تبیان، دستیار زندگی
مسابقه ی رباتیک مسیر یاب از این مدرسه جزء برترین مسابقه های این دوره از جشنواره شد. شمیم هادی پور، مائده پرتو اعلم، صدف کلانتری، سیما دریایی و دنیا زاهدی پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی جناب آقای محمد رفیعی انجام داده اند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاورد برتر متوسطه 1 سرای دانش رسالت

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

دستاورد برتر متوسطه1 سرای دانش رسالت، رباتیک مسیر یاب

پژوهشگران جوان متوسطه 1 سرای دانش رسالت به مدیریت سرکار خانم عطیه سمیعی در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

مسابقه ی رباتیک مسیر یاب از این مدرسه جزء برترین مسابقه های این دوره از جشنواره شد. شمیم هادی پور، مائده پرتو اعلم، صدف کلانتری، سیما دریایی و دنیا زاهدی پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی جناب آقای محمد رفیعی انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

چکیده

در این ربات، پردازشگر اصلی میکروکنترلر ATMEGA16 می باشد و برای تشخیص خط مشکی و زمینه سفید از سنسورهای مادون قرمز استفاده شده است. مکانیک ربات دارای 2 چرخ می باشد.

معرفی ربات

ربات ساخته شده دارای 23 سنسور مادون قرمز برای تشخیص خط مشکی و تعقیب آن می باشد. و با توجه به اینکه در زمین مسابقه، ناهمواری هایی مانند شیب 45 درجه وجود دارد، برای اینکه این سنسورها با آن ها برخورد نکنند آن ها را در فاصله حدود یک سانتی متری از سطح زمین قرار داده ایم. ربات به کمک این 23 سنسور خطوط، با خمیدگی و زاویه کمتر و بیشتر از 90 درجه را به خوبی پشت سر می گذارد.

دستاورد برتر متوسطه1 سرای دانش رسالت، رباتیک مسیر یاب

مکانیک ربات

این ربات دارای 2 چرخ می باشد. قطر چرخ ها 5 سانتی متر است و دارای دور موتور 12 ولت ایتالیایی با سرعت 600دور بر دقیقه است.

الکترونیک ربات

شامل میکروکنترلر، تغذیه، سنسورهای مادون قرمز و درایور ربات می باشد.

خلاقیت

برنامه این ربات با استفاده از توابع نوشته شده، که خود این توابع نیز توسط اعضای تیم نوشته شده است.  با استفاده از توابع برنامه ربات به راحتی قابل تغییر و ارتقا می باشد.

برنامه ربات

برنامه ربات به زبانC  نوشته و توسط کامپایلر CodeVision نوشته شده است و برای سهولت کار سعی شده از توابع استفاده کنیم تا هر وقت لازم بود آن ها را فراخوانی کنیم. لیست برخی از توابع مورد استفاده در جدول آورده شده است.

در صورتی که تمام سنسورها بر روی خط مشکی قرار بگیرند ربات بلافاصله می ایستد.

نتیجه گیری

حضور در کلاس های رباتیک باعث شد تا ما بتوانیم با چند شاخه از علوم پرکاربرد مهندسی شامل: رباتیک، مکانیک، الکترونیک و برنامه نویسی آشنا شویم و شرکت در مسابقات باعث گردید تا ما فعالیت خود را دقیق تر و با انگیزه بیشتری ادامه دهیم. ضمن این که مطالبی که از پیش آموزش دیده بودیم را به صورت کاربردی انجام دهیم. امیدواریم با تجاربی که به واسطه مسابقات پیدا کردیم، بتوانیم در آینده در عرصه رشد و پیشرفت کشورمان سهیم باشیم.

برای آگاهی بیشتر اینجا کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید. دانلود

مطالب مرتبط:

قوانین عمومی بخش مسابقات  نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

انجمن رباتیک ایران تاسیس شد

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان - تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی