تبیان، دستیار زندگی
نامه های ابتدای فصل وزارت ورزش و سازمان لیگ با استناد به حرف های خود مسئولان در مورد رعایت سقف بودجه ها نه تنها در استقلال و پرسپولیس اجرا نشد بلکه به نظر می رسد هزینه ها از قبل هم بیشتر شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تخلفی که استقلال و پرسپولیس مرتکب شدند


طبق فهرستی که وزارت ورزش اواخر سال گذشته منتشر کرد، استقلال پارسال حدود کمتر از ۲۸ میلیارد تومان هزینه کرد. این درحالی بود که استقلال در هفت ماه هم درگیر مرحله پایانی رقابتهای لیگ قهرمانان آسیای ۲۰۱۳، درگیر مسابقات ۲۰۱۴ مقدماتی و هم لیگ برتر و هم جام حذفی بود. به این ترتیب هزینه‌های بستن تیمی که خود را آماده حضور در چهار جام بزرگ می‌کند، کمتر از تیمی شده که در دو جام شرکت می‌کند.


ضمن اینکه علی فتح‌الله‌زاده مدعی بود قریب به ۲۰ میلیارد تومان در سال مالی ۹۲-۹۳ از اسپانسرها و تولیدات استقلال درآمدزایی کرده که هرگز تکذیب نشد. قاعدتا هزینه‌های سال قبل باید بیشتر از امسال باشد اما ظاهرا اینگونه نیست و رقم بودجه امسال عدد بزرگتری را نشان می‌دهد.

استقلال

نامه هایی که هرگز اجرایی نمی‌شوند
نکته جالب ماجرا اینجاست که در ابتدای فصل نامه‌ای از وزارت به مدیران عامل این دو باشگاه (به تاریخ ۹۳/۱۰/۷) و از سازمان لیگ به باشگاه‌های استقلال و سپاهان (۹۳/۲/۲۶) نوشته شد که به صراحت در آن اعلام شده بود، حق ندارند از سقف قراردادها که برای استقلال ۱۵ میلیارد و برای پرسپولیس ۱۸ میلیارد بود عبور کنند و در اینصورت با آنها برخورد قانونی می‌شود! با این حال سخنگوی استقلال روشن و واضح می‌گوید: «بودجه استقلال ۳۵ میلیارد تومان است و البته که از برخورد هم خبری نیست.»
هزینه‌های پرسپولیس
اوضاع در پرسپولیس بدتر از استقلال اگر نباشد، بهتر هم نیست. پرسپولیس فصل را با رقم کمتری شروع کرد و خریدهایش خوب نبود اما تا این لحظه آنها کل کادر فنی را جابه جا و متقبل هزینه سنگینی شده‌اند و بازیکنان زیادی هم خریده‌اند اما هنوز روی پای خود نایستاده‌اند و رتبه آنها هم نسبت به فصل قبل به شدت تنزل پیدا کرده است.
در واقع باید گفت تا این لحظه تهدیدها و تعویض‌ها منجر به کم شدن هزینه‌ها نشده و بدتر از آن اینکه پیشرفت فنی هم صورت نگرفته و استقلال از چهارمی آسیا و پنجمی لیگ، در رده سوم لیگ ایستاده و پرسپولیس از رده دوم جدول به رده دهم سقوط کرده است!

اوضاع در پرسپولیس بدتر از استقلال اگر نباشد، بهتر هم نیست. پرسپولیس فصل را با رقم کمتری شروع کرد و خریدهایش خوب نبود اما تا این لحظه آنها کل کادر فنی را جابه جا و متقبل هزینه سنگینی شده‌اند و بازیکنان زیادی هم خریده‌اند اما هنوز روی پای خود نایستاده‌اند و رتبه آنها هم نسبت به فصل قبل به شدت تنزل پیدا کرده است


نتیجه گیری:
تا این لحظه هدف والای وزارت در مورد کم کردن هزینه‌ها در این دو باشگاه به نتیجه که نرسیده هیچ، به نظر می‌رسد، هزینه‌ها بیشتر هم شده است. البته اصالتا نباید هدف اصلی فقط کم کردن هزینه‌ها از روی دوش بیت المال باشد، بلکه باید صعود فنی هم در دستور کار قرار می‌گرفت که در این مورد هم پیشرفت خاصی دیده نمی‌شود و البته نباید از کنار ماندن نامه‌های دستوری به تاریخ‌های ذکر شده بی توجهی کرد که بی‌توجهی به آنها تبدیل به یک اپیدمی شده است.
فقط استقلال و پرسپولیس نمی توانند؟
در رابطه با این هدف بزرگ، صرف نظر از اینکه به نتیجه رسیده یا نه، جامعه هنوز یک پرسش اساسی دارد و آن این است که چرا از میان این ۱۶ تیم لیگی منهای استقلال خوزستان و پدیده، تمام تیم‌ها می‌توانند از بودجه بیت المال استفاده کنند منهای استقلال و پرسپولیس؟ که برند آنها به خاطر نهایتا ۱۰ میلیارد کمک مالی به پولدارهایی که سر از زندان در می‌آورند، داده نشود؟


بخش ورزشی تبیان



منبع: مهر