راههای جلوگیری از کپک زدن رب
هر زمان به رب احتیاج داشتید، از یک قاشق کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید. قاشق مرطوب یا چرب و استفاده شده، باعث کپک زدن رب میشود.
* بعد از باز شدن رب، حتماً باید آنرا درون ظرف دربسته که بهتر است ظرف شیشهای باشد، داخل یخچال با دمای پایین نگهداری کنیم.
* اگر دمای یخچال بیشتر از 3 یا 4 درجه باشد یا در یخچال زیاد باز بماند و هوای درون آن گرم شود، احتمال کپک زدن بیشتر میشود.
* قرار دادن میوه و سبزی نشسته یا پلاستیکهای آلوده خرید میوه درون یخچال و پر کردن بیشتر از ظرفیت یخچال هم باعث میشود مواد درون یخچال، زودتر خراب شوند و کپک بزنند.
* یادتان باشد ابتدا قوطی را بدون درب بهمدت چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا دمای رب با یخچال هماهنگ شود و بعد در قوطی رب را بگذارید، چون در ابتدا دمای رب از یخچال بیشتر است که باعث میشود رب بخار کند و اگر درب ظرف بسته باشد، بخار، آب میشود و کپک ایجاد میکند.
* استفاده از قاشق تمیز
هر زمان به رب احتیاج داشتید، از یک قاشق کاملاً تمیز و خشک استفاده کنید. قاشق مرطوب یا چرب و استفاده شده، باعث کپک زدن رب میشود.
* استفاده از روغن
اگر با وجود این نوع نگهداری، رب شما باز هم کپک زد، با قاشق، قسمت کپکزده را بردارید و مقداری روغن روی سطح رب بمالید. این کار باعث میشود اکسیژنرسانی متوقف شود و کپک ایجاد نشود. هنگام استفاده از رب، لایه روغن را کمی کنار بزنید و با قاشق خشک، مقداری از رب را از محدوده بدون روغن بردارید. این کار را از ابتدای باز کردن قوطی هم میتوانید انجام دهید.
* استفاده از فریزر
یک راه دیگر برای حفظ سالم و طولانیتر رب، نگهداری آن در فریزر است. میتوانید قوطیهای شیشهای کوچک تهیه کنید و رب گوجه را درون آنها بریزید و در فریزر بگذارید و هر زمان به رب احتیاج داشتید، یکی از آنها را استفاده کنید؛ یا در چند ظرف بزرگتر رب را بریزید و هر هفته یکی از آنها را بیرون بیاورید و برای مصرف هفتگیتان، در یخچال بگذارید.
* استفاده از کیسه فریزر
یک راه دیگر، استفاده از کیسه فریزر است. مقداری از رب را درون کیسه تمیز بریزید و آن را خوب صاف کنید. مقدار رب در کیسه به میزانی باشد که بعد از یخ زدن، بتوان به راحتی آن را شکست. بستهها را به آرامی درون سطحی صاف در فریزر بگذارید و هر زمان به رب احتیاج داشتید، قسمتی از آن را با دست بشکنید و استفاده کنید.