تبیان، دستیار زندگی
ی نبود... به بهانه‌ی 15 آذر ماه، سومین سال درگذشت خواننده‌ی سرودهای مدرسه محمود علیقلی تنها یک مجری موفق تلویزیونی نبود. صدای پر حرارت و زندگی بخش او، حماسه ایران سرافراز را سر می‌داد. آن جا که می‌سرود: " آب زنید را...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

«محمود علیقلی» تنها یک مجری نبود...


به بهانه‌ی 15 آذر ماه، سومین سال درگذشت خواننده‌ی سرودهای مدرسه

محمود علیقلی تنها یک مجری موفق تلویزیونی نبود. صدای پر حرارت و زندگی بخش او، حماسه ایران سرافراز را سر می‌داد. آن جا که می‌سرود: " آب زنید راه را، هین که نگار می‌رسد... "

به گزارش ایسنا، چهارشنبه 15 آذرماه، مصادف با سومین سالگرد درگذشت محمود علیقلی، مجری برنامه‌های زنده تلویزیونی بود .

محمود علیقلی در سال 1333 به دنیا آمد. او كارمند شركت مخابرات بود و با اجرای سرود «آب زنید راه...» در ابتدای انقلاب، فعالیت هنری خود را آغاز كرد. او بعدها به خواننده سرودهای مدرسه مشهور شد و از دیگر ترانه‌هایی كه اجرا كرد، می‌توان به سرود «خلیج فارس» اشاره كرد.

محمود علیقلی از سال 71، با حضور در شبكه پنج سیما و اجرای برنامه «پخش پنج» كه بعدها به «تهران 20» تغییر نام پیدا كرد، توانست سبك جدیدی از شیوه اجرای برنامه‌های تلویزیونی را در سیمای جمهوری اسلامی پایه‌گذاری كند.

در طول 10 سال فعالیت او در تلویزیون، برنامه‌هایی چون «اقتصاد و جامعه» و «بازتاب» نیز با اجرای وی از شبكه‌های تلویزیونی پخش شد.

او كه به سرطان سینه مبتلا می‌شود، پس از 10 سال درمان و بهبودی، ازسال 80 مجددا به بیماری سرطان ریه مبتلا شد و این امر موجبات غیبت طولانی وی از صفحه تلویزیون را فراهم كرد.

مرحوم محمود علیقلی، آخرین بار با اجرای برنامه‌ی اجتماعی «روی خط» در شبكه‌ی سه سیما حاضر شد و در حالی كه صدا و چهره‌اش به خاطر شیمی درمانی تغییر كرده بود،همان رویه‌ی گذشته‌ی خود را در پیش گرفت.

وی كه از مدت‌ها پیش از اجرای «روی خط » درگیر بیماری بود، روز نخستی كه برای اجرای این برنامه مقابل دوربین ظاهر شد، وضعیت روحی و جسمی‌بهتری پیدا كرد. اما بیماری دیگر كار خود را كرده بود. از این رو سه قسمت از دوازده قسمتی كه قرار بود با عنوان روی خط پخش شود به روی آنتن نرفت.

حسین فریدونی، تهیه كننده برنامه‌ «روی خط»،خاطرات بسیاری با علیقلی دارد.او با یادآوری یكی از این خاطرات به ایسنا می‌گوید:از سال 78 و به مدت 15ماه برنامه‌ی «بازتاب» را هر شب برای ایرانیان مقیم اروپا پخش می‌كردیم كه با مدت زمان سی دقیقه، به بررسی مطبوعات ایران اختصاص داشت.

یك شب به هنگام اجرای برنامه‌ی«بازتاب»، تمام متن برنامه را جا گذاشته بودیم و در نهایت چاره‌ای جز تعطیلی برنامه نداشتیم. اما مرحوم علیقلی اصرار كرد كه توانایی اجرای برنامه را دارد. در این روز برنامه به نحوی روی آنتن رفت كه حتی عوامل پخش هم نفهمیدند متن برنامه موجود نیست.

با وجود چنین توانایی،مرحوم علیقلی در روزهای آخر حتی در خواندن متن برنامه مشكل پیدا كرده بود. به نحوی كه عوامل برنامه‌ی«روی خط» مجبور شدند برنامه را كمی ‌تعدیل كرده و كمتر به بحث‌های چالشی بپردازند.

سونیا پوریامین، مجری تلویزیون كه در نخستین حضور علیقلی در تلویزیون و در برنامه‌هایی چون «پخش پنج» و « تهران بیست» با وی همكاربود، درباره‌ی این همكاری به ایسنا می‌گوید: در زمانی كه این برنامه‌ها پخش می‌شد،مردم از ما انتظار داشتند كه مطالبات آنان را به حق در برنامه مطرح كنیم.

برنامه‌ی پخش پنج بی‌اغراق در زمره‌ی اولین برنامه‌های سیما بود كه با صراحت كامل مشكلات را مطرح می‌كرد و به همین دلیل توانستیم اعتماد مردم را به خود جلب كنیم.

سونیا پوریامین همچنین با اشاره به ویژگی هایی اخلاقی ،مرحوم علیقلی ،می‌گوید:علیقلی صراحت لهجه داشت و مسؤولان برای این كه در كنار او بنشینند اصلا راحت نبودند. چرا كه می‌دانستند بحثی چالشی انتظارشان را می‌كشد.

این مجری تلویزیون ادامه می‌دهد: مرحوم علیقلی به همه انرژی مثبت می‌داد. او مردی شاد و پرانرژی بود.

سونیا پوریامین درباره‌ی خاطره‌ای كه با مرحوم علیقلی داشته است،یادآور می‌شود: تلخ‌ترین خاطره‌ام از ایشان روز مرگش بود.روزهای آخر هیچ گاه از ذهنم پاك نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، مرحوم علیقلی سرانجام صبح روز پانزدهم آذر ماه، به علت بیماری سرطان در بیمارستان كسری دارفانی را وداع گفت و پیكر وی با حضور جمعی ازهنرمندان ،برنامه سازان ، مخاطبان و مدیران تلویزیون در قطعه هنرمندان به خاك سپرده شد.

پس از مرگ این هنرمند،بسیاری ارگانها و سازمان‌ها از جمله كانون هموفیلی ایران، خانه پیشکسوتان هنرو... در اطلاعیه‌هایی جدا پیام تسلیت فرستاده و از وی به عنوان فردی كه در گسترش فرهنگ پاسخگویی به مردم نقش غیرقابل انكاری را ایفا كرده است ،یاد كردند.

و حال با گذشت 2 سال از فوت این هنرمند سازمان آموزش و پرورش نیز درمراسمی از وی به خواننده سرودهای مدرسه تجلیل كرد و لوح یادبودی از سوی این سازمان به همراه تابلوی «قیامت » اثر اسفندیار احمدیه به پسر وی ، هومن علیقلی، تقدیم شد.

«روحش شاد و یادش گرامی باد»

منبع : ایسنا


لینک :

درگذشت‎ مجری‎ توانمند صدا و سیما