تبیان، دستیار زندگی
تجربیات گسترده ای که در زمینه آبیاری گیاهان در آپارتمان های ایران به دست آمده است، نشان می دهد که علت از بین رفتن اکثر گیاهان آپارتمانی، افراط در آبیاری آن ها، نداشتن برنامه ای منظم و بی اطلاعی مردم از نحوه آبیاری آنان با توجه به شرایط آب و هوایی کشورمان
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونگی آبیاری گیاهان در آپارتمان

آبیاری گیاهان در آپارتمان, گل, گیاه


تجربیات گسترده‌ای که در زمینه آبیاری گیاهان در آپارتمان‌های ایران به‌دست آمده است، نشان می‌دهد که علت از بین رفتن اکثر گیاهان آپارتمانی، افراط در آبیاری آن‌ها، نداشتن برنامه‌ای منظم و بی‌اطلاعی مردم از نحوه آبیاری آنان با توجه به شرایط آب و هوایی کشورمان است.


آب هم مانند نور، یکی از نیازهای اصلی و مهم گیاهان به شمار می‌رود، اما مهم‌ترین مسئله، آگاهی از میزان نیاز گیاه شما به آب است.

هنگام آبیاری دقت کنید

از آبی استفاده کنید که سرد نباشد و دمای آن با درجه حرارت اتاق، یکسان بوده و کلر آن نیز خارج شده باشد. برای انجام این کار، ظرفی را پر از آب کنید و به‌مدت 24 ساعت بگذارید بماند. پس از این مدت، کلر آن پریده و دمای آن با دمای محیط‌ زیست گلدان، یکی می‌شود. آن‌وقت با این آب، گلدان‌هایتان را آبیاری کنید و هر چند ماه یک‌بار کنترل کنید که آب از سوراخ‌های زیر گلدان به‌آرامی خارج شود.

جمع شدن آب در زیرگلدانی مضر است و بهتر است به‌منظور عدم تماس آب داخل زیرگلدانی با گیاه، آجری زیر گلدان قرار دهید. چون گیاه پس از یکی دو روز که خاکش کمی خشک شد، آب داخل زیرگلدانی را به خود جذب می‌کند و موجب پوسیدگی ریشه و در نتیجه مرگ گیاه می‌شود.

چنانچه آب به سرعت از سوراخ گلدان بیرون بیاید، نشانه این است که خاک گلدان جمع شده یا اصطلاحاً چروک برداشته و از دیواره‌های گلدان جدا شده است. در این حالت مقداری خاک‌برگ به داخل گلدان ریخته و با انگشتان دست، آن را با خاک قبلی، کاملاً مخلوط کنید یا به‌طورکلی خاک آن را عوض کنید.
جمع شدن آب در زیرگلدانی مضر است و بهتر است به‌منظور عدم تماس آب داخل زیرگلدانی با گیاه، آجری زیر گلدان قرار دهید. چون گیاه پس از یکی دو روز که خاکش کمی خشک شد، آب داخل زیرگلدانی را به خود جذب می‌کند و موجب پوسیدگی ریشه و در نتیجه مرگ گیاه می‌شود. پس باید آبی را که در زیرگلدانی جمع شده، بلافاصله تخلیه کنید؛ زیرا ماندن آب در زیرگلدانی، خطرات دیگری نظیر تجمع حشرات و آفات را در بر دارد که نه‌تنها به گیاهان، بلکه حتی به ساکنین آپارتمان نیز آسیب می‌رساند.

گل

شاید خیلی‌ها توجه نداشته باشند که ریشه گیاهان، همان‌گونه که نیازمند آب است، به هوا هم نیاز دارد. حال چنانچه خاک گیاهان به‌طور مداوم خیس و چسبنده باشد، بدیهی است هوای موجود در خاک بیرون رانده شده و در نتیجه عدم‌تنفس ریشه‌ها پوسیده شده و موجب تلف شدن گیاه می‌شود.
اغلب گیاهانی که در اثر کم‌آبی پژمرده می‌شوند، با آبیاری مجدد، جانی تازه خواهند گرفت؛ درحالی‌که افراط در آبیاری، منجر به مرگشان می‌شود.

بالاخره چندوقت یک‌بار به آن آب بدهیم؟

به‌هیچ‌وجه نمی‌توان به این سوال پاسخ قطعی داد، زیرا عوامل مهمی نظیر درجه حرارت محیط، اندازه و جنس گلدان (سفالی، لعابی، پلاستیکی، فایبرگلاس و غیره) و فصل، در این امر مهم دخالت دارند.

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: m_hadi47
برگرفته از گروه: دنیای گیاهان و حیوانات