تبیان، دستیار زندگی
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلات مدارس در روزهای پنجشنبه در سند تحول بنیادین مورد اشاره قرار گرفته و اساس قانونی دارد، گفت: برنامه ریزی برای پنجشنبه های مدارس به مدیران اجرایی واگذار شده و کارشناسان مشغول بررسی طرح های م
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تعطیلی 5شنبه ها چه شد؟

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش: برنامه‌ریزی برای پنجشنبه‌های مدارس به مدیران اجرایی واگذار شده و کارشناسان مشغول بررسی طرح‌های مختلفی در این خصوص هستند که به محض آماده شدن ابلاغ خواهد شد، تاکید وزیر نیز اجرای این طرح از مهرماه امسال است.

فرآوری: هانیه اخباریه - بخش اجتماعی تبیان
مدرسه

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلات مدارس در روزهای پنجشنبه در سند تحول بنیادین مورد اشاره قرار گرفته و اساس قانونی دارد، گفت: برنامه‌ریزی برای پنجشنبه‌های مدارس به مدیران اجرایی واگذار شده و کارشناسان مشغول بررسی طرح‌های مختلفی در این خصوص هستند که به محض آماده شدن ابلاغ خواهد شد، تاکید وزیر نیز اجرای این طرح از مهرماه امسال است.

با اشاره به اینکه ساماندهی زمان آموزش در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفته است، اظهار کرد: بر این اساس باید از زمان آموزش برای تحقق اهداف تعلیم و تربیت به بهترین نحو استفاده کرد.

وی افزود: زمان آموزش، نمودهای مختلفی دارد که کل سال تحصیلی از آغاز تا پایان از جمله آنهاست و البته جای تامل دارد. در همین رابطه می‌توان به تعطیلات گسترده تابستانی اشاره کرد که طول آن حداقل سه ماه است و در برخی استان‌های گرمسیری به چهار ماه‌ و نیم می‌رسد و آسیب‌های آموزشی و تربیتی فراوانی به همراه دارد.

نوید ادهم

همچنین طول ساعاتی که دانش‌آموز باید روزانه در مدرسه حضور یابد از منظر ساماندهی زمان آموزش اهمیت پیدا می‌کند. ساعات موظفی تعیین شده و بر طبق آن دانش‌آموزان دوره ابتدایی باید 25 ساعت در هفته در مدرسه حضور داشته باشند که در پنج روز ساماندهی می‌شود

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تصمیم‌گیری پیرامون تعطیلات تابستانی در حیطه اختیارات آموزش و پرورش نیست، گفت: مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای دارد که بر اساس آن سال تحصیلی از اول مهرماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد و خرداد هر سال به برگزاری امتحانات اختصاص پیدا می‌کند.

نوید ادهم افزود: البته پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی و حتی شناور شدن آن در طول سال، مطرح است و امیدواریم روزی نمایندگان مجلس این موضوع را در دستورکار خودشان قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه از بعد دیگر، زمان آموزش به مجموع روزهایی که یک دانش‌آموز باید در طول هفته به مدرسه بیاید نیز اطلاق می‌شود، گفت: این زمان می‌تواند پنج و یا شش روز باشد. اکثر کشورهای دنیا بویژه در مقاطع ابتدایی بر اثربخشی پنج روز آموزشی در هر هفته تاکید دارند.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین طول ساعاتی که دانش‌آموز باید روزانه در مدرسه حضور یابد از منظر ساماندهی زمان آموزش اهمیت پیدا می‌کند. ساعات موظفی تعیین شده و بر طبق آن دانش‌آموزان دوره ابتدایی باید 25 ساعت در هفته در مدرسه حضور داشته باشند که در پنج روز ساماندهی می‌شود.

نوید ادهم ضمن تاکید بر اینکه استفاده بهینه از زمان آموزش در جهت تحقق اهداف تعلیم و تربیت یک اصل مهم در فرآیند یادگیری تلقی می‌شود، اظهار کرد: مصوبه "ساماندهی زمان آموزش" شورای عالی آموزش و پرورش نیز بر این اصل مهم تاکید دارد، بنابراین در این زمینه از واژه "تعطیلی" استفاده نکرده است و اگر هم برای پنجشنبه‌ها برنامه رسمی تعریف شده، به منزله فرصتی است که باید برای تحقق اهداف تعلیم و تربیت از آن بهره برداری کرد.

وی افزود: این تعطیلات "اختیاری" است و می‌تواند فعالیت‌های اردویی، آزمایشگاهی، تفریحی و بازدیدی را در بر بگیرد. بر اساس مصوبه شورای عالی از آنجا که بخشی از ماموریت آموزش و پرورش بخصوص در دوره ابتدایی بر مبنای مشارکت خانواده‌ها انجام می‌شود، فراغت پنجشنبه‌ها فرصتی است تا دانش‌آموزان بتوانند به فعالیت‌های خانوادگی از جمله صله رحم بپردازند.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه ریزی برای پنجشنبه‌های مدارس به مدیران اجرایی واگذار شده و اکنون در دستور کار وزارتخانه قرار دارد، عنوان کرد: کارشناسان مشغول بررسی طرح‌های مختلفی در این خصوص هستند که به محض آماده شدن ابلاغ خواهد شد. تاکید وزیر آموزش و پرورش اجرای این طرح از مهرماه امسال است.

نوید ادهم در پاسخ به این پرسش که "اختیاری" بودن تعطیلات مدارس در این روز به دانش‌آموزان باز می‌گردد یا مدارس؟ اظهار کرد: این یک تصمیم اجرایی است، همانگونه که وقتی مجلس قانونی را وضع می‌کند، دولت مخاطب آن است، شورای عالی نیز همین گونه است و وقتی قانونی را وضع می‌کنیم، وزارتخانه مخاطب ماست. آن هم یا به صورت متمرکز درباره اجرا تصمیم می‌گیرد، یا به فراخور موضوع آن را به استان‌ها، مناطق و مدارس واگذار می‌کند. اما فوق برنامه در وزارتخانه یک امر اختیاری است، به این معنا که دانش‌آموزان مختار هستند در این فعالیت شرکت کنند یا خیر. بنابراین اجباری در فوق برنامه‌ها نخواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا همه مدارس در روزهای پنجشنبه‌ باز بوده و ملزم به ارائه خدمات فوق برنامه به دانش‌آموزان هستند؟ گفت:‌ همه مدارس باید از ظرفیت پنجشنبه‌ها استفاده و اجرای فعالیت‌های آموزشی، فرهنگی، تفریحی و .... را دنبال کنند. حال مدارس می‌توانند از این فرصت استفاده کنند یا خیر. البته توصیه ما استفاده از این ظرفیت است.

نوید ادهم

پیشنهاد کوتاه شدن تعطیلات تابستانی و حتی شناور شدن آن در طول سال، مطرح است و امیدواریم روزی نمایندگان مجلس این موضوع را در دستورکار خودشان قرار دهند

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش تصریح کرد: در اینجا اصل بر تعطیلی نیست، بلکه بر دایر بودن مدارس و ارائه این خدمات به دانش‌آموزان است، مگر آنکه خلافش ثابت شود؛ به عنوان مثال امکانات در اختیار نباشد، بچه‌ها نخواهند، خانواده‌ها همراهی نکنند و مواردی از این دست.

وی همچنین درباره ضابطه تعیین هزینه‌ فوق برنامه‌ها در مدارس مختلف از دولتی گرفته تا هیئت امنایی گفت: فوق برنامه‌ها در آموزش و پرورش آیین‌نامه دارد و مدارس هیئت امنایی و ... می‌توانند بر اساس ضوابط خود آن را تعیین کنند. این موضوع در اختیار مدرسه است.

نوید ادهم درباره هزینه‌های روز پنجشنبه و درآمدزایی آن برای مدارس گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درباره اوقات فراغت و همچنین مدارس غیردولتی این اجازه به ما داده شده است که برای فعالیت‌های فوق برنامه از دانش‌آموزان علاقه‌مند هزینه‌های لازم دریافت شود. اما شرط آن این است که ثبت‌نام و اخذ وجه نباید در زمان ثبت نام انجام شود

از سویی دیگر داود روستایی، قائم‌مقام سازمان دانش‌آموزی در خصوص «برنامه‌های تابستان سازمان دانش‌آموزی» اظهار داشت: در تابستان امسال کارت نشاط به دانش‌‌آموزان ارائه می‌شود؛ بر این اساس سازمان‌های دانش‌آموزی سراسر کشور با مراکز هنری، تفریحی و ورزشی استان خود وارد مذاکره می‌شوند و در این تفاهم‌نامه قید می‌شود که دانش‌آموزانی که کارت نشاط دارند، بتوانند با تخفیف 40 تا 60 درصد از این مراکز استفاده کنند و آدرس این مراکز نیز در سایت سازمان دانش‌آموزی استان‌ها اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: طرح کارت نشاط، طرح اوقات فراغت به شکل خود‌مدیریتی دانش‌‌آموزی است؛ یعنی دانش‌آموزان، اوقات فراغت را خودشان مدیریت می‌کنند.

روستایی افزود: اعتکاف دانش‌آموزی نیز از دیگر برنامه‌های‌مان است که در 23، 24 و 25 ماه مبارک رمضان در مساجد منتخب کل کشور برگزار شده و تعدادی از دانش‌آموزان در هر استان در مساجد مشخص شده، معتکف می‌شوند.

قائم‌مقام سازمان دانش‌آموزی یادآور شد: برنامه دیگر تابستان امسال اردوهای گردشگری است که مدارسی در استان‌ها را تعیین کرده‌ایم و دانش‌آموزان با مراجعه به این مراکز ثبت‌نام کرده و به نقاط گردشگری استان خودشان می‌روند.

وی به اردوهای زیارتی اشاره کرد و گفت: اولویت اردوهای زیارتی مشهد مقدس است که در سراسر کشور با اولویت زیارت اولی‌هاست و پیش‌بینی 15 هزار نفر را برای مشهد داریم که معمولاً تعداد آن بیشتر می‌شود


منابع : ایسنا- خبرآنلاین


آغاز سال تعطیلی؟

مدارس دو نوبته، یک نوبته شوند

تعطیلات تعطیل می شود!