تبیان، دستیار زندگی
اگر به تازگی پدر یا مادر شده اید، چاره ای ندارید جز این که با راهکارهایی ساده برای خواباندن نوزاد آشنا شوید!
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روش‌های خواباندن نوزاد بدخواب


اگر به‌تازگی پدر یا مادر شده‌اید، چاره‌ای ندارید جز این‌که با راهکارهایی ساده برای خواباندن نوزاد آشنا شوید!


نوزاد

یادگیری مهارت خواباندن نوزادی که به‌تازگی پا به این دنیا گذاشته است، بخش زیادی از مشکلات تازه پدر و مادر شده‌ها و نزدیکانشان را حل می‌کند. با رعایت نکاتی که در ادامه این مطلب می‌خوانید، به شکل باورنکردنی می‌توانید به خوابیدن راحت‌تر و بهتر نوزادتان کمک کنید.
با نوزاد، ارتباط چشمی طولانی برقرار نکنید
به‌هیچ‌وجه قبل از خواب، نوزاد را هیجان‌زده نکنید. ارتباط چشمی طولانی و معنادار شما با نوزاد، محرک‌ترین عامل برای نخوابیدن نوزاد و هیجانی شدن او است.
نوزاد را سیر کنید
اگر کودک شما از آن کودکانی است که نیمه‌شب گرسنه از خواب بیدار می‌شود، تغذیه قبل از خواب می‌تواند مفید باشد.
تخت کودک را خلوت کنید
فضای خواب کودک را از هر وسیله اضافی خالی کنید. ملحفه و بالشتک اضافی یا عروسک، علاوه بر این‌که ممکن است خطرناک باشند و احتمال خفگی یا تنگی نفس کودک را افزایش دهند، باعث ناآرامی ذهنی کودک قبل از خواب می‌شوند.
نوزاد را حمام کنید
آب گرم و بعد از آن نوازش آرام با حوله حمام، به آرام شدن نوزاد کمک می‌کند.
فضا را خوشبو کنید
بعضی نوزادان با بوی مطبوع یک یا 2 قطره خوشبوکننده یا روغن طبیعی روی دستمال کنار تخت‌خوابشان، زودتر به خواب می‌روند. البته استفاده از خوشبوکننده‌ها تا قبل از 6 ماهگی نوزاد توصیه نمی‌شود.
در صورت زیاد ترش کردن، به پزشک مراجعه کنید
رفلاکس معده یا همان ترش کردن نوزادان، یک بیماری شایع است که یکی از عوامل مشکلات خواب در نوزادان است. از نشانه‌های این بیماری می‌توان به زیاد بودن آب دهان، گریه با صدای بلند، خس خس کردن، عق زدن و مشکلات گوارشی اشاره کرد. اگر نوزادتان این علایم را دارد، برای کسب اطمینان، به پزشک مراجعه کنید.

بعضی اوقات نوزادان به پارچه‌هایی که از الیاف مصنوعی دوخته شده‌اند، حساسیت دارند که می‌تواند مانع خوابیدن نوزاد شود. بنابراین از لباس‌هایی استفاده کنید که از الیاف طبیعی مانند کتان تهیه شده‌اند.

کودک را نوازش کنید
وقتی نوزاد را برای خواب به تخت‌خوابش منتقل می‌کنید، سعی کنید دستتان را با مهربانی روی شکم، بازوها و سر کودک بگذارید تا او را آرام کنید.
زمان مناسب را انتخاب کنید
مقرر کردن زمان خواب معین، بسیار مهم است. خوشبختانه زود خواباندن کودک به زود بیدار شدن کودک در صبح منجر نخواهد شد و برعکس، خواب مناسب شبانه، باعث می‌شود نوزاد صبح‌ها دیرتر از خواب بیدار شود.

لباس خواب مناسب تن نوزاد کنید
بعضی اوقات نوزادان به پارچه‌هایی که از الیاف مصنوعی دوخته شده‌اند، حساسیت دارند که می‌تواند مانع خوابیدن نوزاد شود. بنابراین از لباس‌هایی استفاده کنید که از الیاف طبیعی مانند کتان تهیه شده‌اند.
دمای محیط را اندازه نگه‌دارید
حتماً خودتان هم می‌دانید که نوزاد در دمای مناسب، بهتر می‌خوابد؛ بنابراین به توصیه پزشکان، دمای اتاق نوزاد را بین 18 تا 21 درجه سانتی‌گراد نگه‌دارید تا کودکتان راحت‌تر و زودتر بخوابد.

