تبیان، دستیار زندگی
در صورت وجود یک زخم عفونی روی محل لیزر، انجام این کار توصیه نمی شود، زیرا ممکن است عفونت را به سایر مناطق منتقل کند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

این 12 گروه لیزر موی زائد نکنند


در صورت وجود یک زخم عفونی روی محل لیزر، انجام این کار توصیه نمی شود، زیرا ممکن است عفونت را به سایر مناطق منتقل کند.

لیزر موهای زائد صورت

لیزر نوری تک رنگ و تک طول موج است. در لیزر موهای زائد، عمدتا نور لیزر توسط رنگدانه ملانین که در موها به وفور یافت می شود، جذب شده و سبب تخریب سلول های سازنده مو می شود.

هر چقدر مو ضخیم تر و مشکی تر باشد، ملانین بیشتری دارد و نور لیزر را بهتر جذب کرده و راحت تر از بین می رود.

در عین حال چون ملانین در پوست هم وجود دارد هرچه مقدار آن کمتر باشد، یعنی بیمار سفیدتر باشد، انرژی کمتری در پوست جذب شده و احتمال سوختگی ناشی از لیزر مو کمتر می شود.

کدام بیماران برای لیزر موهای زائد مناسب تر هستند؟

بیمار ایده آل، بیماری است که پوستی روشن، اما مویی مشکی و ضخیم داشته باشد. انتظاراتش واقع گرایانه بوده و اختلال هورمونی نداشته باشد.

هرچند که با پیشرفت هایی که در زمینه لیزر و روش های سرد کردن پوست به وجود آمده است، بیمارانی که پوست های تیره هم دارند را می توان به شکل موثری درمان کرد.

در مورد موهای بلوند، سفید یا قرمز، کاهش دائمی موهای زائد غیرممکن است.

اگرچه رشد موهای زائد را می توان با انجام لیزر گاهی تا سه ماه هم به تاخیر انداخت، اما معمولا با همان تعداد و ضخامت و رنگ قبل مجددا رشد می کنند، بنابراین افراد در صورت تمایل می توانند با انجام لیزر هر سه ماه یکبار، رشد موهای زائدشان را کنترل کنند.

بهترین کاندید برای لیزر موهای زائد کسی است که پوست روشن و موهای ضخیم و تیره دارد

کدام افراد برای لیزر موهای زائد مناسب نیستند؟

لیزر موهای زائد برای برخی افراد کاربرد چندانی ندارد و یا ممنوع است. در این مطلب با این گروه از افراد آشنا خواهید شد.

1- اگر موهای کرکی و روشن دارید و یا پوستتان تیره است: لیزر، موهای کرکی را از بین نمی برد. موهای سفید خاکستری و قرمز نیز پاسخ مناسبی به لیزر نمی دهند. پوست تیره هم انرژی لیزر را می گیرد و اجازه نمی دهد انرژی کافی به ریشه مو برسد. به عبارتی بهترین کاندید برای لیزر موهای زائد کسی است که پوست روشن و موهای ضخیم و تیره دارد.

2- اگر برنزه شده اید: اگر حمام آفتاب گرفته اید یا سولاریوم کرده اید، نباید لیزر کنید. بهتر است حداقل دو تا سه ماه صبر کنید تا رنگ پوستتان برگردد. پوست برنزه را می توان لیزر کرد، اما پزشک مجبور است برای تاثیر لیزر روی موهای زائد انرژی آن را بالا ببرد. پوست تیره درصد زیادی از این انرژی را به خود می گیرد و این مسئله باعث سوختگی پوست می شود.

حداقل باید 17 ژول انرژی به ریشه مو برسد تا لیزر اثر داشته باشد. برای این منظور باید 20 ژول انرژی به پوست بدهند. اگر برای پیشگیری از سوختگی پوست انرژی لیزر را کاهش دهند، در رفع موهای زائد بی تاثیر می شود.

3- اگر تبخال فعال دارید: وجود تبخال روی لب و لیزر موهای زائد زیر بغل مشکلی ایجاد نمی کند. با این حال متخصصان معمولا قبل از لیزر در مورد تبخال از مریض می پرسند و اگر فرد تبخال فعال داشته باشد، برای او قبل و بعد از لیزر داروهای ضدویروسی تجویز می کنند. وجود تبخال در محلی که قرار است لیزر شود می تواند باعث انتشار ویروس شود.

4- اگر زخم عفونی دارید: در صورت وجود یک زخم عفونی روی محل لیزر، انجام این کار توصیه نمی شود، زیرا ممکن است عفونت را به سایر مناطق بدن منتقل کند.

5- اگر باردار یا شیرده هستید: از نظر اخلاقی انجام این کار درست نیست. اگرچه هیچ سند علمی نشان نداده است لیزر روی سلامت جنین اثر سوء می گذارد و می توان پوست شکم یا ناحیه تناسلی را در این دوران لیزر کرد، اما اضطراب و درد و نگرانی ناشی از لیزر می تواند اثر سوء بر جنین بگذارد و به لحاظ اخلاقی بهتر است لیزر در این دوران انجام نشود.

6- اگر آکوتان مصرف می کنید: مصرف آکوتان اثربخشی لیزر را کاهش می دهد. از سوی دیگر این دارو پوست را حساس و نازک می کند و این موضوع احتمال سوختگی، لک و اسکار پوست بعد از لیزر را افزایش می دهد.

7- اگر پسوریازیس دارید: در پسوریازیس، ویتیلیگو، لیکن پلان و 12 بیماری پوستی دیگر، اگر در اثر لیزر، پوست دچار سوختگی یا زخم شود، احتمال فعال شدن بیماری در این ناحیه وجود دارد.

انجام لیزر برای این بیماران ممنوع نیست، البته به شرطی که به وسیله پزشک متخصص مجرب و با انرژی مناسبی انتخاب شود که پوست آسیب نبیند.

8- اگر سابقه کلوئید دارید: اگر سابقه کلوئید دارید، ممکن است به دنبال سوختگی یا زخمی که ممکن است لیزر ایجاد کند، پوستتان گوشت اضافه بیاورد.

9- اگر مبتلا به اگزما یا آکنه اید: اگر عفونتی روی اگزما یا آکنه سوار نشده باشد، انجام لیزر برایتان اشکالی ندارد. اما اگر آکنه شما عفونی است، انجام لیزر باعث انتشار عفونت خواهد شد.

10- اگر ماینوکسیدیل مصرف می کنید: ماینوکسیدیل دقیقا عکس لیزر عمل می کند، یعنی فرد برای پرمویی سر ماینوکسیدیل مصرف می کند و لیزر باعث کاهش رشد مو می شود.

11- اگر از برخی داروها مثل ترکیب های طلا را استفاده می کنید: لیزر موی زائد برای این افراد ممنوع نیست، اما بهتر است این کار را تا پایان مصرف این داروها به تعویق بیندازند.

12- اگر مبتلا به لوپوس هستید: اگر مبتلا به بیماری ای مثل لوپوس هستید که به نور حساس است، چون لیزر نیز نوعی نور است بهتر است این کار را انجام ندهید.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

هفته نامه سلامت - دکتر منصور نصیری کاشانی، ‌متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

برترین ها – دکتر رامبد صمیمی ، متخصص جراحی پلاستیک و لیزر

مطالب مرتبط:

لیزر، درمان قطعی موهای زائد نیست

8 سئوال و جواب درباره موهای زائد

مزایای لیزر نسبت به الکترولیز مو

چگونه موهای زائد را از بین ببریم؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.