ترکیبات ضروری برای مریض نشدن
شما جزو کدام دستهاید؟ افرادی که معتقدند با تغذیهی مناسب و رعایت سبک زندگی سالم میشود همیشه سالم و تندرست بود یا افرادی که با تغذیهی نامناسب، حرص و جوش خوردن و غیره خودشان را به دردسر میاندازند و بعد به دکتر مراجعه میکنند و خودشان را به دوا و درمان شیمیایی میسپارند؟ اگر جزو دستهی اول هستید که مرحبا اما اگر جزو دسته دوم هستید بدانید که بیماری و به خصوص بیماریهای جدی هزینههای مالی و جانی زیادی تحمیل میکنند. بهتر است بدانید که خداوند در درون نعمتهایی که خلق کرده است ترکیباتی تعبیه کرده که شفابخش هستند؛ یعنی اینکه نمیگذارند کارتان به دوا و دکتر بکشد. باید بدانید محققان هزاران ترکیب فیتوشیمیایی شناسایی کردهاند که برخی خواص آنتیاکسیدانی قوی دارد. این آنتیاکسیدانها در سلامت هر کس غوغا میکنند. اگر میخواهید هر روز نسخه به دست دنبال دوا و دارو نباشید ترکیبات آنتیاکسیدان درمانگر را بشناسید و در مصرف آنها کوتاهی نکنید.
کاتچینها
کاتچینها قدرت این را دارند که از ابتلا به بیماریهای قلبی و حتی برخی از سرطانها پیشگیری کنند. کاتچینها حتی در درمان برخی از این بیماریها موثرند. بهتر است بدانید که شکلات سیاه، چای، انواع میوهها و حبوبات منبع فوقالعادهی این ترکیبات مفید هستند.
لوتئینها
لوتئینها قادر هستند شما را در برابر بیماریهای چشمی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری و همچنین بیماریهای قلبی و برخی از سرطانها ایمن کنند. اسفناج، بروکلی و سبزیجات برگ سبز دیگر، کلم بروکسل و آرتیشو یا همان کنگر فرنگی جزو منابع غذایی مفید این آنتیاکسیدان محسوب میشوند.
هویج، سبزیجات برگ سبز، کدو حلوایی، ذرت، نخودفرنگی، زردهی تخممرغ، طالبی و کیوی جزو مواد غذایی مفید برای چشمها هستند
لیکوپنها
لیکوپنها برای پیشگیری از سرطان پروستات موثرند. این ترکیبات مفید برای پیشگیری و درمان ناباروری مردانه و همچنین جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی مفیدند. میوهها و سبزیجات قرمز رنگی مانند گوجهفرنگی و هندوانه و همچنین فلفل دلمهای قرمز و گریپفروت صورتی جزو بهترین منابع غذایی این ترکیبات آنتیاکسیدانی محسوب میشوند.
پروآنتوسیانیدینها
این ترکیبات که به سختی تلفظ میشوند خدمت زیادی به سلامت قلب میکنند و برای پیشگیری از ابتلا به سرطانها مفیدند. باید بدانید که چای، کاکائو، انواع توتها و انگورها جزو منابع این ترکیبات مغذی هستند.
کرستینها
کرستینها میتوانند از ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان ریه، آسم و تب یونجه پیشگیری کرده و حتی باعث درمان آنها شوند. سیب، پیاز، بروکلی، زغالاخته و انگورها جزو منابع غذایی کرستینها هستند که توصیه میشود به طور روزانه مصرف کنید.
رزوراترول
اگر میخواهید بیماریهای قلبی به این زودیها به سراغتان نیاید علاوه بر ورزش و ترک سیگار از مصرف این ترکیبات مغذی غافل نشوید. انگور و به خصوص انگور قرمز و بادام هندی حاوی بیشترین میزان این ترکیبات مغذی هستند.
زآگزانتین
این آنتیاکسیدانهای قوی مانند لوتئینها بیماریهای چشمی مانند آب مروارید، دژنراسیون ماکولای چشم و همچنین برخی از سرطانها را از وجود شما دور میکنند. بهترین منابع غذایی زآگزانتین سبزیجات برگ سبز، ذرت، نارنگی و شلیل است.
