تبیان، دستیار زندگی
رشد کودکان از زمان تولد تا رسیدن به کمال از مراحل متعدد و به هم پیوسته‌ای عبور می‌کند که دارای فصول مشخص و متعدد می‌باشند و در مجموع تاریخ واحدی را تشکیل می‌دهند.....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ایده های برگزیده روانشناسی

هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

هشتمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید اما کار ما هنوز تمام نشده است! این دوره نیز هم چون سال های گذشته دوستان بسیاری با ثبت طرح ها و ایده های خلاقانه خود در منوی "پیشنهاد موضوع" ما را در ارتقای تنوع پروژه ها یاری نموده اند. هم چون گذشته بر آن شدیم تا با گردآوری این ایده های جالب، علاوه بر قدر دانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهشگران علاقمند فراهم آوریم. فراموش نکنید که ما همیشه منتظر طرح های جدید شما عزیزان هستیم.

ایده های برگزیده روانشناسی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

نام ایده :  بررسی تفاوت فرآیندهای ذهنی دختران و پسران

نام ارایه دهنده :  فاطمه زارعی فرد

زمینه و نوع پروژه : روانشناسی - تحقیقاتی

درجه سختی: متوسط

رشد کودکان از زمان تولد تا رسیدن به کمال از مراحل متعدد و به هم پیوسته‌ای عبور می‌کند که دارای فصول مشخص و متعدد می‌باشند و در مجموع تاریخ واحدی را تشکیل می‌دهند. کودک تغییرات دایم و مستمری را طی می‌کند و در عین حال دارای مراحل معین می‌باشد که هر کدام از آن‌ها خصوصیات روانی خاصی را داراست که این خصوصیات را می‌توان با توجه به رفتارها بررسی کرد و در نهایت برای شکوفا کردن همه استعدادهای کودک، باید پرورش و تربیت حتی‌الامکان بر اساس شناخت ویژگی‌های آن مراحل خاص روانی صورت گیرد.

تفاوت‌های دختران و پسران در دوره‌های رشد

1-   رشد جسمانی

دختران در تولد، راه افتادن و بلوغ جلوتر از پسران هستند، پسران از رشد ماهیچه‌ای کامل‌تری برخوردارند، شش‌ها و قلب بزرگ‌تری دارند و با افزایش سن، در فعالیت‌های حرکتی برتری می‌یابند. پسران در دوره نوزادی و کودکی در مقابل بیماری‌ها، آسیب‌پذیرترند و در مقابل دردهای جسمانی تحمل کم‌تری دارند.

2-    رشد شناختی

دختران در توانایی‌های کلامی مانند خزانه لغات، خواندن و دریافت و خلاقیت کلامی از رشد بیشتری برخوردار هستند و این برتری حتی از دوره نوزادی نیز محسوس است؛ البته این برتری در سال‌های بعد به طور عمده‌ای افزوده می‌شود. پسران از حدود ده سالگی در توانایی بصری، فضایی برتری فراوانی پیدا می‌کنند؛ این توانایی‌ها شامل شناخت بهتر اشیاء در فضاهای دو یا سه بعدی، خواندن نقشه‌ها و... است. پسران از ابتدای 12 سالگی در ریاضیات برتری پیدا می‌کنند و در این زمینه از استعدادهای ویژه‌ای برخوردار می‌شوند. همچنین مدارکی وجود دارد که پسران بیش از دختران کنجکاو و جست‌وجوگرند و در کارهای مخاطره آمیز شرکت می‌کنند.

3-    رشد عاطفی و اجتماعی

پسران اغلب پرخاشگرند، به ویژه در پرخاشگری‌های بدنی از دختران جلوتر هستند. دختران در مقابل خواسته‌های والدین و سایر بزرگ‌سالان، بیشتر فروتنی نشان می‌دهند و این مسئله حتی از سنین کودکی اول نیز کاملاً محسوس است. دختران در گروه‌های هم‌سال، بیشتر همکاری و همراهی نشان می‌دهند، در حالی که پسران این ویژگی را به ویژه در روابط با دختران، کمتر بروز می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد، دختران در مقابل ناسازگاری‌های خانوادگی و فشارهای عاطفی بیش از پسران تحمل دارند. همچنین پسران بیش از دختران، دارای مشکلات عاطفی و یادگیری مانند ناتوانی در نوشتن و خواندن و نقایص تکلمی در محیط مدرسه‌اند.

ایده های برگزیده روانشناسی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان

دانش آموز  پژوهشگر در این پروژه به بررسی ساختار ذهنی دختران و پسران پرداخته است. این دانش آموز به جمع آوری مطالب در رابطه با ذهن و بخش های مختلف آن، کارکردهای قسمت های مختلف مغز، شیوه تفکر در دختران و پسران، جمع آوری تحقیق های مرتبط در رابطه با فرآیند های ذهنی و تنظیم مطالب جمع آوری شده پرداخته است.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

ایده های برگزیده علوم انسانی هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان   

ایده های برگزیده معماری هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان 

ایده های برگزیده معماری هشتمین دوره ی پروژه های دانش آموزی تبیان