تبیان، دستیار زندگی
سوانح جاده ای یک پدیده ی اجتماعی در کشور ماست که نیاز به شناسایی ابعاد زیر بنایی تر آن از قبیل مسایل فرهنگی، روانی، جامعه شناختی، تبلیغاتی، پزشکی و نقش جایگاه پلیس علاوه بر نارسایی های ناشی از فناوری از جمله کیفیت راه ها و خیابان ها،کیفیت ساخت ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه علوم نو

در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه علوم نو در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان


ترمزیار هوشمند
تبیان:
سلام و وقت به خیر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید؟
سلام، مژده افشارفر هستم از مدرسه علوم نو در دهمین دوره جشنواره های دانش آموزی تبیان شرکت کرده ام.


تبیان: هدف شما از انجام این پروژه چیست؟
سوانح جاده ای یک پدیده ی اجتماعی در کشور ماست که نیاز به شناسایی ابعاد زیر بنایی تر آن از قبیل مسایل فرهنگی، روانی، جامعه شناختی، تبلیغاتی، پزشکی و نقش جایگاه پلیس علاوه بر نارسایی های ناشی از فناوری از جمله کیفیت راه ها و خیابان ها، کیفیت ساخت اتومبیل ها و ... دارد.

به طور قطع آمار معلولان و مصدومان ناشی از حوادث رانندگی و جاده ای 10 تا 15 برابر میزان تلفات ناشی از آن است که عواقب جبران ناپذیر آن همچون بی سرپرستی، مشکلات روحی و روانی، هزینه های هنگفت درمانی و نیز موارد جزایی و قضایی است.


تبیان: عوامل اصلی سوانح جاده ای چیست؟
مهارت ناکافی و خطای شخصی رانندگان و بی توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی و عدم استفاده از امکانات ایمنی خودرو عوامل اصلی سوانح جاده است.


تبیان: لطفا خلاصه ای از این پروژه را توضیح دهید؟
همان طور که در اتومبیل ها مشاهده می شود، برای استفاده از فلشر هنگام اعلام خطر، با فشار دادن دکمه، چراغ های مربوطه خاموش و روشن می شوند و اتومبیل های پسین را به منظور کاهش سرعت مطلع می سازد تا تصادفی رخ ندهد، که سیستمی ساده و ابتدایی است.

اما ایرادی که بر این موضوع وارد است این است که راننده به هنگام دیدن مانع به صورت ناگهانی و از دست دادن تمرکز و تعادل ممکن است، فراموش کند تا چراغ هشدار را روشن نماید و این امر بعضا سبب ایجاد تصادفات زنجیره ایی و خسارت های جانبی و مالی می شود. به همین دلیل با نوآوری جدید بر همین سیستم از این موارد جلوگیری می گردد.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه علوم نو در دهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

هنگامی که راننده ترمز شدیدی می زند، به صورت خودکار، چراغ های هشدار شروع به فلشر زدن می کند. اما نکته قابل توجه ای که این دستگاه را متفاوت از ویژگی های دیگر آن می سازد، وجود فرستنده (میکروکنترلر) برای انتقال پیام خطر تا اتومبیل های لایه های بعدی، که ما در دیدرس آن ها نیستیم و فعال شدن چراغ ترمز آن ها بدون اطلاع رانندگان است. در نتیجه تصادفی رخ نمی دهد.


تبیان: مشخصات فنی این دستگاه چیست؟
ولتاژکاری : 12 ولت
نوع باطری: سیلر اسید
دمای کارکرد: 55 سانی گراد
جریان: 300 میلی آمپر
جهت یابی: 360 درجه
طبق آمار بالای تصادفات به دلیل رعایت نکردن قوانین و عدم استفاده ی درست از امکانات اتومبیل، دستگاهی طراحی شد تا درصد تصادفات زنجیره ای کاهش دهد و موجب افزایش ایمنی اتومبیل ها به منظور جلوگیری از خسارت های مالی و جانی و آرامش خاطر رانندگان شود.
به دلیل هوشمندی بالا، دستگاه نه تنها سلامت شخص را تضمین می کند، بلکه فلشر اتومبیل هایی را که حتی در دیدرس نیستند، بدون اطلاع رانندگان فعال می کند و موجب می گردد تا  رانندگان مسافت مورد نظر خود را بدون هیچ خطر و سانحه ای طی کنند.


تبیان:  پس به طور خلاصه توانایی های دستگاه را عنوان کنید:

1- روشن شدن فلشرها در ترمز های ناگهانی خودرو خودشان
2- ارسال پیام برای چندین اتومبیل پشتی که در دیدرس ما نیستند و فعال شدن آن ها بدون اطلاع راننده شان


تبیان: با تشکر از حضور شما در دهمین جشنواره تبیان و همین طور شرکت در مصاحبه ما. امیدواریم همواره در ارتقا سطح علمی و فرهنگی کشورمان موفق و پیش قدم باشید.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری


مطالب مرتبط:
مصاحبه با مدرسه فرزانگان(9) در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه رفاه در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه فرزانگان(4) در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان 
مصاحبه با مدرسه رفاه در دهمین دوره جشنواره دانش آموزی تبیان