خرید و فروش دانشآموزان خبرساز شد
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه "خرید و فروش دانشآموزان در مدارس" غیرقانونی است، گفت: این کمیسیون با تذکر به وزارت آموزش و پرورش، خواهان رسیدگی سریع این دستگاه به این موضوع است.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه "خرید و فروش دانشآموزان در مدارس" غیرقانونی است، گفت: این کمیسیون با تذکر به وزارت آموزش و پرورش، خواهان رسیدگی سریع این دستگاه به این موضوع است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، "خرید و فروش زیر پوستی دانشآموزان در مدارس" تیتر یکی از روزنامههای صبح سهشنبه (12 شهریور) بود که حس کنجکاوی را کاملا برمیانگیخت. این خبر با این مطلب شروع میشد که "دانشآموز بده، پول بگیر، بعد هم با این پول هرکاری که دلت خواست بکن؛ بگذار توی جیبت و خوش باش یا بریز در حساب مدرسه و چاله چولهها را پر کن!!"
این مکالمات، امسال در روزهای ثبتنام (و حتی حالا نیز) میان برخی مدیران مدارس دولتی و غیردولتی رد و بدل شد که ظاهرا هر کدام پای معامله آمده بودند تا برای بقای خویش بکوشند. یکی از این مدیران که موسس مدرسهای غیردولتی در مناطق شمالی تهران است، برایمان توضیح داد که سالها پیش نیز این کار را کرده و بابت جذب پنج دانشآموز مدرسه دولتی به مدیر آن مدرسه 500 هزار تومان پرداخته است و اگر این کارها را مدیران مدارس غیردولتی نکنند، صندلیهایشان خالیتر از قبل میشود و آنوقت کمبود دانشآموز به تعطیلی مدرسهشان میانجامد.
در حالی در میانه این زد و بندها، این دانشآموزان و خانوادههایِ بیخبر از همهجا هستند که وجهالمصالحه قرار میگیرند
ثابت کردن این رابطه پولی میان مدیران مدارس دولتی و غیردولتی کار پیچیدهای است. آنها نه از خود مدرکی باقی میگذارند و نه حاضر به ارائه اطلاعات میشوند، برخی از مدیران مدارس غیردولتی ضیافتهای شام و ناهار میگیرند و برخی مدیران مدارس دولتی را در این مهمانیها دعوت میکنند و با این توجیه که این رد و بدل دانشآموز به نفع هر دو مدرسه است، دانشآموزان را با هم "تاق" میزنند و معمولا برای هر دانشآموز 500 هزار تومان پیشنهاد میشود که البته در برخی مدارس بویژه در مقطع دبیرستان پیشنهادها تا یک میلیون تومان هم بالا میرود البته مدیرانی تا به حال مقابل پیشنهادهای اینچنینی مقاومت کردهاند.
در حالی در میانه این زد و بندها، این دانشآموزان و خانوادههایِ بیخبر از همهجا هستند که وجهالمصالحه قرار میگیرند. ( این خانوادهها معمولا از مدیران مدارس دولتی مشاوره میگیرند و درباره بهترین مدارس منطقه از آنها سوال میکنند که مدیر نیز مدرسهای را که با آن توافق کرده، معرفی میکند).
در این رابطه خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، برای پیگیری این مطلب گفتگویی را با چند تن از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس انجام داده است.
خرید و فروش دانشآموزان در مدارس غیرقانونی است
"قاسم جعفری" سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره "خرید و فروش زیر پوستی دانشآموزان در مدارس" اظهار داشت: این کار غیرقانونی است و با تذکر به وزارت آموزش و پرورش از این دستگاه میخواهیم تا این موضوع را سریعا پیگیری کند.
نماینده بجنورد، جاجرم، مانه و سلمقان تصریح کرد: البته تاکنون درباره این موضوع مستنداتی ارائه نشده است و ما از رسانهها میخواهیم که این مسئله را پیگیری کنند تا با ارائه مستندات، مجلس این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کند.
جعفری افزود: باید سیستم نظارتی آموزش و پرورش تلاش کند تا برای حفظ شان و جایگاه آموزش در کشور اقدامات موثرتری انجام دهد و در صورت اثبات این موضوع با متخلفان برخورد کند.
مسئولان آموزش و پروش پیگیری کنند
"فرهاد بشیری" عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز معتقد است، اگر این واقعه صحت داشته باشد پدیده بسیار زشت و مذمومی است.
البته تاکنون درباره این موضوع مستنداتی ارائه نشده است و ما از رسانهها میخواهیم که این مسئله را پیگیری کنند تا با ارائه مستندات، مجلس این موضوع را با جدیت بیشتری دنبال کند
نماینده پاکدشت با بیان اینکه تاکنون در کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره چنین مطلبی مطرح نشده است، گفت: انتظار میرود که مسئولان آموزش و پرورش با دقت صحت این موضوع را پیگیری کنند و با خاطیان احتمالی برخورد کنند.
بشیری تصریح کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس موظف است با این مسئله برخورد کند و در صورت ارجاع پرونده "خرید و فروش زیر پوستی دانشآموزان در مدارس"به این کمیسیون این موضوع را پیگیری خواهد کرد.
در صورت اثبات خرید و فروش دانشآموزان در مدارس کمیسیون آموزش وارد خواهد شد
"سید محمدباقر عبادی" عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین درباره این موضوع اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: در صورت اثبات این موضوع این کمیسیون مطمئنا به آن رسیدگی خواهد کرد.
اما پیگیریهای خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره این موضوع ادامه خواهد داشت تا در صورت اثبات این موضوع توسط آموزش و پرورش آن را از از طریق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیگیری کند.
منبع : تابناک