تبیان، دستیار زندگی
خوشبختانه امروزه با گسترش عکاسی دیجیتال، ویرایش عکس‌های تاریک، و روشن کردن آن‌ها با نرم‌افزارهای ویرایش عکس همچون فتوشاپ، بسیار ساده شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ


خوشبختانه امروزه با گسترش عکاسی دیجیتال، ویرایش عکس‌های تاریک، و روشن کردن آن‌ها با نرم‌افزارهای ویرایش عکس همچون فتوشاپ، بسیار ساده شده است.


حتماً برای شما هم بارها پیش آمده که هنگام عکاسی با دوربین دیجیتال خود در حالت اتوماتیک، عکس‌ها بسیار روشن یا تاریک درآمده‌اند. شاید بهترین راه برای رفع این مشکل، دانستن صحیح تنظیمات نور دهی در دوربین دیجیتال از طریق تنظیم بازشدگی دهانه لنز یا در مواردی بالا بردن حساسیت به نور (ISO) برای افزایش حساسیت لنز دوربین دیجیتال شما به نور محیط باشد.

خوشبختانه امروزه با گسترش عکاسی دیجیتال، ویرایش عکس‌های تاریک، و روشن کردن آن‌ها با نرم‌افزارهای ویرایش عکس همچون فتوشاپ، بسیار ساده شده است. ما در اینجا گوشه‌ای از روش‌های رفع این مشکل را به کمک آخرین نسخه از برنامه فتوشاپ CS به شما آموزش می‌دهیم.

برای شروع، عکس مورد نظر را که مایل به ویرایش آن هستید استفاده کنید. عکس را در فتوشاپ یا هر برنامه ویرایشی که دارای لایه‌های ویرایشی (layers) است، باز کنید.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

در تمامی این روش‌ها نیاز است که شما لایه پس زمینه عکستان را تکثیر کنید. برای این منظور در پالت لایه، بر روی مثلث بالایی سمت راست کلیک کرده و گزینه تکثیر لایه(Duplicate Layer) را انتخاب کنید:

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

روش ترکیب زمینه (Screen Blend Method)

یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای تنظیم نور در فتوشاپ، استفاده از مود Screen Blend است. عکس را در فتوشاپ باز کرده و لایه بک گراند را تکثیر کنید. سپس در پالت لایه روی دکمه Normal blend mode کلیک کنید و آن را به حالت Screen تغییر دهید.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

روش ترکیب نور زمینه، همیشه عکس را روشن می‌کند، اما شما تا حدودی در خصوص کنترل بر روی آثاری که این روش بر روی عکس می‌گذارد، محدودیت دارید. اگر عکستان با استفاده از این روش بسیار روشن شده، شما می‌توانید میزان شفافیت لایه به وجود آمده با استفاده از این روش را پایین بیاورید تا به ترکیب دلخواه خود دست یابید.

روش استفاده از سطوح نور(Levels)

اگر مایل هستید کنترل بیشتری بر روی نواحی تاریک تصویر داشته باشید، بهتر است از این روش استفاده کنید. برای این منظور، به سراغ دستورات سطوح نور بروید. شیوه کار به این ترتیب است: تکثیر لایه، کلیک بر روی گزینه Image از منوی بالایی نرم افزار، رفتن به Adjustments و انتخاب Levels. در پنجره کنترلی که باز می‌شود، شما یک نمودار هیستوگرام را مشاهده خواهید کرد که توزیع نور را در تصویر شما نمایش می‌دهد. با حرکت دادن لغزنده سمت راستی (که زیر نمودار قرار دارد) به سمت چپ، باعث خواهد شد تا قسمت‌های تاریک‌تر در تصویر روشن شوند. البته استفاده‌های بسیار دیگری از Levels می‌شود، اما برای منظور ما، دانستن همین مقدار از آن کافی به نظر می‌رسد.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

روش استفاده از سایه/روشن (Shadow/Highlight)

تمامی روش‌هایی که تا حالا ذکر شد، اثر یکسانی بر روی روشن‌تر کردن تصویر شما دارند، اما بسته به عکس شما، یکی بهتر از بقیه عمل می‌کند. روش اخیر استفاده از کنترل‌های سایه روشن (Shadow/Highlight controls) است. این روش به خصوص برای تصاویری مناسب است که قسمتی از تصویر بسیار تاریک یا بسیار روشن شده است.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

این کارها را انجام دهید: >Adjustments>Shadow/Highlights کلیک بر روی تصویر. تنظیمات پیش فرض مقدار %50 خواهد بود. فتوشاپ عکس شما را بسیار تاریک فرض می‌کند. بنابر این، مقدار پیش فرض را به سمت روشن در نظر می‌گیرد؛ اما اگر این فرض باعث روشن شدن بیش از حد عکس شما شد، به سادگی با حرکت دادن لغزنده سایه‌ها به سمت چپ یا راست، ویرایش دلخواه خود را بدست می‌آورید؛ و صد البته با لغزنده روشن، در صورتی که عکس شما از ابتدا بسیار نور دهی شده باشد، می‌توان عکس را ویرایش کرد.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

روش استفاده از ابزار Brightness/Contras

یکی از روش‌های کمتر مفید، البته به نظر نویسنده، استفاده از کنترل‌های Brightness/Contrast می‌باشد. به این ترتیب که >Adjustments>Brightness/Contrast کلیک بر روی تصویر. این روش خصوصاً بر روی کل عکس شما، و نه فقط نواحی تاریک، تأثیر می‌گذارد؛ اما به هر حال این ابزار در ویرایش‌های CS3 و CS4 فتوشاپ بهبود پیدا کرده است. بنابراین ممکن است برای بعضی تصاویر تاریک مفید واقع شود. می‌توانید امتحان کنید.

ویرایش عکس‌های تاریک در فتوشاپ

مسلماً شما دوست ندارید همیشه به فتوشاپ یا هر نرم‌افزار ویرایش عکس دیگر به عنوان برطرف کننده همیشگی مشکلات عکس خود متکی باشید، اما گاهی اوقات برای دوربین، تنظیم صحیح مقدار نور دهی به خصوص در حالت عکاسی متوالی یا در محیطی که نورهای با شدت کم و زیاد آمیخته به هم وجود دارند، سخت است و عکس دچار نوعی عدم بالانس در نور زمینه یا به عبارتی تاریک روشنی می‌گردد. در این مواقع است که نرم افزارهایی چون فتوشاپ به کمک ما می‌آیند.

همچنین اگر درباره از دست دادن جزئیات موضوع مورد عکاسی بر اثر تنظیمات نور دهی دستی دوربین خود نگرانید، بهتر است در حالت خام (RAW mode) عکاسی کرده که به شما این امکان را می‌دهد که در هنگام ویرایش این گونه عکس‌ها، کنترل بیشتری بر روی تنظیمات نور دهی داشته باشید.

برای بزرگ‌نمایی تصاویر، بر روی آن‌ها کلیک نمایید.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: JOMANG

برگرفته از انجمن: گرافیک