انفارکتوس یا همان سکتهی قلبی خطری است که اگر مراقب نباشید شما را هم تهدید میکند. برای حفظ سلامت قلب تغذیه نقش مهمی دارد.
اگر میخواهید سلامت قلبتان به این زودیها به خطر نیفتد و دور از جانتان سکته قلبی نکنید لازم است که در مصرف مواد غذایی اشارهشده در این مطلب احتیاط کنید.
سوسیس و کالباس و رفقا
سوسیس و کالباس و کلا گوشتهای فراوری شده سرشار از نمک و چربیهای مضر هستند. نمک زیاد موجود در این محصولات غذایی خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش میدهد. حتماً خودتان بهتر میدانید که فشارخون بالا یکی از عوامل اصلی انفارکتوس میباشد. از این گذشته چری های اشباعشدهی این مواد غذایی باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند که این مسئله نیز به تصلب شرایین یا گرفتگی عروق و سکته منجر میشود.
توصیه میکنیم تا جایی که میشود مصرف این قبیل مواد غذایی را محدود کنید. اگر از علاقمندان به این مواد غذایی هستید مصرف آن را به هفتهای یک مرتبه کاهش دهید.
چیپس و کیک و رفقا
انواع کیکها، پیراشکیها، چیپس، اسنک، پیتزا و غیره. اگر میخواهید سکتهی قلبی از جانتان دور باشد این مواد غذایی را فراموش کنید. زمانی که رگهای کرونری میگیرند خون اکسیژنه از جریان میافتد و سلولهای قلب آسیب دیده و شروع به نابودی میکنند. نمک و چربی اشباعشدهی زیادی که در این مواد غذایی وجود دارد باعث ابتلا به فشارخون بالا خواهند شد که یکی از عوامل اصلی سکتهی قلبی است.
توصیه میکنیم مصرف این مواد غذایی و کلا هلههولهها را به یک مرتبه در هفته محدود کنید. به جای آنها تا میتوانید از سبزیجات، میوههای تازه و خشک استفاده کنید.
روغن آفتابگردان و رفقا
همهی روغنها و چربیها، بد و مضر نیستند. دو نوع چربی داریم: چربیهای خوب و چربیهای بد. چربیهای سرشار از اسیدهای چرب اشباعشده همان چربیهای بد هستند که کلسترول بد خون را افزایش میدهند. در عوض روغنهایی که حاوی اسیدهای چرب اشباعنشدهاند چربیهای خوب هستند که سلامت قلب و عروق را بالا میبرند. تا جایی که میتوانید مصرف روغن آفتابگردان، روغن بادامزمینی، روغن ذرت، روغن پالم، روغن نارگیل را محدود کنید به خاطر اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شدهاند. در عوض باید بدانید که روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن سویا، روغن گردو، روغن فندق و روغن کلزا جزو روغنهای سالم و مفید هستند. توجه داشته باشید که مصرف روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن و حداقل 1 قاشق غذاخوری روغن کلزا (به دلیل دارا بودن امگا 3 ها) کافی است.
بدانید که تولیدکنندههای محصولات غذایی صنعتی در استفاده از نمک و چربی برای خوشطعم کردن غذاهایشان کوتاهی نمیکنند. پس مشتری دائمشان نباشید
گوشت قرمز
بر اساس نتایج پژوهشهایی که در سال 2002 محققان دانشگاه هاروارد انجام دادهاند، افرادی که روزانه گوشت قرمز مانند گوشت گاو مصرف میکنند بیشتر در معرض انفارکتوس میوکارد یا سکتهی قلبی قرار میگیرند؛ به خاطر اینکه این گوشتها سرشار از چربیهای اشباع شدهاند که کلسترول و تریگلیسیرید خون را بالا میبرند که هر دو از عوامل سکتهی قلبی هستند. توصیه میکنیم مصرف گوشت قرمز را به هفتهای یک تا دو مرتبه محدود کنید. تا جایی که میتوانید از گوشتهای کم چرب استفاده کنید.
سوپها و غذاهای آماده
این روزها در قفسههای هر سوپرمارکتی انواع غذاهای آماده از سوپ گرفته تا انواع خورشتها به چشم میخورد. بدانید و آگاه باشید که تمام این غذاهای آماده برای قلب مضر هستند. به خاطر اینکه داخل این قوطیهای کوچک سرشار از چربی و نمک است. مصرف نمک زیاد خطر ابتلا به فشارخون بالا را بیشتر میکند و مصرف چربی زیاد باعث گرفتگی عروق میشود که هر دو از عوامل اصلی سکتهی قلبی هستند.
اگر وقت آشپزی ندارید و شیوهی زندگیتان به گونهای است که غذای آماده زیاد میخورید باید بدانید که میزان مجاز مصرف این مواد غذایی 1 تا 2 مرتبه در هفته است. تا جایی که میشود خودتان آشپزی کنید. غذاهایتان را بخارپز یا تابهای با روغن اندک طبخ کنید. مصرف کره را کاهش دهید و سرخکردنیها را محدود کنید. بدانید که تولیدکنندههای محصولات غذایی صنعتی در استفاده از نمک و چربی برای خوشطعم کردن غذاهایشان کوتاهی نمیکنند. پس مشتری دائمشان نباشید.
الکل
الکل پرکالری است و باعث اضافهوزن و افزایش بیماریهای قلبی عروقی میشود. این نوشیدنیهای مضر خیری برای سلامت قلب و کبد و غیره هم ندارد. توجه داشته باشید که در مصرف نوشیدنیهای کافئینه مانند قهوه و نوشیدنیهای گازدار و غیره نیز دچار افراط نشوید.
کره و انواع پنیرها (کممبر، رکفور و غیره)
البته اینگونه پنیرهای خارجی و گران خیلی زیر دست و پای ما ایرانیها نریخته است که بخواهیم در مصرف آنها زیادهروی کنیم؛ اما در حالت کلی کره و همهی پنیرها حاوی میزان زیادی چربیهای اشباعشدهاند که کلسترول بد خون را بالا میبرند. این مواد غذایی همچنین شور هستند که خطر پرفشاری خون را بالا میبرد.
توصیه میکنیم مصرف را به روزانه 10 گرم محدود کنید. مصرف روزانهی این پنیرهای چرب به میزان 30 گرم کافی است. تا جایی که میتوانید از لبنیات کم چرب استفاده کنید. از این گذشته حواستان به انواع سسهای مایونز چرب، خامه و غیر هم باشد. تمام این محصولات غذایی سرشار از چربیهای اشباع شدهاند که خیری برای سلامت قلب ندارد.
حرف آخر اینکه
هر روز بیست دقیقه پیادهروی کنید. کم تحرکی و خانهنشینی به سلامت قلب آسیب میزند. از این گذشته ورزش و تحرک بدنی نشاط و سرزندگیتان را بالا برده و روحیهتان را بهتر میکند. توصیه میکنیم مصرف میوههای تازه و سبزیجات و همچنین غلات کامل را بیشتر کنید. فرزندانتان را از همان سنین پایین به تغذیهی سالم عادت دهید. اجازه ندهید به مصرف چیپس و پفک و کلا هلههولهها عادت کنند. در نهایت اینکه همیشه سالم و تندرست باشید.
مطالب مرتبط:
مقابله با سکتهی قلبی با منیزیم
تغییر سبک زندگی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی