تبیان، دستیار زندگی
مصرف روزانه یک گرم زردچوبه حافظه ی کاری افرادی که قند خونشان کمی بالاست را بهبود می بخشد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصرف روزانه زردچوبه برای بهبود حافظه


مصرف روزانه یک گرم زردچوبه حافظه ی کاری افرادی که قند خونشان کمی بالاست را بهبود می بخشد.

زردچوبه

نتایج پژوهشی که اخیرا در Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف میزان کمی زردچوبه در روز باعث بهبود جنبه های مختلفی از حافظه ی کاری افرادی می شود که قند خون نسبتا بالایی دارند.

زردچوبه جزو ادویه هایی است که در کشورهای آسیایی کاربرد ویژه ای دارد. رنگ زرد - نارنجی آن ناشی از رنگدانه ای به نام کورکومین است. این رنگدانه خطر ابتلا به دمانس یا همان زوال عقل را کاهش می دهد.

در این پژوهش که توسط محققان تایوانی انجام شده است، 48 داوطلب بالای 60 سال با قند خون نسبتا بالا(غیردیابتی) شرکت داشتند.

این افراد به 4 گروه 12 نفره تقسیم شدند. محققان صبح ها برای صبحانه به این افراد 119 گرم نان تهیه شده از آرد سفید در نظر گرفتند.

به گروه اول روزانه یک کپسول حاوی 1 گرم زردچوبه، به گروه دوم کپسول حاوی 2 گرم دارچین، گروه سوم هر دو کپسول و به گروه چهارم دارونما داده شد.

محققان نان تهیه شده از آرد بدون سبوس را انتخاب کردند تا نتایج تاثیر این داروها را بهتر ارزیابی کنند.

دارچین باعث کاهش قند خون می شود و می تواند خطر بروز بیماری های نورودژنراتیو را کاهش دهد. به همین دلیل در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت.

محققان حافظه ی کاری این شرکت کننده ها را قبل و 6 ساعت بعد از غذا مورد بررسی قرار دادند. حافظه ی کاری توانمندی ذهنی افراد است که به تفکر، حل مشکلات و برنامه ریزی مربوط می شود.

همچنین باید بدانید که رنگدانه ی کورکومین موجود در زردچوبه می تواند نقش موثری در مکانیسم های بیولوژیکی بدن داشته باشد. این ترکیب همچنین برای مقابله با افسردگی نیز مفید است چون خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد

محققان بعد از بررسی های لازم به این نتیجه رسیدند حافظه ی کاری افرادی که زردچوبه مصرف کرده اند افزایش پیدا کرده است اما با مصرف دارچین تغییری در آن مشاهده نمی شود.

باید بدانید که بهبود حافظه ی کاری ارتباط عکسی با حالت مقاومت سلول ها به انسولین دارد. در نتیجه محققان معتقدند که این ادویه ی خوش رنگ باعث بهبود حافظه می شود.

همچنین باید بدانید که رنگدانه ی کورکومین موجود در زردچوبه می تواند نقش موثری در مکانیسم های بیولوژیکی بدن داشته باشد. این ترکیب همچنین برای مقابله با افسردگی نیز مفید است چون خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد.

علاوه بر این ها کورکومین خاصیت ضدسرطانی نیز دارد. محققان توصیه می کنند در تهیه ی غذاها و نوشیدنی ها از زردچوبه در نهایت استفاده بشود. می توانید در چای یا دمنوش‌هایتان مقداری زردچوبه اضافه کنید.

افرادی که از سنگ کلیه رنج می برند باید از مصرف زیاد این ادویه خودداری کنند چون میزان اسید اگزالیک ادرار را بالا می برد.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: lanutrition

 

مطالب مرتبط:

زردچوبه و این همه خاصیت!؟

زردچوبه و خواص آن

آنچه درباره زردچوبه نمی‌دانستید

تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفاصل

گیاهان ضدسرطان را بشناسید

جلوگیری از سرطان روده با زردچوبه و پیاز

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.