تبیان، دستیار زندگی
تلگرام همچنان در بین شبکه های موبایلی خبر ساز است؛ در جایی با بسته های استیکری که این روزها هر موضوعی را به استیکر تبدیل کردند و گاهی هم با مزاحمت های تلفنی برای 118 و انتشار فایل صوتی در فضای مجازی.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اشتغال زایی با استیکرهای تلگرام


تلگرام همچنان در بین شبکه های موبایلی خبر ساز است؛ در جایی با بسته‌های استیکری که این روزها هر موضوعی را به استیکر تبدیل کردند و گاهی هم با مزاحمت های تلفنی برای 118 و انتشار فایل صوتی در فضای مجازی.

استیکرهای تلگرام

پیام‌ رسان‌ های موبایلی از نیمه دوم سال گذشته شیب منفی در درآمد اپراتورهای موبایل کشور انداختند و نهایتا در ایام نوروز 94 پیامک‌های ارسال در شبکه موبایل را ضربه فنی کردند.
همراه اولی‌ها در نوروز امسال بیش از ١٠میلیارد ‌و٧٠٠ میلیون و ایرانسلی‌ها نیز هشت ‌میلیارد و ٦٤٠ میلیون ‌و ٨٣٦ هزار و ٨٥ پیامک ‌رد و بدل کردند؛ در حالیکه سال گذشته (93) مشترکان ایرانسل ١٦میلیارد و همراه‌اول 11.5 میلیارد پیامک زده بودند.
پیام‌ رسان‌ ها نه تنها گریبان اپراتورهای همراه کشور ما بلکه جلوی تنفس تمامی شرکت ‌های موبایلی دنیا را گرفته‌اند اما تنها تفاوت‌ مان در این است که اپراتورهای دیگر زودتر از ما به فکر چاره افتادند.
راهکار اغلب اپراتورها این است که پیام ‌رسان مستقلی توسعه دهند تا علاوه بر امکان نظارت بر مشترکان، زمینه درآمد زایی نیز داشته باشند. این خلأ در راستای کار اپراتورهای ایران مشاهده می‌شود هرچند که مدتی است روی به این سمت آورده‌اند اما با توجه به اطلاع ‌رسانی ضعیف، استقبالی از برنامه‌ های آنها نیست.
وایبر از جمله پیام‌ رسان‌ های محبوب ایرانی است که شاید به دلیل اختلالاتی که برای آن ایجاد شد و عده‌ای این موضوع را به کاهش درآمد اپراتورها ربط دادند، این روزها دیگر مورد علاقه خیل عظیم طرفداران سابق نیست و مخاطبان آن به سمت شبکه‌های دیگری کشانده شده ‌اند.
دیدگاه آماری گویای این است که از ماه‌های پایانی سال گذشته میزان استفاده از پیام‌ رسان تلگرام رشد قابل توجهی داشته و روزانه بر رنج مخاطبان ایرانی آن افزوده می‌شود.
محیط گرافیکی ساده با امکاناتی نظیر ارسال پیام‌های متنی، صوتی و تصویری در کنار استیکرهای جذاب و قابل تولید توسط مخاطبان از جمله امکاناتی است که تلگرام را محبوب دل ایرانی‌ها کرده و بیشترین میزان بازدید از سایت آن مختص آی‌ پی‌ های ایران است.
ساختار امن و بستر ارتباطی رمزگذاری شده تلگرام کمی قابل اعتمادتر از دیگر پیام رسان‌ هاست به گونه‌ای که می‌شود اتاق مخفی را در لایه تماس برقرار و بعد از اتمام مکالمه از بین برد.

نگاهی کلی به برنامه‌های استیکرساز تلگرام در کافه بازار نشان می‌دهد که این مارکت از محل فروش برنامه ‌های مرتبط با این موضوع توانسته حداقل به 105 میلیون تومان (30 درصد سهم خود مارکت و 70 درصد سهم توسعه دهنده) دست یابد