کرستینها میتوانند از ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان ریه، آسم و تب یونجه پیشگیری کرده و حتی باعث درمان آنها شوند. سیب، پیاز، بروکلی، زغالاخته و انگورها جزو منابع غذایی کرستینها هستند که توصیه میشود به طور روزانه مصرف کنید
ترکیبات فیتوشیمیایی چگونه باعث پیشگیری از بیماریها میشوند؟
بدن انسان از آنتیاکسیدانها برای دفاع از خود و پیشگیری از بیماریها استفاده میکند. محققان هزاران نمونه از این ترکیبات را یافته و نام ترکیبات «فیتوشمیک» بر آنها گذاشتهاند. در زبان یونانی «فیتو» به معنای «گیاهی» است. در بین این ترکیبات لیکوپنها و کاتچینها از شهرت و آوازهی بیشتری برخوردارند.
این ترکیبات نقش زیادی در بدن بازی میکنند. به عقیدهی متخصصان روزی خواهد آمد که مشخص خواهد شد که برخی از این ترکیبات برای حفظ سلامتی بدن جزو ضروریات هستند. امروزه محققان تحقیقات گستردهای روی نقشهای مختلف ترکیبات فیتوشیمیایی آغاز کردهاند و به نتایج جالبی نیز دست یافتهاند. به عنوان مثال اینکه برخی از این ترکیبات مانع از تشکیل لختههای خونی میشوند، برخی دیگر از انتشار و رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند. با این حال محققان علاقهی زیادی به پتانسیل آنتیاکسیدانی آنها نشان میدهند.
افرادی که میوه و سبزیجات زیادی مصرف میکنند ایمنی بیشتری در برابر ابتلا به برخی از سرطانها دارند. نتایج برخی از پژوهشهای آزمایشگاهی نشان میدهد که ترکیبات فیتوشیمیایی به روشهای مختلفی به ویژه خنثی کردن اثرات مخرب رادیکالهای آزاد از رشد و گسترش برخی از تومورها پیشگیری میکنند. رادیکالهای آزاد همان مولکولهای آسیبرسانی هستند که سلولها را در برابر پیری زودرس و بیماریهای مختلف قرار میدهند.
محققان مشاهده کردهاند که کاروتنوئیدها که در سبزیجات قرمز، زرد و نارنجی وجود دارند قدرت محافظتی بالایی در برابر سرطان به ویژه سرطان پروستات دارند. نتایج بررسیها نشان داده است مردانی که گوجهفرنگی پخته یا محصولات غذایی تهیهشده از گوجهفرنگی بیشتری مصرف میکنند کمتر در معرض سرطان پروستات قرار گرفتهاند. محققان این تأثیر را به لیکوپن موجود در گوجهفرنگی نسبت میدهند. نتایج بررسیهای دیگر نیز نشان میدهند که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که بتاکاروتن بیشتری مصرف میکنند به میزان 64 درصد کمتر است.
نتایج پژوهشها همچنین حاکی از این است که مصرف ترکیبات آنتیاکسیدانی به محافظت از قدرت بینایی ما کمک زیادی میکند. لوتئین که به میزان قابلتوجهی در اسفناج و انواع کلمها وجود دارد سلامت چشمها را ارتقا میدهند. سلولهای شبکیهی چشم با جذب لوتئین و مقابله با رادیکالهای آزاد سلامت چشمها را ارتقا میدهد.
محققان همچنین روی 1700 زن بررسیهایی انجام داده و به این نتیجه رسیدند خانمهای زیر 75 سال که مواد غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین بیشتری مصرف میکنند کمتر به بیماری دژنراسیون ماکولای چشم مبتلا میشوند. متأسفانه این بیماری عامل اصلی نابینایی در افراد سالمند محسوب میشود. محققان معتقدند که مصرف مواد غذایی حاوی این آنتیاکسیدانها همچنین از ابتلا به آب مروارید پیشگیری میکند. هویج، سبزیجات برگ سبز، کدو حلوایی، ذرت، نخودفرنگی، زردهی تخممرغ، طالبی و کیوی جزو مواد غذایی مفید برای چشمها هستند.
مطالب مرتبط:
آنتیاکسیدانگیری به سبک تبیان
آنتی اکسیدان ها: خداحافظ سندروم متابولیک و چاقی
اسید آلفالیپوئیک؛ آنتی اکسیدانی با قابلیتهای فراوان
آنتی اکسیدان شما را باهوش تر میکند
نقش مواد غذایی آنتی اکسیدانی در سلامتی بدن
جلوگیری از بیماریها با آنتی اکسیدانها
پوستی زیبا با مصرف آنتی اکسیدانها
ضرورت مصرف آنتی اکسیدانها در تالاسمی