این 8 کار را با لنزهایتان نکنید
لنز را آب شیر نشویید
آب شیر دشمن اصلی لنزهای تماسی چشم است. اگر به هر دلیلی قاب لنزتان برگشت و لنزتان روی زمین افتاد، نباید آن را زیر آب شیر بگیرید، چون این آب حاوی انگلهایی به نام آمیب است که به لنزها می چسبند و تکثیر میشوند. در نتیجه امکان بروز عفونت چشم حتمی است.
برای تمیز کردن و شستشوی لنز فقط یک راه مطمئن وجود دارد و آن هم، استفاده از محلول مخصوص لنز است (تصویر روبرو).
لنز را روی چشمهای تحریک شده نگذارید
اگر چشمتان قرمز شده و درد می کند و یا می خارد، نباید از لنز استفاده کنید. بهتر است کمی صبر کنید تا التهاب چشم از بین برود و بعدا لنز بگذارید، زیرا علائم یک بیماری و یا عفونت چشم زیر لنز پنهان شده و از نظر دور می ماند.
اگر خدای نکرده میکروبی در چشمتان وجود داشته باشد، با استفاده از لنز خطر رشد و تکثیر آن بیشتر میشود و حتی تا عفونت قرنیه چشم نیز پیش می رود.
اگر التهاب و قرمزی چشمتان از بین نرفت، حتما به پزشک مراجعه کنید.
با لنز نخوابید
قبل از خواب، حتما لنزها را از چشمهایتان خارج کنید، به خاطر اینکه لنزها نمی گذارند اکسیژن به چشمها برسد.
زمانی که چشمها بسته میشوند، سطح قرنیه با لنز و پلک ها پوشانده میشود و هوایی در آن جریان پیدا نمیکند. بهتر است بدانید که چشمهای ما نیز نیاز به تنفس دارند.
علاوه بر این ماندن لنز در چشم موقع خواب، باعث تکثیر میکروب ها میشود. زمانی که می خوابید، چشمها اشک کمتری تولید میکنند و پلک نمی زنند. به همین کثیفی ها و میکروب ها به بیرون چشم رانده نمی شوند.
پس لازم است قبل از خواب، حتما لنزها را از چشمهایتان دربیاورید.
زمانی که لنز را از مایع آن خارج کرده و داخل چشم می گذارید، آن مایع را بیرون ریخته و زمانی که دوباره می خواهید لنزها را داخل قاب بگذارید، از مایع جدید آن را پر کنید
بیش از دوازده ساعت لنزها را در چشم نگه ندارید
در بهار سال 2014 یک زن انگلیسی 33 ساله، بینایی خود را از دست داد، صرفا به این خاطر که در طول روز بیش از 14 ساعت مداوم لنز گذاشته بود.
بهتر است با توجه به جنس لنزها و تجویز پزشک تان، بیش از دوازده ساعت آنها را داخل چشمتان نگه ندارید.
اخیرا نسل جدیدی از لنزهای تماسی به بازار آمده اند که با سیلیکون هیدروژل ساخته شدهاند. این نوع لنزها باعث عبور راحت تر اکسیژن میشوند و در نتیجه می توان آنها را مدت بیشتری داخل چشمها نگه داشت.
اما لنزهایی که از جنس های دیگر ساخته شده اند، فاقد سیلیکون هیدروژل هستند و مانع از اکسیژن رسانی صحیح به قرنیه میشوند.
در نتیجه لازم است که این نوع لنزها را حداکثر ده تا دوازده ساعت در چشم نگه دارید، نه بیشتر!
محلول لنز را هر بار عوض کنید
نگهداری از لنزهای تماسی، صبر و حوصله و البته هوشیاری زیادی می خواهد.
مایعی که داخل قاب لنز ریخته و لنزها را در آن می اندازید، مسئول رفع میکروب هایی است که احتمالا روی لنز نشسته اند.
زمانی که لنز را از این مایع خارج کرده و داخل چشم می گذارید، آن مایع را بیرون ریخته و زمانی که دوباره می خواهید لنزها را داخل قاب بگذارید، از مایع جدید آن را پر کنید. در غیر این صورت امکان آلوده شدن لنزها و در نهایت بروز مشکل در چشمها بیشتر میشود.
توجه داشته باشید که قبل از در آوردن لنزها از قاب لازم است که دست هایتان را به دقت بشویید. همین کار را زمانی که می خواهید لنزها را از چشمتان خارج کرده و داخل قاب بگذارید نیز باید انجام دهید. این کار مانع از انتقال میکروب ها و آلودگی های دست به لنزها میشود.
لنز یک وسیله ی پزشکی درمانی است و صرفا چشم پزشک، حق و تخصص تجویز آن را دارد
با لنز وارد استخر نشوید
زمانی که می خواهید به حمام یا استخر و سونا و غیره بروید، نباید لنز به چشم داشته باشید. آب استخر حاوی میکروب است که به راحتی وارد چشم شده و روی لنزها جا خوش میکنند. این میکروب ها و انگل ها زیر لنزها رفته و خطر عفونت چشم را بالا می برند.
متاسفانه این کار خطر ورم ملتحمه ی چشم تا عفونت قرنیه و خدای نکرده کوری را بالا می برد.
بعد از گذاشتن لنز، آرایش نکنید
خانم هایی که از لنزهای تماسی استفاده میکنند، باید مراقب آرایش چشمهایشان باشند. آرایش چشم باید قبل از گذاشتن لنز انجام شود. در غیر این صورت خرده های ریمل و سایه چشم و غیره وارد چشم میشوند و روی لنزها جمع میشوند.
حواستان باشد زمانی که می خواهید آرایش چشمها را پاک کنید، باید ابتدا لنزها را از چشم خارج کرده و سپس اقدام به پاک کردن آرایش خود کنید. توصیه می کنیم در صورت استفاده از لنز، از آرایش زیاد چشمها بپرهیزید.
لنزتان را از افراد غیرمتخصص نخرید
اگر قصد دارید از لنز استفاده کنید، حتما به پزشک مراجعه کرده و زیر نظر وی لنزتان را انتخاب و خریداری کنید.
برخی از افراد، اقدام به خرید اینترنتی لنز و غیره میکنند که نتیجه ای جز آسیب بچشم نخواهد داشت.
لنز یک وسیله ی پزشکی درمانی است و صرفا چشم پزشک، حق و تخصص تجویز آن را دارد.
مطالب مرتبط:
به تاریخ مصرف لنز چشم دقت کنید
نگهداری از لنز چشم بدون محلول آن
لنزهای آلوده چشم را سوراخ میکنند
لنزهای رنگی غیراستاندارد مضرند