فلزات سنگین را با اینها از بدن بیرون کنید
احتمالا در خصوص اثرات منفی فلزات سنگین زیاد شنیده اید اما اطلاعاتتان در خصوص این فلزات تا چه حد است؟ این فلزات چگونه وارد بدن میشوند؟ آیا سمی هستند؟ چگونه میشود از این فلزات دوری کرد؟ در این مطلب قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و بگوییم چگونه میشود به کمک مواد غذایی و مکملهای طبیعی مانند جلبک کلرلا، گشنیز، سیر و منیزیم این ترکیبات آسیب رسان را از بدن دفع کرد. لطفا همراهمان باشید.
فلزات سنگین
فلزات سنگین عناصر شیمیایی هستند که در بافت و ساختار تمام اشیای پیرامون ما وجود دارند. از بین این فلزات سنگین می توان به مس، آهن، کبالت، منگنز، زینک، آلومینیوم، سرب، آرسنیک و غیره اشاره کرد. مشکل زمانی بروز می کند که این فلزات سنگین در بدن ما تجمع کرده و به مرور باعث مسمومیت مان میشوند.
تاثیر فلزات سنگین روی بدن ما
فلزات سنگین به سختی از بدن دفع میشوند و به مرور زمان در آن تجمع کرده و اثرات منفی خود را بروز میدهند. از دورهی باستان، اطبای یونانی و رومی در خصوص مضرات و علائم قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین سخن گفته اند. از بین تمام اثرات منفی قرار داشتن در معرض این فلزات به موارد زیر اشاره میشود:
* ابتلا به سرطان
* بیماریهای کلیوی
* بیماریهای کبدی
* تاخیر در رشد
* اوتیسم
* بیماریهای خودایمنی
* بیماریهای مفصلی
* مشکلات سیستم عصبی
* بیماریهای نرودژنراتیو مانند پارکینسون و آلزایمر
* مشکلات غددی
* بارداریهای غیرطبیعی
* آلرژیها
با نگاهی اجمالی به این لیست متوجه اثرات منفی این فلزات خواهید شد. در نتیجه لازم است که از همین حالا به فکر تمیز کردن بدن تان از شر آن ها باشید.
گشنیز حاوی ویتامینهای زیادی به خصوص ویتامین های A، K و همچنین
ویتامینهای B، C و E میباشد. توصیه میکنیم از هر فرصتی برای مصرف
این سبزی معطر استفاده کنید
فلزات سنگین چگونه وارد بدن میشوند؟
فلزات سنگین به اشکال مختلف در محیط زیست ما وجود دارند که به مواردی از آن اشاره میشود:
* لوله کشی ها
* ماهیهای آبی رنگ بزرگ مانند ماهی آزاد، تن یا شمشیر ماهی
* دماسنجهای جیوه ای ( زمانی که می شکنند)
* واکسن ها
* محصولات آرایشی بهداشتی
* گازهای خارج شده از اگزوز ماشینها
* دخانیات
* انواع داروها
* آبهای ناشی از معدنها یا کارخانجات و آبهای تصفیه نشده ی دیگر
* آمالگام های جیوهای دندانپزشکی
فلزات سنگین: روشهایی برای دفع
درمان های طبیعی برای دفع فلزات سنگین با استفاده از مکمل های طبیعی امکان پذیر است. در واقع لازم است که با کمک مواد غذایی این فلزات سنگین تجزیه شده و از بدن دفع شوند. بدون شک مکمل ها و مواد غذایی طبیعی بدون عوارض جانبی بوده و روش مطمئنی هستند.
جلبک کلرلا
این جلبک خاصیت سم زدایی قویای دارد که برای مقابله با هر نوع ترکیب آسیبرسان از فلزات سنگین گرفته تا هر نوع عنصر مخرب دیگر مفید است؛ چون این جلبک حاوی میزان زیادی کلروفیل می باشد. در نتیجه برای خلاص شده از شر فلزات سنگین تجمع یافته در بدن میتوانید از قرصهای جلبک کلرلا استفاده کنید. البته توصیه میکنیم اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا شرایط خاصی دارید قبل از مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.
گشنیز
این سبزی معطر به سادگی یافت میشود و جزو سبزیهای پرطرفدار در بین ایرانیها است. گشنیز حاوی ویتامینهای زیادی به خصوص ویتامین های A، K و همچنین ویتامینهای B، C و E میباشد. توصیه میکنیم از هر فرصتی برای مصرف این سبزی معطر استفاده کنید.
سیر
سیر یک مادهی غذایی با خواص درمانی فوقالعاده است که برای مقابله با بیماریهای زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات سیر تمیزکننده و ضدعفونی کننده هستند و هر نوع سم و ترکیب زاید را از بدن دفع میکنند. اگر می خواهید بدنتان را از شر فلزات سنگین خلاص کنید سیر را به برنامه ی غذایی تان اضافه کنید. میتوانید با مشورت با پزشک از مکملهای سیر نیز استفاده کنید.
منیزیم
منیزیم جزو مواد معدنی مفیدی است که برای دفع سموم و فلزات سنگین از بدن موثر عمل میکند. توصیه میکنیم مواد غذایی سرشار از این مادهی معدنی را وارد برنامهی غذاییتان بکنید و در صورت نیاز از مکملهای آن نیز استفاده کنید.
توجه داشته باشید که مواد غذایی و مکملهای اشاره شده باید به صورت روزانه و به مدت حداقل 3 ماه استفاده شوند. در طول این دوره امکان دارد که برخی از علائم سم زدایی مانند درد، اسهال یا حتی آکنه نیز بروز کند. اما این موارد ناشی از دفع سموم از بدن است و به مرور و با مصرف بیشتر آب از بین خواهند رفت.
علاوه بر موارد گفته شده لازم است که از یبوست جلوگیری کنید. چون در این صورت دفع فلزات و سموم بدن مشکل خواهد شد. به همین دلیل لازم است که دوره ی سم زدایی از بدن و دفع فلزات سنگین را زیر نظر پزشک انجام دهید.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان