تبیان، دستیار زندگی
لباس های بهشتی از جنس چیزی مثل نورند که در عین اینکه روی هم قرار می گیرند وزنی را بر شخص تحمیل نمی کنند و گرما و حرارتی تولید نمی کنند و تحت تأثیر محیط قرار نمی گیرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

لباس های ما در دیار باقی چگونه است؟


لباس‌های بهشتی از جنس چیزی مثل نورند که در عین اینکه روی هم قرار می‌گیرند وزنی را بر شخص تحمیل نمی‌کنند و گرما و حرارتی تولید نمی‌کنند و تحت تأثیر محیط قرار نمی‌گیرند.

دیار باقی

وقتی بحث لباس به میان می آید ، زیبایی انسان، پوشاندن عیوب، محافظت از سرما و گرما و... را شامل می شود، در این دنیا که لباس های مارک دار و گران قیمت، خواهان زیادی دارد، اما لباس های ما در دیار باقی چگونه است؟ زندگی فانی و حداکثر هفتاد، هشتاد ساله که زود می گذرد، اما در زندگی ابدی که قرار است داشته باشیم، به همراه چه لباس هایی خواهد بود؟در قرآن و روایات اشاره های زیادی به نوع و سبک زندگی بهشتیان و جهنمیان شده است، در مورد لباس هم نکات جالب و قابل تاملی بیان شده است.

لباس بهشتیان

کلا هر چیزی را که می خواهیم خیلی خوب توصیف کنیم و بگوییم که رو دست ندارد و بهترین است و ... مثالی از بهشت می زنیم.بهشت جایی است که همه ادیان و مذاهب آن را مکانی دلپذیر و زیبا و به دور از هر گونه ناراحتی و ... می دانند.بهشتیان از انواع و اقسام نعمت ها برخوردارند و همواره در ناز و نعمت و تنعم و آرامش زندگی می کنند.

عالِیَهُمْ ثِیابُ سُندُسٍ خُضْرٌ وَ إِسْتَبْرَق (آیه 21 سوره انسان)

و بر اندامشان لباس‌هایی از حریر نازک سبز رنگ و دیبای ضخیم است ...

وَ یَلْبَسُونَ ثِیاباً خُضْراً مِنْ سُنْدُسٍ وَ إِسْتَبْرَقٍ (آیه 31 سوره کهف)

و لباس هایى (فاخر) به رنگ سبز، از حریر نازک و ضخیم، در بر مى کنند

در بحث لباس‌های بهشتی بیشتر از همه سخن از حریر و ابریشم و رنگ سبز به میان آمده است . بیان رنگ سبز می‌تواند از روی غلبه آن بر دیگر رنگ‌ها در ترکیب رنگ‌های لباس بهشتیان و یا به دلیل برتری این رنگ در خواص باشد که برای مثال از آن استفاده شده است و البته معنایش این نیست که لباس‌های بهشتیان تنها به رنگ سبز است هر چند رنگ سبز خود نیز انواع بسیاری دارد.

اما سندس و استبرق دو نام لباس‌های بهشتی هستند سندس ،پارچه‌ی ابریشمی نازک و استبرق ابریشم ضخیم است . دیباج و حریر نیز پارچه ایست که تار و پود آن ابریشم است .

لباس‌های دنیوی اگر زیبایی را داشته باشند چه بسا راحتی را به همراه نداشته باشند یا اگر محکم و با دوامند مولد گرما و حرارتند ، مفاهیمی چون گرما ،کثیف شدن سریع لباس ،آزارهای الیاف بعض البسه زیبا ،تنگی یا گشادی و از این قبیل که نمی‌گذارند درک مستقلی از مفهوم لباس پیدا کنیم تا وقتی می‌گوییم لباس زیبا تحت تاثیراین کلمه، احساس کاملاً خوبی داشته باشیم

لباس های بهشتی نمی تواند به عنوان ابزاری جهت محافظت بهشتیان از گزند سرما و گرما باشد؛ چرا که در بهشت همه چیز در حد اعتدال است و آفت و آسیبی وجود ندارد، پس پوشیدن لباس در آنجا جنبه زینت و زیبایی دارد .

