تبیان، دستیار زندگی

6 توصیه برای پیشگیری از آلزایمر

بدون شک یکی از کابوس‌های زندگی این است که حافظه به تدریج کم رنگ شود و به جایی برسد که آلزایمر خوره‌ی خاطرات تلخ و شیرین زندگی شود. در نتیجه لازم است که تمام تلاش‌مان را برای پیشگیری از این بیماری به کار بگیریم. خوشبختانه می‌شود با ورزش، بازی‌های فکری و البته تغذیه‌ی مناسب از ابتلا به این بیماری تا حد زیادی پیشگیری کرد. در این مطلب شش توصیه برای پیشگیری از این بیماری ارائه می‌دهیم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

 

مغز سالم، تحریک مغز، حافظه، آلزایمر، سیستم عصبی،

کمی ورزش کنید

نتایج یک پژوهش آمریکایی که روی 1740 بیمار 65 سال و بیشتر انجام شده است نشان می‌دهد سه جلسه ورزش در هفته، خطر پیشرفت آلزایمر را به میزان 40 درصد کاهش می‌دهد.


به خاطر اینکه اولا ورزش باعث بهبود سلامت دستگاه قلب و عروق می‌شود و بویژه خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را که روی مغز تاثیر می گذارند کاهش می‌دهد.


دوما اینکه ورزش باعث کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و تصلب شرایین (گرفتگی عروق) می‌شود که هر دو خطر بروز بیماری آلزایمر را افزایش می‌دهند. محققان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر، روزانه نیم ساعت پیاده روی داشته باشید.

 

مغزتان را به کار بگیرید

شطرنج بازی کنید، جدول روزنامه را حل کنید و سودوکود را تبدیل به سرگرمی روزانه‌تان بکنید.


اگر به هیچ کدام از این بازی های فکری علاقه ای ندارید، حتما کتاب بخوانید. کتاب های ادبی جدید باعث تحریک مغز و بهبود حافظه می‌شوند.


به عقیده‌ی متخصصان دانشگاه راش در شیکاگو تمام این کارها باعث می‌شوند که تا حدودی خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کاهش یابد.


محققان مدت پنج سال روی 775 داوطلب 80 ساله بررسی هایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند افرادی که بازی‌های فکری انجام می‌دهند به میزان 40 درصد کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می گیرند.

توصیه می کنیم مصرف مواد غذایی سرشار از اسید فولیک مانند لوبیا سفید، جگر مرغ، جوانه‌ی گندم، تخمه‌ی آفتابگردان؛ عدس، شاهی، اسفناج، جعفری، ماش و آجیل‌ها را افزایش دهید و برای دریافت ویتامین ب12 بیشتر سراغ جگر، دل و قلوه و ماهی ساردین بروید

 

تنها نمانید

به قول قدیمی‌ها، تنهایی بد دردی است و تنهایی، زیبنده‌ی خداوند است. اگر نمی خواهید به این زودی ها درگیر بیماری رنج‌آوری مانند آلزایمر شوید بهتر است از نظر اجتماعی فعال‌تر باشید. به طور مرتب با دوستان و همسایه و اعضای خانواده‌ی خود دیدار داشته باشید. فعالیت های اجتماعی‌تان را گسترش دهید.


محققان دانشگاه راش شیکاکو مدت بیش از چهار سال روی 823 داوطلب با محدوده‌ی سنی 81 سال بررسی‌هایی انجام دادند. آنها می خواستند بدانند آیا ارتباطی بین تنهایی و زوال عقل وجود دارد یا خیر.

 

بررسی های این محققان نشان می‌دهد که تنهایی، قابلیت های اجتماعی افراد را پایین آورده و سیستم عصبی آنها را ضعیف می‌کند. در نتیجه این افراد به راحتی نمی توانند با بیماری های مربوط به کهولت سن مانند آلزایمر مقابله کنند.

 

ویتامین‌های E و C را دریابید

برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های E و C برای پیشگیری از بیماری آلزایمر توصیه می‌شوند.


نتایج دو پژوهشی که در سال 2002 در مجله   American Medical Associationبه چاپ رسیده است نشان می‌دهد که خواص آنتی اکسیدانی این ویتامین‌ها باعث پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می‌شود.


میزان نیاز بدن به ویتامین‌های E و C به ترتیب 12 و 110 میلی گرم در روز است. از بین مواد غذایی حاوی ویتامین ای می توان به روغن های گیاهی، غلات، آجیل ها بخصوص بادام، گردو و غیره، سیب زمینی شیرین و انبه اشاره کرد.


فلفل دلمه ای، انگور فرنگی، لیموترش، گل کلم، طالبی، پرتقال و غیره نیز از منابع غذایی ویتامین ث محسوب می‌شوند.

 

ماهی میل کنید تا فراموشی نگیرید

نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد داشتن رژیم سرشار از امگا-3 ها خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا 47 درصد کاهش می‌دهد. این اسیدهای چرب همچنین برای کاهش خطر بروز بیماری های قلبی عروقی نیز مفید هستند.


امگا-3 بویژه در ماهی آزاد، ساردین، ماهی خال مخالی و تن وجود دارد. روغن ماهی نیز یکی از منابع این اسیدهای چرب محسوب می‌شود.
متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که هر هفته دو بار ماهی میل کنید.

بررسی‌های محققان نشان می‌دهد که تنها بودن، قابلیت های اجتماعی افراد را پایین آورده و سیستم عصبی آنها را ضعیف می‌کند. در نتیجه این افراد به راحتی نمی‌توانند با بیماری‌های مربوط به کهولت سن مانند آلزایمر مقابله کنند

 

ویتامین B را دریابید

نتایج یک پژوهش جدید سوئدی نشان می‌دهد که ویتامین‌های ب12 و فولات (اسید فولیک) از بروز بیماری آلزایمر پیشگیری می‌کند. این محققان به مدت سه سال 370 داوطلب بالای 75 سال را تحت نظر گرفتند. در این مدت 78 نفر از این داوطلب ها به آلزایمر مبتلا شد.


محققان مشاهده کردند از این 78 نفر، 46 نفر با کمبود ویتامین ب12 و اسید فولیک مواجه بودند. به عقیده این محققان کمبود این دو ویتامین باعث مرگ سلول های عصبی می‌شود. متاسفانه این پدیده نیز خطر بروز آلزایمر را افزایش می‌دهد.

 

توصیه می کنیم مصرف مواد غذایی سرشار از اسید فولیک مانند لوبیا سفید، جگر مرغ، جوانه‌ی گندم، تخمه‌ی آفتابگردان؛ عدس، شاهی، اسفناج، جعفری، ماش و آجیل‌ها را افزایش دهید.


برای دریافت ویتامین ب12 بیشتر سراغ جگر، دل و قلوه و ماهی ساردین بروید. 


مطالب مرتبط:

با علایم آلزایمر آشنا شوید
10 تصور غلط درباره آلزایمر
آلزایمر در زنان
آلزایمر احتمالا واگیر دارد
می‌توان آلزایمر را 10 سال زودتر پیش‌بینی کرد
اینها از آلزایمر جلوگیری می‌کنند
بیماری آلزایمر؛ انواع،علل و علائم
فراموشی در افراد پیر

 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.