تبیان، دستیار زندگی
خواسته ی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی واسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و میترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که ب
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیشنهاد مهم و روشنگرانه رهبری به جوانان غربی !

رهبر


«...خواسته‌ی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید....»


دیگر دسیسه اسلام ستیزی و اسلام هراسی غرب بر کسی پوشیده نیست اگر قبلا در قالب نوشته ها و کتاب هایشان با ادبیاتی شکیل و پر طمطراق با نقدها و تحلیل های یک جانبه و گزینش شده سعی در خدشه دار کردن چهره اسلام داشتند ، الآن بی محابا و  گستاخانه بر طبل دشمنی های کور می کوبند، فیلم پشت فیلم می سازند و هر بار یکی از ارزش ها و خط قرمزهای مسلمانان را رد می کنند، کاریکاتورهای موهن از پیشوایان اسلام منتشر می کنند، کتاب آسمانی ما را به آتش می کشند و ... گویی این کینه و نفرت تمامی ندارد.

و می بینیم که با صرف هزینه های هنگفت گروهک های تروریستی را با عناوین مختلف شکل می دهند سازمان دهی می کنند و در کشورهای مسلمان مستقر می کنند تا این کشورها را از هر گونه رشد و پیشرفت و اتحادی باز دارند و  هزاران افسوس  که بسیاری از این کشورها با مستکبران همراه شده و آب در آسیاب دشمن می ریزند.

در این اوضاع، هستند هنوز انسان های وارسته و روشن بینی که چون چراغی در دل این ظلمت راهگشای اهل حقیقتند، در پی اقدام بی شرمانه غرب و انتشار یک کاریکاتور موهن از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله که خون مسلمانان را به جوش آورد ، حرکت های اعتراض آمیز زیادی انجام شد، اما شاید هیچ کدام به اندازه پیام  روشنگرانه رهبری تأثیرگذار و منبع الهام نبوده است؛ پیامی که جا دارد بارها و بارها خوانده شود و جمله به جمله اش سرمشقی باشد برای همه جوانان دنیا و به خصوص جوانان مسلمان، چرا که اگر ما خود اسلاممان را نشناسیم و مطالعه کافی و علم کافی از دینمان نداشته باشیم دیر نباشد که بر اثر هجمه تبلیغات و  توطئه هایشان  ما نیز دینمان را ببازیم!

رهبر معظم انقلاب در پیامشان خواسته ای از جوانان غرب دارند و می فرمایند:

«خواسته‌ی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوری‌ها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بی‌واسطه از این دین به دست آورید. منطق سلیم اقتضاء میکند که لااقل بدانید آنچه شما را از آن میگریزانند و می ترسانند، چیست و چه ماهیّتی دارد. من اصرار نمیکنم که برداشت من یا هر تلقّی دیگری از اسلام را بپذیرید بلکه میگویم اجازه ندهید این واقعیّت پویا و اثرگذار در دنیای امروز، با اغراض و اهداف آلوده به شما شناسانده شود. اجازه ندهید ریاکارانه، تروریست‌های تحت استخدام خود را به عنوان نمایندگان اسلام به شما معرفی کنند.

كارل ماركس: محمد مردی بود كه... از میان مردمی بت پرست با اراده آهنین برخاست و آنان را به یگانه پرستی دعوت كرد و در دل‌های ایشان جاودانی روح و روان را بكاشت، بنابراین او را نه تنها باید در ردیف مردان بزرگ و برجسته تاریخ شمرد، بلكه سزاوار است كه به پیامبری او اعتراف كنیم و از دل و جان بگوییم كه او پیامبر خدا بوده است

اسلام را از طریق منابع اصیل و مآخذ دست اوّل آن بشناسید. با اسلام از طریق قرآن و زندگی پیامبر بزرگ آن(صلّی‌الله‌ علیه ‌و آله‌ و ‌سلّم) آشنا شوید. من در اینجا مایلم بپرسم آیا تاکنون خود مستقیماً به قرآن مسلمانان مراجعه کرده‌اید؟ آیا تعالیم پیامبر اسلام(صلّی‌ الله‌ علیه‌ و آله‌ و سلّم) و آموزه‌های انسانی و اخلاقی او را مطالعه کرده‌اید؟ آیا تاکنون به جز رسانه‌ها، پیام اسلام را از منبع دیگری دریافت کرده‌اید؟ آیا هرگز از خود پرسیده‌اید که همین اسلام، چگونه و بر مبنای چه ارزشهایی طیّ قرون متمادی، بزرگترین تمدّن علمی و فکری جهان را پرورش داد و برترین دانشمندان و متفکّران را تربیت کرد؟»

وقتی این فراز از پیام را می خوانیم  واقعا به فکر فرو می رویم که ای دل غافل چقدر راحت ما را به بازی گرفته اند و روحمان هم خبر ندارد، اگر دقت کنیم می بینیم که قبله آمال بسیاری از مردم ما شده است آمریکا و اروپا و حتی آرزو می کنند ای کاش پایشان به کشور ما باز شود و بر ما حکومت هم بکنند شاید اوضاعمان کمی بهتر شود ...

