و بر اساس آخرین اطلاعات به دست آمده صورت می گیرد.

هاموند افزود: سیاست انگلیس در مورد توصیه در خصوص عدم مسافرت به یک منطقه وقتی صورت می گیرد که قضاوت این باشد که خطرات به صورت غیرقابل قبولی در این منطقه بالا است.

وی ادامه داد: ما این ملاحظه را همچنان برای بخش هایی از ایران مشخصا برای مرزهای این کشور با افغانستان و پاکستان داریم .

وی همچنین گفت که تغییر ارزیابی های مسافرتی انگلیس در مورد ایران به شکل انفرادی انجام شده اگرچه این تغییر هم راستا با بیشتر شرکای این کشور صورت گرفته است.

وزیر خارجه انگلیس همچنین به بسته بودن سفارت این کشور در تهران اشاره کرد و افزود: گردشگران انگلیسی همچنان باید آگاه باشند که حمایت های کنسولی ما در این شرایط محدود است و آنان بایستی به دقت خطرات مسافرت به ایران را موردتوجه قرار دهند .

هاموند افزود: شهروندان انگلیسی در صورت نیاز به کمک های ضروری مشورتی می توانند با سفارت سوئد و یا هر سفارت عضو اتحادیه اروپا در تهران تماس بگیرند.

توافق صورت گرفته میان ایران و گروه 1+5 و به زودی برداشته شدن تحریم ها و بازگشت اموال بلوکه شده ایران به کشور، نیز می تواند زمینه سازی بسیار خوبی برای پذیرش هرچه بیشتر گردشگران خارجی باشد

در بیانیه وزارت خارجه انگلیس همچنین آمده است: ما همچنان به توصیه نسبت به تمام سفرها به مناطق مشخص، به خصوص در طول مرز با عراق، پاکستان و افغانستان، ادامه می دهیم. با این حال، دیگر توصیه ای نسبت به تمام سفرها به جز سفرهای ضروری به دیگر مناطق ایران وجود ندارد. ما توصیه خود را به روز رسانی کرده ایم تا خطرات احتمالی که ممکن است اتباع انگلیسی مسافر به ایران دچار آن شوند، شفاف تر شوند.
توافق صورت گرفته میان ایران و گروه 1+5 و به زودی برداشته شدن تحریم ها و بازگشت اموال بلوکه شده ایران به کشور، نیز می تواند زمینه سازی بسیار خوبی برای پذیرش هرچه بیشتر گردشگران خارجی باشد.

لذا لازم است دولت و مجلس با کمک یکدیگر اقدام به تقویت زیرساخت های گردشگری در سراسر کشور کنند و از طرفی فرهنگ گردشگری ایرانی را در بین ایرانیان رواج دهند تا مردم به جای سفر به کشورهای ترکیه، مالزی، هند و غیره به سمت جاذبه های گردشگری داخلی کشیده شوند.

عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر اینکه زمینه سفرهای مجدد گردشگران به ایران باید فراهم شود، خاطرنشان کرد: ورود قطارهای گردشگری خارجی به کشور اتفاق خوبی است که لازم است حین سفرهای داخلی آنها، مسئولان اقدام به معرفی سایر نواحی دیدنی کشورمان کنند تا آنها مجذوب سفر مجدد به کشور و بازدید از مناطقی شوند که تا کنون آنها را ندیده اند.


منابع : تابناک / پارسینه / ایسنا