در روایتی سخن از هفتاد جامه است که روی هم می‌پوشند در حالی که همه آن‌ها روی هم رفته از برگ گل نازک‌ترند و در روایت دیگری نقل شده است که از شفافیت لباس و اندامشان مغز ساق پاهایشان از ورای هفتاد لباس ابریشمین دیده می‌شود! (بحارالانوار،ج8،ص184)

در بهشت ممکن است فردی بنا بر روایت، هفتاد جامه در بر داشته باشد بدون آنکه وزنی را احساس کند یا اذیت و آزاری را از جانب لباس لمس نماید .شاید بتوان گفت لباس‌های بهشتی از جنس چیزی مثل نورند که در عین اینکه روی هم قرار می‌گیرند وزنی را بر شخص تحمیل نمی‌کنند و گرما و حرارتی تولید نمی‌کنند و تحت تأثیر محیط قرار نمی‌گیرند.

در توصیف کفش‌های حورالعین آمده است کفش‌هایی از جنس طلا پوشیده که با جواهرات دیگری همچون لولو تزیین شده است و بند آن از یاقوت سرخ است.

حالا چرا هفتاد تا؟

اینکه در اغلب روایات مربوط به بهشت سخن از پوشیدن هفتاد جامه است می‌تواند به دلیل کارایی‌ها و زیبایی‌های مختلف این لباس‌ها باشد که وقتی روی هم و در کنار هم قرار می‌گیرند، ترکیب بسیار زیبایی درست می‌کنند ما نیز در دنیا از لباس زیر و رو (و لباس‌هایی چون کت روی پیراهن)  و گاهی کراوات و دستمال گردن و ... استفاده می‌کنیم و از هر کدام زیبایی و مزیتی  خاص را می‌طلبیم.

درباره کیفیت لباس‌های بهشتی نیز نقل است که اگر یک جامه از جامه‌های اهل بهشت را در دنیا باز کنند، مابین مشرق و مغرب را روشن می‌کند و دنیا از بوی عطر آن معطرمی شود . احدی قدرت نگریستن به آن را نخواهد داشت . از حضرت زهرا نقل شده است که «یک نخ از لباس اهل بهشت بهتر است از آنچه در دنیا آفتاب بر آن می‌تابد » (اسرار معراج ،ص 257)

لباس جهنمیان

«وَ تَرَى الْمُجْرِمینَ یَوْمَئِذٍ مُقَرَّنینَ فِی الْأَصْفادِ، سَرابیلُهُمْ مِنْ قَطِرانٍ وَ تَغْشى‏ وُجُوهَهُمُ النَّارُ»( ابراهیم/49-50)

«کسانی که کافر شدند لباس هایی از آتش برای آنها بریده می شود. در روز قیامت مجرمان را باهم در غل و زنجیر می بینی که لباسهایشان از ماده چسینده بد بوی اشتعال زاست و صورتهایشان را آتش می پوشاند.»

«قطران» نوعی ماده سیاه رنگ قابل اشتعال است، چیزی شبیه مخلوطی از قیر و بنزین که خیلی هم بد بو و بد منظر است و در آتش دوزخ سریعا آتش میگیرد و شعله ور می شود.

لباس اهل جهنم یا قطعه هایی از مس و آهن گداخته و سرخ شده است و یا قطران است.

امام باقر علیه السلام می فرمایند: به اهل جهنم هفتاد جامه از آتش می پوشانند و کلاهی از آتش بر سرشان می گذارند.

جبرئیل هم به پیامبر اکرم عرض کرد که:" اگر یکی از پیراهن و سرابیل اهل جهنم بین زمین و آسمان آویزان شود تمام اهل زمین از بوی بد و حرارت آن می میرند، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) با شنیدن این حرف گریه کرد. (اقتباس از بحار، ج8، باب النار)

فرآوری: زینب عشقی

بخش زیبایی تبیان


منبع: تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.