درباره واس ماس و رضویان
اعتراض مازندرانی ها به سریال پایتخت به بهانه به سخره گرفتن لهجه مازنی و اعتراض اصفهانی به سریال در مسیر زاینده رود به خاطر بد اجرا کردن لهجه اصفهانی را فراموش کنید چراکه امسال با پدیده جدیدی مواجه شدیم؛ مردم یک شهر از لهجه به کار رفته توسط شخصیت منفی یک سریال حمایت می کنند و اعتقاد دارند جواد رضویان با بازی خوب خود این لهجه را احیا کرد. جواد رضویان بازیگر نام آشنای سینما و تلویزیون اهل قم است و در سریال مهران مدیری با لهجه قمی سخن می گوید. در فضای مجازی قمی ها از این شخصیت که اتفاقا منفی است استقبال کردند و از آن با صفت “لهجه زیبای قمی جواد رضویان در سریال در حاشیه” نام می برند. جواد رضویان که در سریال “در حاشیه” در نقش زهتاب بازی می کند متولد شهر مقدس قم است و حتی در زمان افتتاح شبکه استانی قم در برنامه های طنز این شبکه شرکت می کرد و قمی ها وی را به خوبی می شناسند. از همان قسمتهای ابتدایی “در حاشیه” قمی ها متوجه شدند که جواد رضویان دارد قمی صحبت می کند و از عباراتی مانند “واس ماس” و “آقایون داداشام” و “اینجی کوجیه” که جزو عبارات اصیل قمی است استفاده می کند. جواد رضویان لهجه قمی را تقلید نمی کند چون خود به آن مسلط است و در سایر فیلمها و سریالها نیز ته لهجه قمی دارد.
رضا ابوذر مدیر انجمن سینمای جوانان ایران در قم با اشاره به پخش سریال در حاشیه از شبکه سه سیما گفت: آقای رضویان به دلیل اصالت قمی که دارد به صورت واقعی و بدون تقلید میتواند به ادای لهجه قمیها بپردازد که این خود نقطه قوت این سریال است.
وی به تکه کلامهایی که از سوی این هنرمند در سریال طنز در حاشیه استفاده میشود، بیان کرد: این تکه کلامها میان بومیان شهر قم وجود دارد و مشخص است تنها کسی میتواند با این تکه کلامها به ایفای نقش بپردازد که خود از اهالی این شهر باشد.
مدیر انجمن سینمای جوانان دفتر قم ادامه داد: شاید از دید برخی افراد نوع پوشش جواد رضویان در این سریال در حاشیه باشد ولی به واقع قمیهای بومی به همین شکل و سیاق لباس میپوشند و این از روی آشفتگی نیست بلکه نوعی فرهنگ است که از دیر باز میان آنان وجود دارد.
وی با بیان اینکه مردم قم اصطلاحات و کنایات مخصوص به خود را دارند تصریح کرد: قمیها به کنایه زدن در سخنانشان مشهور هستند و این مسئله از روی غرض ورزی نیست بلکه از آداب و فرهنگ آنان است و نمیشود آن را منکر شد.
ابوذر اضافه کرد: شاید در نظر اول برخی از سخنان قمیها به دلیل استفاده از کنایه تلخ باشد ولی این تلخی همراه با مفاهیم شیرین است که این تلخی را از یاد میبرد.
جواد رضویان کیست؟
در یکی از گزارشهای قمی در مورد جواد رضویان نوشته شده بود: «بند یک اساسنامه چی میگه؟ میگه این جواته واس ماس یعنی اصلیت جواد رضویان واس ماس …»
سیدجواد رضویان از پدری قمی و مادر یزدی در شهر قم به دنیا آمد . وی به طور اتفاقی وارد رشته بازیگری شد. وی در سال اول دانشگاه با مهران غفوریان و امیر غفارمنش و بیژن بنفشهخواه همکلاس بود و به کمک آنها وارد این رشته شده است. جواد رضویان از سال ۱۳۷۳ در عرصه بازیگری مشغول به کار شده است. در مجموعههای متعددی از جمله سیب خنده، مجیددلبندم و باغچه مینو… شرکت کرد.
رضویان بچه درسخوانی بوده اما در عین حال لجوج و شیطان، بطوریکه بخاطر لجبازی با پدرش درامتحانات ثلث سوم سال دوم راهنمایی شرکت نکرد تا یکضرب مردود شود. در خاطرات خود بیان کرده که: در دوره راهنمایی یا باید از سردخانهها بیرون میکشیدنش یا از زیر تابوت شهدا چون عاشق اعزام به جنگ بود. در نوجوانی و جوانیاش عشق خاصی به جنگ داشته و همیشه در تلاش بوده که به جنگ برود. ولی چون پدر و مادر وی رضایت نمیدادند به طور مخفیانه و بدون رضایت پدر و مادر برای رفتن به جبهه تلاش میکرد و به گفته خودش هیچ وقت موفق نشد که به جبهه برود.
از علایق شخصی رضویان میتوان به طرز لباس پوشیدن او اشاره کرد که بیشتر اسپرت میپوشد و به لباس خریدن علاقه خاصی دارد و عاشق همگام بودن با مد روز است.
او با مجموعه سیب خنده به تلویزیون آمد. ولی با مجموعه طنز پاورچین به کارگردانی مهران مدیری به موفقیت رسید و در جایزه بزرگ این موفقیت را تکرار کرد. جواد رضویان یکی دو تجربه کارگردانی هم داشته که البته نتوانست در این زمینه موفقیتهایی که در عرصه بازیگری بدست آورده بود را تکرار کند. وی تاکنون در چند تله فیلم نیز بازی کرده و تا به حال چند آلبوم نیز بیرون داده است .او دارای یک فرزند دختر به نام یامین است ,نارنجی رنگ مورد علاقه اوست و سبک نقاشی اش الیستراسیون است سبک تصویر سازی کودک.
رضویان تا بحال چند آلبوم منتشر کرده است، از چند آهنگ این بازیگر و خواننده می توان به «تقدیر»، «دلت میاد»، «دنیا دیگه مثل تو نداره»، «بانوی قصه»، «قسمت نمیشه انگار»، «میخوام تو ابرا»، «بیا پیشم بابا»، «بزن بریم» ،«لحاف دوزی» و… اشاره کرد.
او لیسانس نقاشی دارد و سبک نقاشی هایش الیستراسیون است.این سبکِ نقاشی کودک است.
دلیل علاقمندی او به رشته نقاشی به آشنایی او با مهران غفوریان مربوط میشود. راهنماییها و تشویقهای مهران باعث شد که جواد به رشته نقاشی علاقمتد شود و به طور اتفاقی وارد این رشته شده و سال اول دانشگاه با مهران غفوریان و امیر غفارمنش و بیژن بنفشه خواه همکلاس بوده و به کمک آنها وارد این رشته شده است.
منبع: سینما رکس