خطوط و لکه های عجیب داخل چشم
چشم بیش از 70 درصد مردم جهان دارای خطوطی عجیب و نقطههایی به رنگهای تیره و روشن است که اجسام شناور داخل چشم محسوب میشوند.
حتما تا به حال به خطوط عجیب و لکه های کوچک و بزرگ، تیره و روشن داخل چشم توجه کرده اید.
این اجسام شناور ساکن داخل چشم هستند و چشم بیش از 70 درصد از مردم دنیا دارای این اشکال و خطوط است.
این خطوط و دانه های سرسیاه گاهی اوقات به رنگ خاکستری ظاهر می شوند.
این سایه ها که می توانند به اشکال مختلف تبدیل شوند و داخل چشم در حال حرکت هستند و در میدان دید ما وجود دارند، همان اجسام شناور هستند.
شایعترین علامت غیرطبیعى بودن زجاجیه اجسام شناور در زجاجیه است و بیانگر آگاهى بیمار از یک سایه متحرک بر روى شبکیه ناشى از یک کدورت متحرک در زجاجیه مىباشد. به این حالت در گذشته "مگس پران" اطلاق مىشد.
در افراد مبتلا بعد از اینکه چشم به حال استراحت در مىآید، اشیاء به حرکت خود ادامه مىدهند و از این رو نام اجسام شناور براى آنها انتخاب شده است.
شروع این علامت مىتواند بىسر و صدا یا حاد، یکطرفه یا دو طرفه باشد.
اجسام شناور مرکزى بیش از انواع محیطى براى بینایى مزاحمت ایجاد مىکنند.
اجسام شناور توسط توده یا تکه های کوچک مواد معلق در ژل زجاجیه ایجاد می شوند که پشت چشم را پر می کنند.
اجسام شناور اساسا پروتئین های ساده از ژل چشم به نام زجاجیه هستند. این گروه پروتئین ها ورود نور فضای بیرونی را مسدود می کند و باعث بوجود آمدن سایه می شوند.
گاهی حتی خونریزی های کوچک در چشم دیده می شود، اینها اجسام شناور نیستند بلکه این پدیده ناشی از نفوذ سلول های قرمز خون به داخل زجاجیه و همچنین ظهور اجسام شناور است که به صورت یک مه مرطوب شکل می گیرد و معمولا از بین می رود.
علاوه بر این ممکن است افزایش سن نیز مسئول حضور اجسام شناور در چشم باشد. بعد از سال ها ضخامت ماده ژلاتینی که داخل حفره چشم را پر می کند در پشت بلوری چشم محدود می شود. اجسام شناور ضرری ندارند.
اجسام شناور در افراد نزدیک بین و افراد مبتلا به Syneresis بسیار شایع است.
اجسام شناور در زجاجیه مىتواند بهعلت خونریزىهاى زجاجیه (شکل اجسام شناور در خونریزىها با گذشت زمان از حالت رگهرگه، بهصورت نقاط کوچک در مىآید)، تهاجم گلبولهاى سفید (در التهاب Pars Plana) و یا ناشى از پیگمان (در دکولمان طول کشیده بهدنبال پارگى شبکیه) باشد.
افراد مبتلا به اجسام شناور در زجاجیه نیاز به بررسى دقیق زجاجیه و شبکیه چشم دارند و در غیاب روند پاتولوژیک جدى مىتوان به بیمار اطمینان داد که این حالت بىخطر است.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
فارس
ویستا
مطالب مرتبط: