تبیان، دستیار زندگی
به بیماران دیابتی توصیه می شود سوپ گشنیز، سوپ سبزیجات، ماهی، آبگوشت، خوراک ماهیچه و آلوبخارا، خورشت سیب درختی، کته گشنیز و شوید، شربت آبغوره و رب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کنترل دیابت با طب سنتی


به بیماران دیابتی توصیه می‌شود سوپ گشنیز، سوپ سبزیجات، ماهی، آبگوشت، خوراک ماهیچه و آلوبخارا، خورشت سیب درختی، کته گشنیز و شوید، شربت آبغوره و رب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

سنتی

معجزه گشنیز و اسفناج برای دیابتی‌ها
مریم مقیمی، متخصص طب سنتی
رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت را اعلام کرد و گفت: گشنیز و اسفناج در افزایش ترشح انسولین و کاهش قندخون موثر هستند.
مریم مقیمی گفت: بهتر است بیماران مبتلا به دیابت به جای مصرف شیرینی‌های مصنوعی از عسل و رب سیب استفاده کنند و بهترین میوه‌ها برای این بیماران سیب رسیده شیرین، گلابی، انار، آلو، زردآلو و شاتوت است که بیماران می‌توانند از آبمیوه‌های این میوه‌ها نیز استفاده کنند.
وی ادامه داد: مصرف ماهی و غذاهای دریایی به دلیل وجود امگا 3 و چربی‌های غیراشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: مصرف گشنیز تسکین‌دهنده صفرا و برطرف‌کننده التهاب و تشنگی در بیماران دیابتی است و در مطالعات جدید مشخص شده گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، کاهش قند خون و جلوگیری از بروز عوارض قلبی و عروقی در بیماران دیابتی موثر است.
مقیمی تصریح کرد: همچنین مصرف جو تسکین کننده غلظت خون و صفراست و در پایین آوردن قند خون و افزایش حساسیت بافتی انسولین موثر است.
وی گفت: همچنین بر اساس توصیه‌های طب سنتی مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آن‌ها ملین محسوب می‌شود. این سبزی از افزایش آنزیم "آلدوز ردوکتاز" که یکی از مکانیسم‌های بروز عوارض دیابت است جلوگیری می‌کند. همچنین اسفناج قند خون را کاهش می‌دهد.

سعی کنند چاشنی غذایشان آبغوره بی‌نمک باشد و غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهد و از رب گوجه‌فرنگی استفاده نکنند

مقیمی گفت: مصرف آلو نیز حرارت صفرا را کاهش می‌دهد و باعث افزایش حساسیت بافتی به انسولین و کاهش نسبی قند خون می‌شود. همچنین مصرف نخود ملین و تولیدکننده خون است و طحال و کلیه را پاکسازی می‌کند.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: همچنین به بیماران دیابتی توصیه می‌شود مصرف سیب را در برنامه غذایی خود داشته باشند چرا که علاوه بر کاهش قند خون از بروز عوارض دیابت جلوگیری می‌کند و حتی به افرادی که زمینه دیابت را در خانواده دارند توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به دیابت سیب بخورند.
وی ادامه داد: بنابراین به بیماران دیابتی توصیه می‌شود سوپ گشنیز، سوپ سبزیجات، ماهی، آبگوشت، خوراک ماهیچه و آلوبخارا، خورشت سیب درختی، کته گشنیز و شوید، شربت آبغوره و رب انار را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

ماهی کیلکا

رژیم غذایی ۱۵ روزه برای دیابتی‌ها
غلامرضا کُردافشاری، متخصص طب سنتی درباره رژیم غذایی ۱۵ روزه مخصوص دیابتی‌ها اظهار داشت: افراد دیابتی بهتر است، رژیم غذایی ۱۵ روزه‌ای را برای پاک‌سازی بدن از اخلاط فاسد داشته باشند و این افراد در ۳ روز اول رژیم غذایی خود به جای غذا فقط از ماهی کیلکا همراه با دارچین به‌صورت کبابی یا تنوری استفاده کنند.

به گفته وی دارچین تعدیل‌کننده اخلاط در بدن است و خود مانع فاسد شدن عفونت‌ها در بدن می‌شود، البته باید خاطرنشان کنم که افراد دیابتی حتماً در این ۱۵ روز قند ناشتا و ۲ ساعت بعد از صبحانه را کنترل کنند؛ مصرف ماهی کیلکا با دارچین خود کاهش‌دهنده قند خون است.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: دیابتی‌ها در این ۱۵ روز از دم‌کرده گزنه به‌عنوان چای مصرف کنند و میوه‌ای جز سیب نخورند. همچنین، در صورت بروز ضعف می‌توانند یک قاشق مرباخوری عسل را زیر زبان نگه دارند تا جذب عسل بهتر صورت پذیرد.