اگر کودک شما از آن کودکانی است که نیمه‌شب گرسنه از خواب بیدار می‌شود، تغذیه قبل از خواب می‌تواند مفید باشد.

اتاق را تاریک کنید
برای این‌که به نوزاد کمک کنید تا متوجه فرارسیدن زمان خواب شود، اتاق او را تاریک کنید. لازم به ذکر است که بهتر است از چراغ خواب استفاده نکنید تا نوزاد، تاریکی شب را احساس کند.
نوزاد را ماساژ دهید
نوزادان و کودکان نوپا که پیش از خواب، 15 دقیقه ماساژ داده می‌شوند، سریع‌تر از کودکانی که فقط برایشان قصه گفته شده است، به خواب می‌روند.
نوزادتان را به خواب نیمروزی دعوت کنید
علاوه بر تمام فواید خواب نیمروزی که به شما فرصت انجام کارهای شخصی‌تان را می‌دهد، خواب نیمروزی برای رشد ذهنی و جسمی کودک، بسیار اهمیت دارد. به خاطر این باور غلط که اگر کودک در روز نخوابد، شب‌ها بیش‌تر می‌خوابد، خواب نیمروزی را حذف نکنید، چون دقیقاً برعکس است.
از پوشک مخصوص شب استفاده کنید
پوشک خیس هم می‌تواند از عواملی باشد که مانع خوابیدن نوزاد شود. بهتر است در طول شب از پوشک‌هایی که قدرت جذب بسیار بالا دارند استفاده کنید تا اگر نوزاد با پوشک خیس خوابش برد، مجبور نباشید او را بیدار کنید.

به نوزاد پستانک بدهید
دادن پستانک در زمان خواب به کودک کمک می‌کند تا آرام شود و به خواب برود. البته وقتی نوزاد به خواب رفت، پستانک را از دهانش خارج کنید تا به خاطر افتادن پستانک از دهانش بیدار نشود.
بهترین راهکار را خودتان بیابید
همه ما درباره تکان دادن کودک در تمام شب یا نشستن در خودرو و گردش آرام شبانه شنیده‌ایم، اما هیچ فردی نمی‌تواند قضاوت کند که کدام شیوه برای نوزاد شما کارآمدتر خواهد بود. بهتر است شیوه‌های امنی را که برای نوزاد شما مناسب است، پیدا و از آن‌ها استفاده کنید.
یک برنامه خواب منظم داشته باشید
هیچ شکی در این‌که یک برنامه منظم خواب می‌تواند به کودک بفهماند که زمان خواب فرا رسیده است، وجود ندارد. یک برنامه خواب منظم برای نوزادتان تنظیم و به آن عمل کنید.
حالت‌های نوزاد را بشناسید
به‌جای آن‌که منتظر بمانید تا بحران اصلی فرا برسد، به دنبال شناخت نشانه‌های خستگی نوزاد باشید. ممکن است نوزاد چشم‌هایش را بمالد، گریه کند یا خمیازه بکشد. بعضی از نوزادان ممکن است کاملاً برعکس باشند و در زمان خستگی، پرانرژی‌تر شوند که این حالت، باعث گمراهی والدین می‌شود.
صدای متناوب ایجاد کنید
در رحم مادر، جنین به شنیدن صداهای متناوب مانند صدای نفس یا تپش قلب مادر عادت می‌کند، بنابراین بعضی از نوزادان با شنیدن صدای دستگاه تهویه و به‌طورکلی لوازمی که صدای متناوب تولید می‌کنند، بهتر به خواب می‌روند.
لالایی بخوانید
لالایی خواندن، به‌طورکلی یک روش بسیار عالی برای آرام کردن کودک خواب‌آلود است و تحقیقات نشان داده‌اند که لالایی خواندن به کاهش استرس هم کمک می‌کند.

خراسان

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443
برگرفته از گروه: کودک