معرفی موزه گنجینه شهدای تهران
مقدمه:
«گنجینه شهدای تهران» در ساختمانی قدیمی و در سایه سار درختان سن و سال دار خیابان طالقانی تهران قرار دارد. در این گنجینه خاطرات، عکسها، لوازم، نشانهها، نوشتهها و آثاری از دلاورمردان و شیرزنانی به نمایش گذاشته شده است که در نیم قرن اخیر از زمان پهلوی دوم گرفته تا انقلاب اسلامی و دوران هشت ساله دفاع مقدس جانشان را به خاطر اعتقاد و مرز و بومشان فدا کردند. این گنجینه زیرمجموعه بنیاد شهید انقلاب اسلامی است و در سال 1375 به بهره برداری رسیده است. مربی عزیز در مدرسه لطفا توضیحات کامل در مورد این مکان و اطلاعات بیشتر در مورد شهدای شاخص این موزه، همچنین انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در مقاله آموزشی مربوط به این بسته پیشنهادی مطالعه نمایید.
برنامه پیشنهادی اردوی نیمروزه گنجینه شهدای تهران:
موقعیت محل:
خیابان طالقانی تهران - تقاطع خیابان شهید موسوی
دسترسی:
برای رسیدن به این محل باید از هر نقطه تهران خود را به خیابان طالقانی واقع در مرکز تهران رسانده و در مسیر غرب به شرق تا تقاطع خیابان موسوی که نرسیده به خیابان سعدی است پیش رفت. موزه در نبش جنوب شرقی این تقاطع واقع شده است. خیابان طالقانی از غرب دانشگاه تهران آغاز و پس از عبور از میدان فلسطین و تقاطع خیابانهای ولی عصر، حافظ، سعدی، شهید قرنی و دکتر شریعتی به میدان سپاه می رسد.
فاصله از مرکز تهران:
5 کیلومتر
مدت زمان رسیدن:
بدون در نظر گرفتن ترافیک از مرکز تهران 15 دقیقه
مدت برگزاری اردو از زمان حرکت تا بازگشت به مبداء:
4 تا 5 ساعت
ورودیه:
استفاده و بازدید از این موزه رایگان است.
توضیح ضروری:
مربیان عزیز و سرپرستان اردوی مدارس برای استفاده از این مجموعه حتما معرفی نامه با عنوان «موزه مرکزی شهدا» به همراه داشته باشند.
جذابیت ها:
1- تماشای آثار هنری: تابلوهایی نفیس از هنرمندان بزرگ نقاش، خطاط و نگارگر معاصر، همچنین نمایشگاهی از عکسهای مربوط به موضوع.
2- آشنایی با شهدای شاخص انقلاب و جنگ: شهدایی که همیشه نام آن ها را شنیدهایم اما از زندگی، آرمان و نحوه شهادتشان چیزی نمیدانیم. مانند شهیدان رئیسعلی دلواری، میرزا کوچک خان، شیخ فضلاله نوری، نواب صفوی، مطهری، بهشتی و ...
3- آشنایی با آرمان شهدا و بازدید از لوازم همراه آنها: در این گنجینه آثار متفاوتی از لوازم شخصی، لباس، عکس، وصیتنامه، نوارهای سخنرانی، دست نوشتهها و موارد معجزه گونهای که در ارتباط با شهدا اتفاق افتاده است دیده میشود که برای نسل امروز بسیار جذاب و حیرت آور است.
برنامه اردو:
1- حرکت از مبدا راس ساعت 8 صبح
2- رسیدن به محل گنجینه شهدا از مرکز تهران (ساعت 8/30) و اردوهایی که از مبداء مناطق دیگر تهران خصوصا مناطق شمال، شرق، غرب و جنوب تهران حرکت میکنند حداقل یک ساعت دیرتر به مقصد خواهند رسید(ساعت 9.30)
3- پس از پارک وسیله نقلیه ( وسیله نقلیه را می توان در کنار خیابان طالقانی و جلوی موزه و یا در خیابان فرصت (شهید موسوی) پارک نمود. ) دانشآموزان با نظم و ترتیب به مقابل موزه هدایت میشوند.
4- مربی باید قبل از ورود به موزه دانش آموزان را نسبت به اهمیت موزهها و دقت در حفظ و نگهداری از آن ها توجیه نموده و از آنان بخواهد قوانین ورود به موزه از جمله، عدم تماس با اشیاء، همراهی با گروه، سکوت و نظم را رعایت نمایند و در صورت علاقهمندی به عکاسی، به دلیل حساسیت اشیاء به نور، حتما فلاش دوربین خود را خاموش نمایند. (چون در مقابل موزه فضای خاصی برای تجمع دانشآموزان وجود ندارد این موارد را میتوان قبل از پیاده شدن دانشآموزان و در اتوبوس بیان نمود.)
