تبیان، دستیار زندگی
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: در چهارمین جشنواره علمی جابر بن حیان بیش از 14 هزار پروژه علمی و تحقیقاتی شرکت کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حضور 14 هزار پروژه در جشنواره علمی جابر بن حیان در اردبیل

حضور 14 هزار پروژه در جشنواره علمی جابر بن حیان در اردبیل


مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: در چهارمین جشنواره علمی جابر بن حیان بیش از 14 هزار پروژه علمی و تحقیقاتی شرکت کرده است.


صابر سپهری در حاشیه افتتاح نمایشگاه طرح‌های پژوهشی و علمی دانش‌آموزان دوره ابتدایی در خانه معلم اردبیل در اردبیل اظهار کرد: با هدف اشاعه فرهنگ تحقیق و پژوهش در بین دانش‌آموزان ابتدایی جشنواره جابر بن حیان در مقطع ابتدایی به صورت استانی برگزار شد و نفرات برگزیده به جشنواره ملی راه پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: در این جشنواره از 19 ناحیه و منطقه آموزشی استان اردبیل دانش‌آموزان خلاق و مبتکر حاضر شدند و با قضاوت داوران پروژه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت؛ بعد از سه روز برپایی نمایشگاه آثار منتخب معرفی و به جشنواره ملی راه پیدا می‌کند.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان اردبیل افزود: در چهارمین دوره جشنواره علمی پژوهشی جابر بن حیان در سه مرحله مدرسه‌ای، منطقه‌ای و استانی بیش از 537 مدرسه که 35 درصد مدارس ابتدایی استان را تشکیل می‌دهد مشارکت کردند که شامل نواحی و مناطق مختلف آموزشی بوده است.

سپهری یادآور شد: در این جشنواره بیش از 41 هزار دانش‌آموز که 47 درصد دانش‌آموزان دوره ابتدایی را شامل می‌شود با تولید 14 هزار پروژه حضور داشته و مشارکت کردند.

این مسئول اضافه کرد: اهداف برگزاری این جشنواره علمی، زیست محیطی، آسیب‌شناسی، تحقیق در حوزه مسائل اجتماعی، مهارت‌آموزی و ترویج و نهادینه کردن برنامه‌های علمی و پژوهشی در بین نسل آینده است و معتقدیم دانشمندان آینده کشور باید از این ظرفیت بهره‌ برده و استفاده کنند.

اهداف برگزاری این جشنواره علمی، زیست محیطی، آسیب‌شناسی، تحقیق در حوزه مسائل اجتماعی، مهارت‌آموزی و ترویج و نهادینه کردن برنامه‌های علمی و پژوهشی در بین نسل آینده است.

گفتنی است، در این جشنواره آثار جالب و ابتکاری از سوی دانش‌آموزان شامل 19 ناحیه و منطقه آموزشی در معرض دید عموم گذاشته شده که شامل تولید ماشین بادی، زمین انرژی‌زا سبلان، بهره‌گیری از انرژی ژئوترمال در تولید برق، ظرفیت خوب آب‌های گرم، مراحل مختلف پالایشگاهی، ربات دوکاره مسیر‌یاب و نوریاب، مدل سلول‌های بنیادین، نحوه آتش‌فشانی کوه‌ها، تولید آب سالم و آب ماده‌ای با ارزش، توربین‌های بادی و آبی، نحوه تبدیل زباله‌ها به کمپوست، تبخیر منابع آب، قایق موتوری، خودروی پاک، نحوه تشکیل رنگین کمان، پنکه حسی و ... است.


منبع: خبرگزاری پانا

بخش سفیران تبیان