تبیان، دستیار زندگی
دنیای بازی ها از کودکی آغاز می شود. اما تا بزرگسالی ادامه می یابد. گاهی مرز میان بازی و زندگی شکسته می شود و دیگر معلوم نیست بازی می کنیم یا زندگی. شاید به همین خاطر باشد که تولید کنندگان بازی های رایانه ای می کوشند تا از طریق تولید بازی های رایانه ای خاص
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

با بازی بخوابید!


دنیای بازی ها از کودکی آغاز می شود. اما تا بزرگسالی ادامه می یابد. گاهی مرز میان بازی و زندگی شکسته می شود و دیگر معلوم نیست بازی می کنیم یا زندگی. شاید به همین خاطر باشد که تولید کنندگان بازی های رایانه ای می کوشند تا از طریق تولید بازی های رایانه ای خاص مقاصدشان را وارد زندگی واقعی انسان ها کنند که یکی از اصلی ترین این اهداف، پیشبرد جنگ نرم می باشد.

تلفن همراه، موبایل

همه ما علاقه زیادی به گوشی هوشمند خود داریم و سعی می‌ کنیم در تمام طول روز آن را در کنار خود نگه داریم. اما بد نیست بدانید 95 درصد ما حتی شب ‌ها هم با در آغوش گرفتن گوشی هوشمند به خواب می ‌رویم. باید اعتراف کرد که گوشی هوشمند این روزها قابلیت‌ هایی بیش از تماس صوتی و ارسال پیامک دارد و از عکس ‌برداری و پخش فایل‌ های صوتی گرفته تا جست ‌وجوهای اینترنتی و وظایف کاری ما را انجام می‌ دهد و همین مسئله باعث اعتیاد انسان به این دستگاه الکترونیکی جیبی شده است. نتایج حاصل از بررسی جدید مرکز بریتانیایی Big Brand Beds نشان داده است که 95 درصد صاحبان دستگاه‌ های الکترونیکی موبایلی تا لحظاتی پیش از خواب از آن‌ استفاده می ‌کنند و فقط در زمانی که به خواب می‌ روند حاضر به ترک دستگاه‌ های موبایلی هستند.

این بررسی همچنین نشان داد که 95 درصد جوانان 18 تا 29 ساله نیز همراه با گوشی هوشمند به تختخواب می‌ روند و در نیمه‌ های شب هم به ارسال و دریافت پیامک می ‌پردازند. البته توجه داشته باشید که 50 درصد این گروه سنی در نیمه شب به خاطر ارسال انواع مختلف پیام بیدار می ‌شوند و ساعت‌ ها به خاطر این کار بیدار می‌ دانند.

نتایج این بررسی جدید همچنین ثابت کرده است که 63 درصد مردم احساس می‌ کنند که در کنار دستگاه موبایلی خود خواب خوبی نداشته ‌اند و به طور دائم نگران دریافت پیامی هستند که از آن بی ‌خبر بوده ‌اند. در این راستا و طبق آمار به‌ دست آمده، 15 درصد افراد 19 تا 64 سال به خاطر دستگاه موبایلی خود در هنگام شب کمتر از 6 ساعت می‌خوابند و البته 95 درصد کاربران اعلام کرده ‌اند که اگر دستگاه موبایلی شخصی ‌شان از آنها دور باشد، نمی ‌تواند با خیال راحت به خواب بروند.

