تبیان، دستیار زندگی
یک مقام مسئول در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه امکان اجرای طرح کارت به کارت سهمیه‌های بنزین در صورت توصیه وزارت نفت وجود دارد، از امضای تفاهم نامه‌ای با ونزوئلا به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی سامانه هوشمند سوخت به این کشور آمریکای
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

"کارت به کارت" بنزین؟


یک مقام مسئول در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه امکان اجرای طرح " کارت به کارت" سهمیه‌های بنزین در صورت توصیه وزارت نفت وجود دارد، از امضای تفاهم نامه‌ای با ونزوئلا به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی سامانه هوشمند سوخت به این کشور آمریکای جنوبی خبر داد.

کارت سوخت

سید محسن روحانی گفت: در شرایط فعلی در سامانه هوشمند سوخت قابلیت اجرای طرح "کارت به کارت" سهمیه‌های بنزین وجود ندارد.

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر اینکه اگر اجرای چنین طرحی توصیه شود، امکان برنامه ریزی برای اجرای آن وجود دارد، تصریح کرد: سامانه هوشمند سوخت کشور از قابلیت های مختلفی برخوردار بوده و با انجام برنامه نویسی‌ها می توان بر قابلیت های فنی و عملیاتی آن اضافه کرد.

این مقام مسئول همچنین در خصوص درخواست چندین کشور آمریکای جنوبی همچون برزیل و ونزوئلا برای دریافت خدمات مشابه سامانه هوشمند سوخت در ایران به منظور مدیریت مصرف سوخت در این کشورها، اظهار داشت: تاکنون مذاکرات مختلفی با کشورهای مختلف جهان برای صادرات خدمات فنی و مهندسی سامانه مشابه سامانه هوشمند سوخت در ایران انجانجام گرفته است.

روحانی با یادآوری اینکه بر این اساس اخیرا مذاکراتی با ونزوئلا برای صدوئر بخشی از این خدمات انجام گرفته است، اظهار داشت: ونزوئلا آمادگی خود را برای دریافت خدمات فنی و مهندسی سامانه هوشمند سوخت اعلام کرده است.

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه پیش از این تفاهم نامه ای هم با طرف ونزوئلایی امضا شده است، بیان کرد: ونزئلا به دنبال اجرای پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در جایگاه های بنزین و گازوئیل است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه برخی از کشورها به دنبال الگو برداری از سامانه هوشمند سوخت ایران برای مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی هستند، تبیین کرد: ایران آماده ارائه خدمات فنی و مهندسی سامانه هوئشمند سوخت به تمامی کشورهای جهان است.

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر اینکه اگر اجرای چنین طرحی توصیه شود، امکان برنامه ریزی برای اجرای آن وجود دارد، تصریح کرد: سامانه هوشمند سوخت کشور از قابلیت های مختلفی برخوردار بوده و با انجام برنامه نویسی‌ها می توان بر قابلیت های فنی و عملیاتی آن اضافه کرد

اوج گیری دوباره مصرف بنزین ایران

با وجود اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت بنزین به بیش از یکهزار تومان، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از رشدی 2 درصدی مصرف بنزین با وجود افزایش قیمت‌ها خبر داد و گفت: با فرارسیدن تابستان مصرف بنزین بازهم افزایش می‌یابد.

با گذشت حدود یک ماه و نیم از اجرای فاز دوم قانون هدفمند سازی یارانه ها و افزایش قیمت هر لیتر بنزین به بیش از یکهزار تومان، مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی نه تنها متوقف نشده که حتی با افزایش هم همراه بوده است.

آمارهای رسمی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نشان می دهد در هفته نخست خرداد ماه سال جاری متوسط مصرف بنزین ایران با رشد دو میلیون لیتری با احتساب مصرف بنزین سوپر به حدود 70 میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

کارت سوخت،سهمیه بندی بنزین

بر این اساس، بیشترین بنزین مصرف شده در هفته منتهی به 9 خردادماه با 72 میلیون لیتر به روز پنجشنبه (8 خرداد ماه) و کمترین میزان مصرف آن نیز با 59.1 میلیون لیتر به روز جمعه ( 9 خرداد) مربوط می شود.

همزمان با جهش جدید مصرف بنزین ایران، مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از احتمال تداوم افزایش مصرف بنزین در فصل تابستان و با آغاز سفرهای برون شهری مردم خبر می دهند.

مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه با نزدیک شده به تابستان و افزایش مسافرت‌ها، پیش بینی می شود روند مصرف بنزین با نرخ 400 تومان نیز افزایش یابد و موجودی آن در کارتهای سوخت صفر شود، گفته است: هم اکنون حدود 1.6 میلیاد لیتر بنزین 400 تومانی در کارتهای سوخت ذخیره سازی شده است.

این مقام مسول با یادآوری اینکه متوسط مصرف بنزین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی دو درصدی دارد، تصریح کرد: مصرف این فرآورده بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و اعمال نرخ‌های جدید، روندی رو به رشد داشته است.

به گفته مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی  ایران، پیش بینی می شود با توجه به تعطیلات تابستانی پیش روی، مصرف بنزین فراتر نیز برود و به روزانه 70 میلیون لیتر برسد.

بخش اقتصاد تبیان

منبع : مهراخبار