ایمنی در مهد کودک(1)
خانواده ها برای جلوگیری از بروز حوادث باید بچه ها را از خطرات احتمالی آگاه سازند. اگر به بچه ها اطمینان داده شود که نظارت وجود دارد بچه ها از انجام کارهای خطرناک طفره می روند. در ضمن خانواده ها باید مطمئن شوند که بچه ها از وسایلی استفاده می کنند که با سن آن ها متناسب باشد.
مطالبی که در این مقاله می خوانید شاید بسیاری از مطالب آن ساده و پیش پاافتاده به نظر برسد و رعایت نکات ایمنی در واقع رعایت همین نکات پیش پا افتاده و به ظاهر ساده می رسد. امید است با رعایت نکات ایمنی دیگر شاهد هیچ حادثه ای در مهدهای کودک نباشیم.
پارک های بازی و تجهیزات بازی در فضای آزاد همواره برای بچه ها سرگرم کننده و مفرح هستند. از دیگر مزایای این وسایل حرکت و پویایی در هوای آزاد می باشد. اما این وسایل گاهی اوقات خطراتی را نیز به همراه دارند. وسایل دارای ایراد، سطوح نامناسب و بی احتیاطی بچه ها باعث می شود تا هر از گاهی بچه ها را از پارک ها و مهدکودک ها مستقیم به اورژانس بیمارستان ها ببرند.
همه ساله بالغ بر ۲۰۰ هزار کودک در اثر استفاده نامناسب از وسایل بازی، راهی بیمارستان ها می شوند بسیاری از این جراحت ها با نظارت صحیح قابل پیشگیری هستند. با کنترل وسایل بازی قبل از استفاده از آن ها توسط والدین و آموزش چند نکته ساده پارک ها، مهد کودک ها، آمادگی ها مکان هایی شاد و مفرح برای بچه ها خواهند بود به علاوه آموزش نحوه استفاده صحیح از وسایل بازی به بچه ها بسیار مهم است و مانع بروز حوادث ناگوار می شود.
نظارت بزرگترها
خانواده ها برای جلوگیری از بروز حوادث باید بچه ها را از خطرات احتمالی آگاه سازند. اگر به بچه ها اطمینان داده شود که نظارت وجود دارد بچه ها از انجام کارهای خطرناک طفره می روند. در ضمن خانواده ها باید مطمئن شوند که بچه ها از وسایلی استفاده می کنند که با سن آن ها متناسب باشد. علاوه بر این نظارت مربی ها باعث می شود که بچه ها از بروز رفتارهای نامناسب در هنگام بازی خودداری کنند و اگر خدای ناکرده حادثه ای رخ دهد مربیان می توانند سریع تر اقدامات حمایتی و کمک های اولیه را اجرا کنند. بچه های کوچک (حتی بچه های بزرگتر) همیشه نمی توانند فاصله ها را درست اندازه گیری کنند و قادر نیستند موقعیت های خطرناک را پیش بینی کنند. وسایل بازی مهد کودک باید طوری طراحی شوند که مربیان قادر باشند به راحتی بچه ها را کنترل و نظارت کنند.
اصول ایمنی
مهمترین فاکتورهای ارزیابی ایمنی در مهدکودک ها، سطح فضای بازی، طراحی وسایل، مراقبت و نگهداری از وسایل می باشد.
سطح زمین بازی
سطح زمین بازی یکی از مهمترین عوامل کاهش دهنده میزان جراحت هنگام افتادن از وسایل بازی می باشد. سطح زیر وسایل بازی باید به اندازه کافی نرم و حجیم باشد تا هنگام سقوط بچه ها مانع آسیب دیدگی شود. سیمان، آسفالت، سنگفرش غیر ایمن و غیرقابل قبول هستند.
چمن، خاک و خاک فشرده نیز نامناسب هستند چرا که آب وهوا و نوع پوشش بچه ها باعث کم شدن قابلیت این مواد در محافظت از بچه ها می شوند. سطح بازی باید عاری از آب و نخاله های مختلف نظیر صخره، شاخه ریشه درخت باشد تا باعث زمین خوردن بچه ها نشود همچنین این سطح باید فاقد موادی نظیر چوب شکسته و آهن زنگ زده باشد.
سطح محوطه بازی باید از مواد نرمی مانند خاک اره، شن، ماسه نرم، کانوچوی نرم شده پر شده باشد. سنگفرش ساخته شده از مواد کائوچوئی که از نظر ایمنی تست شده باشد نیز مناسب است. سطح زیر وسایلی که کمتر از ۵.۲ متر ارتفاع دارند باید حداقل ۰۳ سانتی متر از مواد نرم ذکر شده پر شده باشد. در ضمن مواد نباید به صورت بسته بندی مورد استفاده قرار گیرند چون خاصیت نرم بودن و انعطاف پذیری آن ها کم می شود. اگر ارتفاع بچه ها و سطح (مثلاً پریدن از سکو) بالاتر از ۷.۳ باشد، این سطح مناسب و ایمن نیست و باید از هرگونه پریدن و با استفاده از تجهیزات با ارتفاع بلند خودداری کرد. تا ۲ متر پشت تجهیزات نیز باید از مواد نرم استفاده کرد با توجه به بلندی سرسره و تاب استفاده از مواد نرم در اطراف وسایل قابل افزایش می باشد.
به خاطر داشته باشید استفاده از مواد نرم از بروز حوادث نمی کاهند همچنین هر قدر که ارتفاع تجهیزات بیشتر باشد خطر جراحت و سقوط از آن بیشتر است.
مرکز یادگیری سایت تبیان - منبع: کیهان
تهیه و تنظیم: مریم فروزان کیا