تبیان، دستیار زندگی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: استفاده از شیر و فرآورده‌های شیری غیر پاستوریزه، یکی از عوامل مهم شیوع بیماری عفونی و تب مالت در استان فارس به شمار می‌رود. دکتر حسن جولایی که به مناسبت برپایی «جشنواره شیر منطقه ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

احتمال آلودگی شیر با سم افلاتوکسین


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: استفاده از شیر و فرآورده‌های شیری غیر پاستوریزه، یکی از عوامل مهم شیوع بیماری عفونی و تب مالت در استان فارس به شمار می‌رود.

دکتر حسن جولایی که به مناسبت برپایی «جشنواره شیر منطقه جنوب کشور» (7 تا 10 بهمن 83) سخن می‌گفت، با اعلام این مطلب افزود: با وجود اقدامات گسترده فرهنگی، مبنی بر دسترسی شهرنشینان و روستانشینان به مواد لبنی پاستوریزه، متاسفانه این دسترسی هنوز کافی نبوده و در برخی مناطق روستایی، کمتر از 30 درصد افراد به فرآورده‌های شیری پاستوریزه دسترسی دارند که این امر سلامت ساکنان این مناطق را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به این که امنیت غذایی، یکی از مهمترین مقوله‌ها در بحث تغذیه است یادآور شد: کاهش بار آلودگی میکروبی شیر، یکی از اولویت‌های مراکز علمی و اجرایی استان فارس است، هر چند هنوز هم با استانداردهای مورد قبول فاصله داریم.

دکتر جولایی،مسمومیت ناشی از افلاتوکسین را که بر اثر دپو کردن(انبار کردن) آذوقه دام اتفاق می‌افتد، از دیگر مشکلات موجود برشمرد و گفت: ضروریست در کنار فعالیت‌های ترویجی به منظور استفاده از مواد لبنی، آموزش‌های لازم در زمینه روش های نگهداری خوارک دام به واحدها داده شود تا از آثار سرطان زای افلاتوکسین تا حد زیادی جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: از سال 1380 در استان فارس در کنار اقدامات فرهنگی، فعالیت‌هایی در زمینه عرضه ی محصولات لبنی پاستوریزه، از قبیل ایجاد پایگاه های جمع‌آوری شیر و احداث کارخانه های تولید فرآورده‌های لبنی پاستوریزه در راستای ایجاد دسترسی فیزیکی به محصولات لبنی، در برخی شهرستان های این استان صورت پذیرفته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تعریف سبد غذایی برای اقشار آسیب پذیر را که در آن لبنیات از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گام مؤثری در راه نهادینه سازی فرهنگِ استفاده از لبنیات پاستوریزه برشمرد و تصریح کرد: بررسی‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز حاکی از آن است که بیش از 48 درصد زنان بالای 35 سال در استان فارس دچار پوکی استخوان هستند که با در دسترس قرار دادن لبنیات برای این افراد به راحتی می‌توان آمار فوق را کاهش داد.

وی گفت: ‌برپایی جشنواره شیر در منطقه جنوب کشور، یکی از راهکارهای مهم و اساسی در جهت تبیین نقش و اهمیت این فرآورده ی ارزشمند غذایی از یک سو و حساس‌سازی تمام بخش‌های دولتی و خصوصی در زمینه روش های ایجاد دسترسی آسان تر افراد و گروه های مختلف به ویژه قشر آسیب‌پذیر به این فرآورده‌ها، از دیگر سو خواهد بود.

دکتر مرتضوی


* مطالب مرتبط در این سایت:

- مصرف شیر و لبنیات را فراموش نکنید

- اثر شیر و فراورده های آن در پیشگیری از سرطان

- تأثیر شیر و لبنیات در پیشگیری و درمان فشار خون بالا

- شیر پرچرب یا كم چرب؟

- نقش تغذیه در پیش گیری از پوكی استخوان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.