تبیان، دستیار زندگی
رابطه عروس و مادرشوهر اگرچه دغدغه اصلی زوج های جوان نیست اما می تواند برای عروس خانم های کم تجربه یک رابطه حساس و تاثیرگذار باشد. رابطه ای که اگر آن را مدیریت نکنید ممکن است حسابی روی زندگی مشترک شما سایه بیندازد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عروس دوست داشتنی باشید


رابطه عروس و مادرشوهر اگرچه دغدغه اصلی زوج های جوان نیست اما می تواند برای عروس خانم های کم تجربه یک رابطه حساس و تاثیرگذار باشد. رابطه ای که اگر آن را مدیریت نکنید ممکن است حسابی روی زندگی مشترک شما سایه بیندازد.

قلب

برای خیلی از پدر و مادرهای ایرانی پذیرش بزرگ شدن و مستقل شدن فرزندشان سخت است. آنها حتی وقتی پسرشان را در لباس دامادی می بینند هم به سختی می توانند بپذیرند که پسرشان بزرگ شده و وقتش رسید که بال هایش را برای پریدن امتحان کند و به خانه دیگری کوچ کند. به همین دلیل خیلی وقت ها عروس ها با همه ملاحظاتی که دارند و محبوبیتی که در دل خانواده همسر پیدا کرده اند، به چشم متهمی نگاه می شوند که پسر را از خانواده اش قاپیده و مهم تر از همه، بین او و مادرش فاصله انداخته است.
اگر دغدغه رابطه مناسب با مادرشوهر برای شما هم یك دغدغه ذهنی مهم بوده و هست با ما همراه باشید تا ریشه‌ها و راهكارهای روابط سالم و صمیمی میان عروس‌ها و مادرشوهر‌ها را با هم مرور كنیم.


روابط خودتان را مدیریت كنید
از همان ابتدا، با گارد بسته وارد خانواده همسرتان نشوید. در رابطه با مادرشوهرتان و محبت كردن به او دست پیش را بگیرید؛ یعنی سعی كنید قدم اول در ابراز محبت و علاقه را شما بردارید و منتظر ابراز علاقه از طرف مادرشوهرتان نمانید. برای این كار راه‌های خلاقانه زیادی وجود دارد. می‌توانید در دوران نامزدی، هنگامی كه مادرشوهرتان با موبایل پسرش تماس می‌گیرد و با پسرش صحبت می‌كند شما به‌طور داوطلبانه گوشی را بگیرید و با او احوالپرسی مختصری کنید. گاهی به او زنگ بزنید و مناسبت های زندگی اش، مثل تولد، سالگرد ازدواج و... را به او تبریک بگویید.


جای خودتان باشید
سعی كنید به جای اینكه میان رابطه مادرشوهر و همسرتان قرار بگیرید در كنار همسرتان به مادر او عشق بورزید و در مسابقه محبت از او سبقت بگیرید. دقت كنید كه قرار نیست شما برای همسر یا مادرشوهرتان نقش بازی كنید و قرار است در یك فرایند تدریجی شما مادرشوهرتان را از صمیم قلب دوست بدارید. عشق و محبت میان مادرشوهر و همسرتان را بپذیرید و آن را به رسمیت بشناسید. آنها مادر و فرزند هستند و باید یكدیگر را دوست بدارند. درست مثل شما و مادرتان.


حرف را جایی نبرید
ورود به یک خانواده جدید، به معنای ورود به یک فرهنگ جدید است. ظرفیت پذیرش تفاوت ها را در خود ایجاد کنید. هیچ‌گاه نكات منفی خانواده همسرتان را با همسرخود در میان نگذارید. همه انسان‌ها نقطه ضعف دارند و شما باید سعی كنید اشتباهات آنها را ببخشید و فراموش كنید. در مقابل، اتفاقات خوب را به‌خاطر بسپارید و سعی كنید در قبال آنها بازخورد مثبتی از خود نشان دهید. كش دادن اتفاقات ناگوار چیزی جز احساس خشم و نفرت عاید شما نمی‌كند.

