تبیان، دستیار زندگی
با بخشنامه بانک مرکزی، بانک‌های دولتی و خصوصی از دیروز (سه‌شنبه ۲۰ خردادماه) بابت مانده گیری از کارت‌های خودشان از مردم کارمزد می‌گیرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تعجب نکنید! برای موجودی حساب باید پول بدهید!


 با بخشنامه بانک مرکزی، بانک‌های دولتی و خصوصی از دیروز (سه‌شنبه 20 خردادماه) بابت مانده گیری از کارت‌های خودشان از مردم کارمزد می‌گیرند.

با دستور بانک مرکزی از دیروز (سه‌شنبه بیستم خردادماه) بانک‌ها بابت مانده‌گیری از تمامی تراکنش‌های شتاب باید از مشتریان خود کارمزد دریافت کنند.

عابر بانک

بانک مرکزی البته دلیل این دستور جدید را کاهش ترافیک غیر ضروری، ارتقاء و پایداری شبکه و نیز کاستن از هزینه‌های غیر ضروری بانک‌ها اعلام و بانک‌ها را مکلف کرده است تا کارمزد خدمت مانده‌گیری مطابق با ساختار کارمزد شتابی دستگاه‌های خودپرداز را محاسبه و در کلیه ابزارهای پذیرش از مشتری بگیرند.

این کارمزدها در تمامی ابزارهای پذیرش فیزیکی و الکترونیکی در مرکز شتاب از دارندگان کارت اخذ خواهد شد. از دارندگان کارت بابت این خدمت در خودپردازها 1000 ریال، کیوسک 1000 ریال، پایانه فروش 1206 ریال، پایانه شعب 2000 ریال، تلفن همراه و تلفن ثابت 1206 ریال کسر خواهد شد.

گفتنی است دستورالعمل دریافت کارمزد جدید در بانک‌ها را داوود محمدبیگی و اعظم‌السادات آقایی پور از اداره نظام‌های پرداخت به مدیران عامل بانک‌ها ابلاغ و تأکید کرده‌اند که «براساس آمار تراکنش‌های ثبت شده در مرکز شاپرک در سه ماهه پایانی سال گذشته تعداد 1.673.571.982 تراکنش در سه نوع خرید، مانده‌گیری، خرید شارژ و پرداخت قبض ثبت شده است که مانده‌گیری، بخش قابل توجهی از این تراکنش‌ها را شامل می‌شود. (تعداد 458.344.504 تراکنش مانده‌گیری یعنی حدود 27.4ظھ)، این حجم از تراکنش‌های غیر ضروری مانند مانده‌گیری موجبات افزایش ترافیک و کندی در سامانه را مخصوصا در روزهای پر تراکم سال فراهم آورده است که علاوه بر نارضایتی مشتریان شبکه بانکی، باعث اعتراض بانک‌ها نیز بوده است».

همچنین در بند دیگری آمده است که « براساس مصوبه یکصد و هجدهمین جلسه پولی و بانکی مورخ 1392/12/24 مقرر شد، از تاریخ 1393/3/20 به منظور کاهش ترافیک غیر ضروری، ارتقاء و پایداری شبکه و نیز کاستن از هزینه‌های غیر ضروری بانک‌ها، کارمزد خدمت مانده‌گیری مطابق با ساختار کارمزد شتابی دستگاه‌های خودپرداز محاسبه و در کلیه ابزارهای پذیرش از مشتری اخذ گردد. خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقت به نحو مقتضی به کلیه واحدهای ذی‌ربط آن بانک اطلاع‌رسانی شود.»

دستورالعمل دریافت کارمزد جدید در بانک‌ها را داوود محمدبیگی و اعظم‌السادات آقایی پور از اداره نظام‌های پرداخت به مدیران عامل بانک‌ها ابلاغ و تأکید کرده‌اند که «براساس آمار تراکنش‌های ثبت شده در مرکز شاپرک در سه ماهه پایانی سال گذشته تعداد 1.673.571.982 تراکنش در سه نوع خرید، مانده‌گیری، خرید شارژ و پرداخت قبض ثبت شده است که مانده‌گیری، بخش قابل توجهی از این تراکنش‌ها را شامل می‌شود

ویژگی‌های ایران‌چک‌های 100هزار تومانی یکی دیگر از مهمترین خبرهای پولی و بانکی در هفته جاری موضوع بازگشت ایران چک های 100 هزار تومانی بود. رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک ضمن تشریح ویژگی‌های امنیتی ایران‌چک‌های 100هزار تومانی گفت: این چک‌پول‌ها از نظر ابعاد و اندازه مشابه ایران‌چک‌های 50هزار تومانی است. مجید صنیعی در تشریح ویژگی‌های امنیتی ایران‌چک‌های 100هزار تومانی که وارد بازار شده‌اند اظهار داشت: این چک‌پول‌ها از نظر ابعاد و اندازه مشابه ایران‌چک‌های 50هزار تومانی می‌باشند.

وی با بیان اینکه ابعاد ایران‌چک‌های 100هزار تومانی 160 در 75 میلی‌متر است، افزود: ایران‌چک‌هایی که از دیروز در اختیار بانک‌ها قرار گرفته‌اند دارای رنگ آبی و 3 ویژگی امنیتی می‌باشند.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی در تشریح نکات امنیتی ایران‌چک‌های 100هزار تومانی گفت: نکات امنیتی به 3 دسته تقسیم شده‌اند که دسته اول توسط مردم و بدون ابزار قابل شناسایی می‌باشد، دسته دوم تخصصی است و توسط بانک و با ابزار بانکی قابل رۆیت و شناسایی است و دسته سوم فوق‌تخصصی می‌باشد که صرفاً با ابزارهای در اختیار بانک مرکزی قابل شناسایی است.

کارتخوان

صنیعی با بیان اینکه کلیه خصوصیات امنیتی ایران‌چک‌های 50هزار تومانی برای ایران‌چک‌های 100هزار تومانی نیز اعمال شده است گفت: در این چک‌پول‌ها یک نخ پنجره‌ای از نوع هلوگرافیک قرار گرفته که نوشته یک میلیون ریالی زیر نور قابل رۆیت می‌شود.

وی همچنین تعبیه 2 تصویر ناقص در پشت و روی ایران‌چک 100هزار تومانی را از دیگر ویژگی‌های امنیتی این چک‌پول‌ها برشمرد و افزود: لوگوی بانک مرکزی در وسط این چک‌پول‌ها از نوع مرکب حرارتی قرار گرفته که در هنگام حرارت انگشت دست افراد رنگ آن از بین می‌رود.

رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی اضافه کرد: همچنین نوشته یک میلیون ریالی در زیر نخ واترمارک قرار گرفته ضمن اینکه این ایران‌چک دارای 2 نخ امنیتی است که نخ پنهان آن زیر نور UV در 4 رنگ آبی، سبز، زرد و قرمز رۆیت می‌شود و نوشته جمهوری اسلامی ایران در آن قابل رۆیت می‌شود.

صنیعی همچنین تأکید کرد: گل 4پره زیر تخت‌جمشید در ایران‌چک 100هزار تومانی قرار گرفته که مرکب آن فلورسنتی است و با تصویر پشت تصویر کاملی را نمایش می‌دهد.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع: خبرآنلاین و تسنیم

مقالات مرتبط:

 آیا بانک‌ها ورشکسته‌اند؟

بانکهای مرکزی دیگر چگونه اند؟

درباره تحریم بانکِ بانک ها