در فضای مجازی می بینیم جوانانی را که مسلمانی خود را باعث ننگ و عار می دانند و به خاطر اعمال داعش و امثالهم به نوعی خود را از مسلمان بودن تبرئه می کنند.

اینجاست که پیام معظم له چون تلنگری ما را به خود می آورد که این دنیای پر از وحشت نامش اسلام نیست، این ضعف ها این عقب ماندگی ها این ها تقصیر اسلام نیست ،اسلام همان دینی است که از یک قوم بدوی بزرگترین امپراطوری را ساخت.

اگر به قرآن مراجعه کنیم می بینیم که دستوراتش همه  نورانیت محض است صحبت از اخلاقیات است، دستور به مهرورزی می دهد و عدالت، به همدلی می خواند و برادری، به نوع دوستی و احترام به حقوق همدیگر، به اتحاد و دوری از تفرقه به پرهیز از رذالت ها و در یک کلام به انسانیت دستور می دهد.

به جهانی بدون خشونت، بدون اهانت، بدون جنگ و بدون ظلم پذیری، ساختار قرآن همه منطق است، اگر بشر امروز یاد بگیرد قرآن را الگوی برنامه ریزی هایش کند دیگر در دنیا شاهد این همه جنگ و کشمکش و درگیری نخواهیم بود اما افسوس که ما مسلمانان از قرآنمان دور افتاده ایم تا با نامسلمانی کردن ، جرأت و جسارت تحقیرمان را به دیگران بدهیم.

قرآن در جان هاى ساده عقایدى آسان و دور از ابهام پدید مى‏آورد كه از رسوم و تشریفات ناروا و از قید مراسم بت پرستى و كاهنى آزاد است، و ترقى اخلاق و فرهنگ مسلمانان به بركت آن انجام گرفته و اصول نظم اجتماعى و وحدت جمعى را در میان آن ها استوار كرده و به پیروى مقررات بهداشت ترغیب‏شان كرده و عقولشان را از بسیارى اوهام و خرافات و از ظلم و خشونت رهائى داده  است

ویل دورانت دانشمند غربی در این مورد گفته است:

«در قرآن قانون و اخلاق یكى است، رفتار دینى در قرآن شامل رفتار دنیوى نیز هست و همه امور آن از جانب خدا و به طریق وحى آمده است. قرآن شامل مقرراتى در خصوص ادب و تندرستى و ازدواج و طلاق و رفتار با فرزند و برده و حیوان و تجارت و سیاست و ربا و دین و عقود و وصایا و امور صناعت و مال و جریمه و مجازات و جنگ و صلح است...

مدت چهارده قرن، قرآن در حافظه اطفال مسلمان محفوظ مانده و خاطرشان را تحریک كرده، اخلاقشان را فرم داده و قریحه صدها میلیون مرد را صیقلى كرده است.

قرآن در جان هاى ساده عقایدى آسان و دور از ابهام پدید مى‏آورد كه از رسوم و تشریفات ناروا و از قید مراسم بت پرستى و كاهنى آزاد است، و ترقى اخلاق و فرهنگ مسلمانان به بركت آن انجام گرفته و اصول نظم اجتماعى و وحدت جمعى را در میان آن ها استوار كرده و به پیروى مقررات بهداشت ترغیب‏شان كرده و عقولشان را از بسیارى اوهام و خرافات و از ظلم و خشونت رهائى داده  است.»(تاریخ تمدن ویل دورانت، ج 11، ص 52، 45 )

پیامبرمان را بهتر بشناسیم

كارل ماركس: فیلسوف، سیاستمدار و انقلابی آلمانی الاصل در قرن 19 با درک عمیق از شخصیت پیامبر عظیم الشأن اسلام چنین اظهار می‌دارد: «محمد مردی بود كه... از میان مردمی بت پرست با اراده آهنین برخاست و آنان را به یگانه پرستی دعوت كرد و در دل‌های ایشان جاودانی روح و روان را بكاشت، بنابراین او را نه تنها باید در ردیف مردان بزرگ و برجسته تاریخ شمرد، بلكه سزاوار است كه به پیامبری او اعتراف كنیم و از دل و جان بگوییم كه او پیامبر خدا بوده است.»(نشریه نامه جامعه ، شماره 23 )

حقانیت اسلام همچون خورشید تابنده است و کافی است که بخواهیم همانطور که رهبری فرمودند دست از پیشداوری ها و قضاوت های ناقصمان برداریم  و اسلام و پیامبرش را از نو و همانگونه که هستند بشناسیم.

فاطمه محمدی

کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث

بخش اخلاق و عرفان اسلامی تبیان


مطالب مرتبط :

سیر و سلوک به روش پیامبر صلی الله علیه و آله

میلاد رسول اکرم صلی الله علیه و آله و خیانت جدید داعش!

اهمیت صلوات بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم

دعای عجیب پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای دوستان و دشمنان!

فیلم مرتبط :

پیام به جوانان اروپا و آمریکای شمالی

پیامبر رحمت

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.