حریم فردی تان را حفظ کنید و برای رفت و آمدهایتان در دوره نامزدی برنامه مشخصی داشته باشید. بدون دعوت به خانه مادرشوهر نروید و سعی کنید تا حد ممکن شب را آنجا نمانید

درگیر حرف و حدیث ها نشوید
حرف و حدیث همه جا هست. آنقدر بزرگ منش باشید که خود را درگیر حرف های ناراحت کننده و قضاوت های نابجای دیگران نکنید. از موضعی بالاتر رفتار کنید و نگذارید جوهای خاله زنکی دامن شما را هم بگیرد. لازم نیست همه صحبت‌ها و رفتارها را جدی بگیرید و درصدد پاسخ به آنها بر‌بیایید. بعضی از رفتارها و صحبت‌ها و كنایه‌ها را از سر شوخی برداشت كنید و آنها را نشنیده بگیرید.


زیادی صمیمی نشوید
در عین احترام و صمیمیت، فاصله تان را حفظ کنید. همه چیزتان را به خانواده شوهر نگویید و آنها را در همه تصمیم گیری هایتان مشارکت ندهید. حریم فردی تان را حفظ کنید و برای رفت و آمدهایتان در دوره نامزدی برنامه مشخصی داشته باشید. بدون دعوت به خانه مادرشوهر نروید و سعی کنید تا حد ممکن شب را آنجا نمانید. در عین حال طوری رفتار نکنید که از دماغ فیل افتاده به نظر بیایید.

درگوشی با آقایان
• مادرتان زحمات زیادی را برای شما متحمل شده و شما وظیفه دارید سپاسگزار زحمات او باشید. او پس از ازدواجتان نگران است كه مبادا توجه و علاقه شما به او كم شده و همسر شما جای او را در قلبتان بگیرد. تلاش كنید تا با توجه و محبت بیشتر به او بفهمانید كه هرگز در زندگی شما، كسی جای او را نخواهد گرفت.


• از همان ابتدای زندگی به‌صورت معقول و بدون افراط و تفریط جایگاه مادرتان را برای همسرتان تبیین كنید و به او تأكید كنید كه محبت و احترام به مادرتان جایگاه ویژه‌ای در ذهن شما دارد.


• برای همسرتان از هر چیزی مهم‌تر در زندگی، تسخیر قلب شما و یكه‌تاز بودن در عرصه قلب و عشق شماست. به‌گونه‌ای رفتار كنید كه همسرتان از عشق و توجه شما لبریز و سرشار شود و نسبت به این مسئله اطمینان قلبی پیدا كند.


• مادر شما هرقدر هم كه محرم رازتان باشد و منطقی بتواند به موضوعات نگاه كند، باز هم «مادر» شماست؛ پس اگر مشكلی با همسرتان دارید و از چیزی ناراحت هستید، آنها را به او نگویید و مراقب وجهه همسرتان به‌عنوان عروس خانواده باشید؛ چراكه شما و همسرتان بعد از حل شدن مشكل، آشتی می‌كنید و خیلی زود فراموش می‌كنید اما مادرتان نمی‌تواند فراموش كند و این مسائل در نوع نگاه او به عروسش اثر ماندگار خواهد گذاشت.


• انتقادات مادر و همسرتان از یكدیگر را نزد خود نگه‌داشته و منتقل نكنید و به جای آن كوچك‌ترین نكات مثبت و ابراز محبت‌های طرفین را تقویت كرده و به مادر یا همسرتان منتقل كنید.


• همیشه به‌خاطر داشته باشید كه مدیریت رابطه همسر شما و خانواده‌تان و به‌خصوص مادرتان برعهده شماست و این شمایید كه باید با ظرافت و دقت و خلاقیت و ابراز محبت و توجه كافی به طرفین، رابطه میان این دو را به خوبی تنظیم كنید.

برای اطلاع از طرح همسان گزینی تبیان اینجا کلیک کنید

فراوری: فاطمه ایمانی

بخش کلوب ازدواج تبیان


برگرفته از همشهری آنلاین

مطالب مرتبط:
زندگی با خانواده همسر (1)
زندگی با خانواده همسر (2)
ایمن شدن در مقابل خانواده همسر!

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.