5- مربیان اردو این نکته را به دانشآموزان گوشزد نمایند که همراه داشتن و سرو خوراکی در موزه ممنوع است. همچنین در صورتی که پذیرایی از دانشآموزان در برنامه اردو در نظر گرفته شده باشد مربیان عزیز میتوانند این پذیرایی را در انتهای برنامه و هنگام بازگشت در اتوبوس انجام دهند.
6- در این قسمت دانشآموزان با نظم و ترتیب به داخل موزه هدایت میشوند. مربی باید قبلاً با مسئول موزه برای این بازدید هماهنگی نموده باشد. بهتر است اولین برنامه در طبیقه همکف هدایت دانشآموزان به سالن نمایش فیلم و کلیپ باشد تا دانشآموزان در بدو ورود با حال و هوای مکان مورد بازدید آشنا شده و با دید و حس بهتری ویترینها را تماشا کنند.
7- مربی میتواند برای توجه بیشتر دانشآموزان مواردی ابتکاری از جمله اجرای مسابقه با جایزه برای ثبت بهترین جملات و ... پس از بازدید را اعلام نموده و یا موضوعی با عنوان « مهمترین چیزی که در این بازدید شما را تحت تاثیر قرار داد چه بود؟» را مطرح نماید تا پس از اتمام بازدید در مورد آن صحبت شود.
8- دانشآموزان پس از تماشای فیلمها و کلیپها به بازدید از قسمتهای دیگر موزه از جمله تالار نگارستان ( که شامل عکسهایی در رابطه با شهداست )، تالار هنرهای تجسمی (که شامل تابلوهای هنری مرتبط با موضوع شهداست)، تالار شهدای ترور (که شامل آثار متنوعی مربوط به شهدایی است که در طول تاریخ انقلاب ترور شدهاند)، تالار شهدای بینالملل (شامل آثار شهدایی که خارج از مرزهای کشورمان به شهادت رسیدهاند)، تالار شهدای شاخص ( شامل آثار شهدایی که به دلایلی سرشناس شدهاند مانند: شهید فهمیده و یا شهدایی که معجزاتی در ارتباط با آنها به وقوع پیوسته است) و بخشهای دیگر موزه خواهند پرداخت.
9- مربیان عزیز میتوانند با مراجعه به مقاله آموزشی این بسته پیشنهادی، با موضوعات مربوط به این بازدید آشنا شده و مطالبی را که نیاز است هنگام بازدید از این موزه بدانند را مطالعه نمایند.
10- در یکی از طبقات ساختمان موزه غرفه فروش آثار فرهنگی مانند کتاب، سجاده نماز، انگشتر، تسبیح و ... برقرار است که مربیان عزیز میتوانند دانشآموزان را برای خرید سوغات و یادگاری به این قسمت نیز راهنمایی نمایند.
11- بازدید از این مجموعه حدوداً 1.5 ساعت زمان نیاز دارد. دانشآموزان پس از بازدید در حدود ساعت 12 از موزه خارج میشوند.
12- مربی باید هنگام بازگشت و در اتوبوس با ایجاد بحث در مورد آثار دیده شده و تاثیرات آن ها بر دانشآموزان و مشارکت دادن آن ها در بحث به تاثیرگذاری کامل این برنامه بر دانشآموزان کمک نموده و در نهایت با اجرای مسابقه از موارد توضیح داده شده و تقدیم جایزه به برنده در برنامه را خاتمه دهد.
13- بازگشت به سمت مبداء – راس ساعت 11/45 و رسیدن به مبداء بدون در نظر گرفتن ترافیک – راس ساعت 12 تا 13.
آگاهی:
1- گنجینه و موزه مرکزی شهدا همه روزه از ساعت 9 صبح تا 4 عصر و روزهای پنجشنبه تا ساعت 12 ظهر باز است.
2- تلفنهای هماهنگی موزه 88306827 و 88306831 میباشد.
3- استفاده از این موزه برای گروههای دانشآموزی باید با ارائه معرفی نامه از مدرسه باشد.
4- در ساختمان موزه سرویس بهداشتی وجود دارد.
برای برگزاری اردوهای دانش آموزی توسط مجموعه مرکز یادگیری سایت تبیان
می توانید با
شماره 81202303
بخش آموزش
تماس حاصل نمایید.
مرکز یادگیری سایت تبیان - نویسندگان: نسرین علی فرد – محسن تقوی پور
تنظیم: مریم فروزان کیا