این بررسی همچنین نشان داد که 95 درصد جوانان 18 تا 29 ساله نیز همراه با گوشی هوشمند به تختخواب می‌ روند و در نیمه‌ های شب هم به ارسال و دریافت پیامک می ‌پردازند. البته توجه داشته باشید که 50 درصد این گروه سنی در نیمه شب به خاطر ارسال انواع مختلف پیام بیدار می ‌شوند و ساعت‌ ها به خاطر این کار بیدار می‌ دانند

حائز اهمیت آن که در این میان جامعه ایرانی نه تنها مستثنا نیست بلکه در این روند پیشتاز شده است! بنا بر اعلام آمارهایی از سوی مسوولان بنیاد ملی بازی های رایانه ‌ای یک سوم جمعیت کشور (در گروه سنی بین هفت تا 40 سال) بازی های رایانه‌ ای انجام می ‌دهند و طبق مستندات چندی پیش اعلام شد که از هر سه ایرانی یک نفر از بازی های رایانه ‌ای استفاده می‌ کند و 80 درصد از علاقمندان به این بازی ها را رده سنی هشت تا 15 سال تشکیل می ‌دهند و روزانه به طور متوسط دو ساعت از وقتشان را صرف این بازی ها می ‌کنند.

بر این اساس در هر بازی باید پنج اصل تفریح و سرگرمی برای بازیکن، آموزش نهان، تولید در بعد انبوه و درآمدسازی و کارآفرینی، برخورداری از جاذبه ‌های هنری بدیع و ابتکارات و رسانه‌ ای بودن ( انتقال پیام) رعایت شود. کارشناسان بر این عقیده ‌اند که پردازش مناسب و ساخت و تولید بازی های جذاب رایانه ‌ای با استفاده صحیح از این اصول نه تنها می تواند در رسیدن اهداف تولیدکنندگان نقش داشته باشد بلکه در استقبال مخاطبان نیز تاثیرگذار است.

موبایل، تلفن همراه

در واقع دنیای بازی ها از کودکی آغاز می شود. اما تا بزرگسالی ادامه می یابد. گاهی مرز میان بازی و زندگی شکسته می شود و دیگر معلوم نیست بازی می کنیم یا زندگی. شاید به همین خاطر باشد که تولید کنندگان بازی های رایانه ای می کوشند تا از طریق تولید بازی های رایانه ای خاص مقاصدشان را وارد زندگی واقعی انسان ها کنند که یکی از اصلی ترین این اهداف، پیشبرد جنگ نرم (Soft War) می باشد.

اگرچه رسانه ای مانند سینما بسیار تاثیر گذار است و سینمای هالیوود در بسیاری از مواقع در جهت تغییر معادلات جهانی موفق عمل کرده است اما به باور کارشناسان و روان شناسان ماهیت بازی های رایانه ای به گونه ای طراحی شده که در آنها مخاطب همانند سینما یک مخاطب منفعل نیست بلکه به شکلی کاملا فعال در جریان بازی دخالت میکند و اگرچه مسیر بازی از قبل طراحی شده اما بازیگر با قرار گرفتن در این مسیر حس می کند که خود نقش پیش برنده را دارد و تاثیرات روحی عمیقی را بر ذهن او می گذارد . مهدی مسائلی کارشناس بازیهای رایانه ای هریک از مقوله های سینما و بازیهای رایانه ای را دارای تاثیر گذاری خاصی می داند ولی معتقد است امتیاز بازیها بر فیلمها در طولانی تر بودن تاثیرات آنهاست . یک فیلم سینمایی نهایتا 90 تا 180 دقیقه می تواند یک شخص را مجذوب خود کند و این درحالی است که بازی ها حداقل بسته به نوع و ژانر آنها از یک ساعت تا چند ماه می تواند یک نفر را با خود همراه و مشغول کند .

تفاوت دیگر اینکه تسلط ما بر فیلم در حد جلو و عقب بردن فیلم است ولی در بازی ها شما از شخصیت ها گرفته تا سلاح و لوکیشن بازی را هم می توانید انتخاب نمایید و خود در جای شخصیت اصلی قرار دهید.

فرآوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: تابناک / ایتنا / پایگاه جنگ نرم

مطالب مرتبط:

یک هفته تحمل زندگی بدون تلفن همراه

وابستگی شدید به تلفن همراه، اعتیاد قرن جدید

آمار دارندگان تلفن همراه در جهان