تبیان، دستیار زندگی
نهادینه کردن ارزش ها و هنجارها در کودکان، تنها یک راه دارد و آن هم تربیت صحیح فرزندان بر پایه اصول اخلاقی است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تربیت فرزندان بر اساس اصول اخلاقی

پدر و فرزند



نهادینه کردن ارزش‌ها و هنجارها در کودکان، تنها یک راه دارد و آن هم تربیت صحیح فرزندان بر پایه اصول اخلاقی است.


والدین با درونی کردن ارزش‌ها و هنجارهای اخلاقی در فرزندانشان می‌توانند آن‌ها را با خصوصیات شخصیتی بهتری تربیت کنند و از بروز خصایص اخلاقی ناشایست مانند زورگویی و پرخاشگری در کودکانشان جلوگیری کنند.
به گزارش هافینگتن‌پست، کارشناسان علوم تربیتی تأکید دارند که رعایت نکات زیر به تربیت فرزندان بر اساس اصول اخلاقی کمک می‌کند:
1- اجازه دهید خودش باشد
به‌جای اینکه بخواهید فرزندتان را با دیدگاه خود تغییر دهید، او را آن‌گونه که هست بپذیرید. با این کار، شما به او اعتماد کرده و حس هویت و استقلال بیشتری به او می‌دهید. چراکه با محدود کردن فرزندتان، تنها موجب ترس او می‌شوید.

برای اینکه کودکتان استقلال بیشتری داشته باشد، اجازه دهید کارهایی را که در حد توانش هست، خودش انجام دهد؛ از فرستادن نامه گرفته تا ریختن نوشیدنی و جمع کردن ظرف‌ها.


2- او را تشویق به مستقل شدن کنید
برای اینکه کودکتان استقلال بیشتری داشته باشد، اجازه دهید کارهایی را که در حد توانش هست، خودش انجام دهد؛ از فرستادن نامه گرفته تا ریختن نوشیدنی و جمع کردن ظرف‌ها. در کارهایشان به آن‌ها کمک کنید، اما به‌تنهایی کارهای شخصی آن‌ها را انجام ندهید. اجازه دهید توقعات و اهدافش را خود مشخص کند تا در صورت رسیدن به آن‌ها، هنجارها و ارزش‌های شخصی‌اش رشد یابند.
3- به او حس همکاری در یک گروه را بدهید
با سپردن مسوولیت‌هایی به فرزندتان، پایبندی‌های اخلاقی را در او محکم‌تر می‌کنید و با فعال‌تر شدن او، این حس را به وی می‌دهید که در خانواده نقش پررنگی دارد. کارها و وظایفی را که در حد توان سنی‌اش هست به او محول کنید. کارهای خانه، مرتب کردن وسایل، تهیه دسر و از این دست کارها، به او این حس را می‌دهد که نقش مهم و پررنگی را در گروه دارد.

تربیت طلایی داشته باشید


4- مرزها و قوانین را برایش مشخص کنیم
والدینی که در کارهای فرزندشان آن‌ها را همراهی می‌کنند و درعین‌حال بر آن‌ها نظارت می‌کنند، نقش موثرتری در زندگی آن‌ها ایفا می‌کنند و فرزندان آگاه‌تر با زمینه‌های اخلاقی و حس هویت بیشتر خواهند داشت. در واقع، تعیین مرزهای مشخص برای فرزندان به آن‌ها کمک می‌کند تا در تعامل با خانواده، دوستان و غریبه‌ها، صحیح و غلط را از هم تشخیص دهند. برای مشخص کردن این مرزها می‌توانید دوستانه با او صحبت کنید و در خصوص مباحث اخلاقی در شرایط اجتماعی مختلف برایش توضیحاتی دهید.
5- به او احترام بگذارید
با احترام به فرزندانتان، امکان برقراری یک تعامل محترمانه،‌ دوستانه و صمیمی را به او بیاموزید.

منبع: تعامل

باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443
برگرفته از گروه: خانواده