بدنسازی حافظه را هم قوی می کند
متخصصان توصیه می کنند که برای تقویت حافظه، مرتبا بازی های فکری مانند حل کردن سودوکو، جدول، تست های هوش و غیره را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
ورزش بدنسازی بیشتر از ورزش ایروبیک (هوازی) روی افزایش توانمندی ذهنی و حافظه افراد تاثیر می گذارد.
محققان آمریکایی نتایج 29 بررسی بالینی انجام شده روی حدود 2000 نفر را مورد بررسی مجدد قرار دادند و مشاهده کردند که ورزش ایروبیک تاثیر جزیی روی برخی از توانمندی های ذهنی دارد.
در واقع به اعتقاد این محققان، آیروبیک تاثیر کمی در بالا بردن قدرت تمرکز، توانایی انجام وظایف و سرعت دریافت اطلاعات دارد، اما تاثیری در تقویت حافظه کوتاه مدت ندارد.
اما ورزش بدنسازی، تاثیر مثبتی در تقویت و بهبود حافظه کوتاه مدت داشته و تمرکز و دقت افراد را بالا می برد.
به عقیده متخصصان، افرادی که ورزش های بدنسازی و ایروبیک را در برنامه ی خود دارند خدمت بزرگی به سلامتی شان می کنند.
آنها توصیه می کنند که تا حد امکان این دو ورزش را به طور همزمان در برنامه ی خود بگنجانید، چون ورزش ایروبیک سلامت قلب و عروق را بالا می برد و بدنسازی خدمت بیشتری به توانمندی ذهنی و حافظه تان می کند.
بازی فکری انجام دهید
افرادی که به طور مرتب بازی های فکری انجام می دهند، هوش و حافظه ی بهتری دارند.
نتایج پژوهشی که اخیرا انجام گرفته است نشان می دهد افرادی که تحصیلات کمتری دارند، می توانند با انجام بازی های فکری مانند حل کردن سودوکو و جدول و همچنین با خواندن و نوشتن، گام بزرگی در بهبود حافظه و هوش خود بردارند.
در این پژوهش 3343 مرد و زن بین 32 تا 84 سال مورد بررسی قرار گرفتند. 40 درصد افراد شرکت کننده، مدرک دانشگاهی داشتند.
پیش از این، نتایج پژوهش های انجام شده نشان داده بود که میزان تحصیلات روی توانمندی های ذهنی بخصوص در دوره ی سالمندی تاثیر دارد.
اما نتایج این پژوهش نشان می دهد افرادی که تحصیلات پایینی دارند، اما هفته ای حداقل یک بار بازی های فکری انجام می دهند، می توانند قدرت ذهنی، حافظه و هوش خود را بالا ببرند و نتایجی مشابه با افرادی که تحصیلات بالایی دارند کسب کنند.
حتی در مواردی مشاهده شده است که حافظه و قدرت ذهنی این افراد در مقایسه با تحصیل کرده هایی که بازی های فکری انجام نمی دهند بهتر است.
برای همین متخصصان توصیه می کنند که به طور مرتب بازی های فکری مانند حل کردن سودوکو، جدول، تست های هوش و غیره را در برنامه روزانه خود بگنجانید.
فاطمه مهدی پور
بخش سلامت تبیان
مطالب مرتبط:
استرس برای حافظه مضر است یا مفید؟
تاثیر نماز بر حافظه و تمركز حواس
ضعف سیستم ایمنی بدن و کاهش حافظه
کاهش حافظه در 45 تا 49 سالگی واضح است