امکان خلق استیکر برای این پیام‌ رسان از جمله امکاناتی به حساب می‌آید که اغلب مخاطبان به دنبال آن هستند و جالبتر اینکه همین امکان موجب اشتغال زایی در کشور شده است.
شاید بپرسید چگونه این امکان موجب اشتغالزایی شده است؟ در پاسخ باید گفت برخی افراد (توسعه دهندگان) بسته ‌های استیکری آماده ای را خلق و در اپ‌ مارکت ‌های ایرانی اقدام به فروش آنها کرده‌اند.
برخی بسته‌ها با توجه به نظر توسعه دهندگان به صورت رایگان در مارکت ‌های ایرانی عرضه شده اما برخی دارای قیمت هستند به این نحو که بیش از دانلود برنامه باید از حساب خود پولی را به مارکت مورد نظر بپردازید تا امکان دانلود را داشته باشید.
بالاترین نرخ بسته استیکری تلگرام در بزرگترین اپ ‌مارکت ایرانی چهار هزار و 720 تومان است و عنوان استیکرهای مختص ماه مبارک رمضان را دارد.
بسته‌های دیگری در کنار این یک نمونه وجود دارد که با توجه به میزان نصب شده (کاربرانی که آن اپلیکیشن را دریافت و نصب کرده‌اند) و قیمت بسته مورد نظر، می‌توان به میانگین فروش آن پی برد. لذا بهتر است به جای اشتغال زایی از واژه درآمدزایی استفاده کرد.
بیشترین فروش بسته استیکرهای تلگرام مربوط به برنامه تلگرام پلاس بوده که با توجه به میزان نصب چیزی حدود 94 میلیون و 400 هزار تومان تاکنون فروش داشته است.
نکته دیگر این است که میزان نصب شده‌ ها براساس ضریب دقت (اعداد گرد شده) نمایش داده می‌شود و محاسباتی که انجام شده برای حداقل میزان نصب برنامه‌ها (حدودا 30 هزار) بوده است.

استیکرهای تلگرام

نگاهی کلی به برنامه‌ های استیکرساز تلگرام در کافه بازار نشان می‌دهد که این مارکت از محل فروش برنامه‌های مرتبط با این موضوع توانسته حداقل به 105 میلیون تومان (30 درصد سهم خود مارکت و 70 درصد سهم توسعه دهنده) دست یابد.
وقتی این برنامه با چنین استقبالی مواجه شده که می‌تواند تنها برای ایام ماه رمضان (برنامه استیکرهای مختص این ماه)، 94 میلیون تومان استیکر بفروشد، اپراتورها باید به فکر جذاب‌ سازی هر چه بیشتر خود باشند زیرا با محدود سازی و ایجاد اختلال برای برنامه‌ ها نمی‌توان به جایی رسید و راه‌ های جایگزین بسیار است.
دردسرهای وایبر و تلگرام برای ۱۱۸
گفته می شود از ابتدای امسال میزان مزاحمت‌های 118 افزایش یافته و در این میان مزاحمان سعی دارند از طریق تماس با این مرکز فایل‌های صوتی برای انتشار در نرم‌افزار‌های موبایلی (وایبر و تلگرام و...) تهیه کنند.
مدیرکل خدمات مخابراتی استان تهران، در این باره گفت: روزانه به‌طور متوسط 350 تا 400  هزار تماس از سوی اپراتورهای 118 پاسخگویی می‌شود، اما به ‌طور معمول حدود 2.5 تا 5 درصد تماس‌های این مرکز به مزاحمان تلفنی مربوط می‌شود که در سال جاری میزان این مزاحمت‌ها افزایش یافته است.
عباس ابوالقاسمی آزاد همچنین عنوان کرد: ما به اپراتورهای خود دستور داده‌ایم که در هر صورت اجازه پاسخگویی به مزاحمان تلفنی را ندارند و در این موارد تنها باید تلفن خود را قطع کنند با این وجود گاهی در برخی موارد مزاحمان از چنان الفاظ و ادبیاتی استفاده می‌کنند که ممکن است پاسخی به آنها داده شود و در نهایت این افراد فایل ضبط شده این مکالمات را از طریق نرم ‌افزار‌های موبایلی منتشر می‌کنند.
وی در پاسخ به این مطلب که «یعنی فایل‌های طنزی که به نام تماس با 118 در فضای مجازی و گوشی‌های تلفن همراه منتشر می‌شود واقعی هستند؟»، توضیح داد: در بسیاری موارد این فایل‌ها از سوی خود افراد ضبط شده و به نام تماس با 118 پخش می‌شود، اما به هرحال در برخی موارد اندک هم ممکن است مزاحمان صوت اپراتورها را ضبط و پخش کنند. البته با توجه به این‌که مکالمات 118 امکان پیگیری و شنود دارد ما در نهایت این موارد را بررسی می‌کنیم تا صحت و سقم آنها مشخص شود.
آزاد در پایان با تاکید بر این‌که با این وجود میزان مزاحمت‌های 118 طی ماه‌های اخیر افزایش داشته، عنوان کرد: از میان 350 تا 400 هزار تماس روزانه حدود 9 هزار تماس حالت مزاحمت دارد که در این میان گاهی از رکیک‌ترین کلمات برای صحبت با اپراتور‌ها استفاده می‌شود.


فرآوری: علی احمدی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: ایسنا/ تسنیم
مطالب مرتبط:
استیکرهای تلگرام درد سرساز شد