کُردافشاری با بیان اینکه بعد از ۳ روز می‌توانند غذاهای دیگر مصرف کنند، ادامه داد: سوپ گشنیز که در تهیه آن از جو، گشنیز، شلغم، خرفه، شوید، اسفناج یا برگ چغندر، عدس، ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ، کبک یا بوقلمون، آلوبخارا و یا آلوچه استفاده شده باشد و با روغن زیتون و آب‌غوره مصرف کنند.

وی گفت: خورشت سیب درختی غذای دیگری است که می‌توانند در این ۱۵ روز از آن استفاده کنند با سیب درختی، غوره تازه یا آبغوره، گوشت گوسفند یا کبک یا بوقلمون، آلوبخارا یا آلوچه به اضافه کمی نمک و پیاز و زردچوبه تهیه می‌شود.

مصرف اسفناج برای بیماران دیابتی مفید است و برای آن‌ها ملین محسوب می‌شود. این سبزی از افزایش آنزیم "آلدوز ردوکتاز" که یکی از مکانیسم‌های بروز عوارض دیابت است جلوگیری می‌کند

این متخصص طب سنتی افزود: نخوداب غذا دیگری است که دیابتی‌ها می‌تواند در این ۱۵ روز مصرف کنند و می‌توانند به میزان لازم نخود با آب، کمی نمک، مقداری شوید و گشنیز روی شعله ملایم حرارت دهند تا پخته شود و از آبغوره به‌عنوان چاشنی استفاده کنند البته غذاهای مخصوص دیابتی‌ها زیاد است.

کُردافشاری اضافه کرد: بورانی گزنه که گزنه با پیاز و نمک و زردچوبه کاملاً پخته و کوبیده شود و همراه با ماست مصرف شود، نیز برای این بیماران مفید است. همچنین، می‌توان از گزنه خورشت تهیه کرد به این ترتیب که گزنه همراه با نعنا، جعفری، گوشت گوسفند به اضافه مقداری نمک و زردچوبه و پیاز در تهیه این خورشت مخلوط شود.

این متخصص طب سنتی گفت: دیابتی‌ها باید حداقل ۳ تا ۴ بار در روز شکمشان کار کند و در طی این مدت می‌توانند عرق بید یا آب برگ بید تازه استفاده کنند و سبزی کوهی مانند والک، مرزه کوهی و برگ پنیرک و مرزنجوش برای این افراد مناسب است؛ سعی کنند چاشنی غذایشان آبغوره بی‌نمک باشد و غذای خود را با زردچوبه و زعفران رنگ دهد و از رب گوجه‌فرنگی استفاده نکنند.

وی بیان کرد: شربت آبغوره و رب انار که آبغوره و رب انار را به نسبت ۳ به ۲ مخلوط کرده و روزی یک تا ۳ بار به‌صورت رقیق شده با آب مصرف کنند؛ این شربت برای تصفیه خون و کاهش غلظت خون مفید است و موجب می‌شود که بیماری عود نکند.

کُردافشاری خاطرنشان کرد: افراد دیابتی می‌توانند ۷۵ گرم تخم خرفه، ۲۵ تخم اسفرزه، ۳۰ گرم خاکشیر، و ۲۵ گرم زنیان را در ۱، ۵ لیتر آبغوره بدون نمک خیسانده و ۴۸ ساعت در هوای معمولی نگهداری کنند. با پارچه‌ای تمیز شیره‌کش کنند و مایع به‌دست‌آمده را روزی یک تا ۳ بار نصف استکان مصرف کنند.

فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

منابع:
فارس –  مریم مقیمی، متخصص طب سنتی
تسنیم– غلامرضا کُردافشاری، متخصص طب سنتی

مطالب مرتبط:
رفع تیرگی و پُف زیر چشم با طب سنتی
نسخه طب سنتی برای حساسیت بهاره
طب سنتی علیه یبوست
توصیه های طب سنتی در زخم معده
تسکین دردهای مفصلی و سیاتیک با طب سنتی
نسخه ی طب سنتی برای پوکی استخوان 
درمان کم خونی با طب سنتی
رفع خشکی و خارش پوست با طب سنتی
درمان نفخ و ترش کردن معده با طب سنتی
درمان درد کلیه با طب سنتی
درمان یائسگی زودرس و درد قاعدگی با طب سنتی 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.