تبیان، دستیار زندگی
اهمیت خانواده در دین، فرهنگ و اجتماع و استحکام بنیان ها و ارزش های آن بر هیچ فردی پوشیده نیست به دنبال این امر و در راستای آسیب شناسی و آفت زدایی از آن باید در جهت تکریم منزلت خانواده قدم های محکمی برداشته شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : محسن جندقی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نکته های کلیدی یک زندگی


اهمیت خانواده در دین، فرهنگ و اجتماع و استحکام بنیان ها و ارزش های آن بر هیچ فردی پوشیده نیست  به دنبال این امر و در راستای آسیب شناسی و آفت زدایی از آن باید در جهت تکریم منزلت خانواده قدم های محکمی برداشته شود.


فرهنگ خانواده

پدر بزرگ، مادربزرگ، پدر، مادر و فرزندان اعضای یک خانواده را تشکیل می دهند از طرفی هم اداره صحیح روابط میان اعضا نیاز به دانایی و توانایی خاصی دارد تا نه تنها ارزش های خانواده بلکه روابط نیز مستحکم و پا برجا بماند. برای این منظور همه اعضا خانواده باید از نقش ها و وظایف خود آگاه باشند و به همه ابعاد زندگی خود توجه کنند. کتاب‌ها، مقاله‌ها، همایش‌ها سخنرانی‌ها و فیلم‌هایی که سعی در بیان چگونگی روابط اعضای خانواده دارند، نتوانسته‌اند آن گونه که باید از عهده آن برآیند. هر یک، گوشه‌ای از آن را بر عهده گرفته و به برخی روابط پرداخته و از سهم سایرین غافل شده است.

استاد علی اکبر مظاهری، از اساتید و مشاوران بنام حوزه علمیه قم که در  فقه و اصول، علوم تربیتی، الهیات و معارف اسلامی تخصص دارد و عمری را در مطالعه و مشاوره در امور خانواده گذرانده است، با توجه به همه این مطالب، اثری جدید در این زمینه پدید آورده است.

وی مولف کتاب هایی چون آداب عشق ورزی،  ارمغان جبهه، از اوج آسمان   (چاپ سوم)، از ژرفای حج، اینگونه زندگی کنیم، خارهای جانکاه، جوانان و دوران نامزدی (چاپ سیزدهم)، جوانان و انتخاب همسر (چاپ سی و هفتم) و .... است  در حال حاضر کتابی با عنوان فرهنگ خانواده به چاپ رسانده است این کتاب که میلادش با سالی که نیمی از شعار آن فرهنگی است، مقارن شده است که سعی دارد به همه روابط ارکان خانواده بپردازد و آداب و فرهنگی که باید بر این روابط جاری باشد را بیان کند؛ هم در روابط همسران، هم در روابط با پدربزرگ و مادربزرگ و هم در روابط با فرزندان و حقوقشان. هرچند به همه روابط پرداخته است، اما به سهم همسران آن هم به دلیل اهمیت توجه بیشتری شده است .

این کتاب که بزرگ‌ترین اثر نگارنده آن به شمار می آید و حاصل یک عمر مطالعه و فعالیت علمی و مشاوره‌ای ایشان است، مانند یک دائرةالمعارف، به طرح موضوعاتی که لازمه فرهنگ حاکم بر خانواده است پرداخته و بایدها و نبایدها، آسیب‌ها و آفت‌های زندگی خانوادگی را مورد توجه قرار داده است.

این کتاب که میلادش با سالی که نیمی از شعار آن فرهنگی است، مقارن شده است که سعی دارد به همه روابط ارکان خانواده بپردازد و آداب و فرهنگی که باید بر این روابط جاری باشد را بیان کند؛ هم در روابط همسران، هم در روابط با پدربزرگ و مادربزرگ و هم در روابط با فرزندان و حقوقشان. هرچند به همه روابط پرداخته است، اما به سهم همسران آن هم به دلیل اهمیت توجه بیشتری شده است

نویسنده علاوه بر این که از شیوه‌های اجرای بایدها و نبایدها و راهکارهای مبارزه با آفت‌ها و آسیب‌ها غافل نشده، نکته‌های کلیدی را در قالب حکایت‌هایی واقعی که از تجربه‌های مشاوره‌ای اش است برای خوانندگان بیان کرده است. ضمن این که همین حکایات، می‌تواند دلیلی مستند بر توصیه‌ها و راهنمایی‌های نویسنده باشد

این کتاب در سه بخش سامان یافته است:

بخش اول به بیان مهارت‌ها و ضرورت‌های زندگی خانواده پرداخته و از اموری که فرد باید در زندگی خانوادگی خویش به آن‌ها اهمیت دهد و بر اجرای آن‌ها بکوشد یاد می‌کند

بخش دوم به آسیب شناسی و آفت زدایی اختصاص یافته است. اموری که هر شخصی باید نسبت به ایجاد آن‌ها در خانواده خویش بیمناک بوده و از آن دوری گزیند و اگر خدای ناکرده در دام آن امور گرفتار شده، رهایی جوید.

بخش سوم نیز با عنوان دوران کمال، به بررسی برخی مسائل دوران کهنسالی و بازنشستگی پرداخته و نکاتی را برای موی‌سپیدان خانواده مطرح می‌کند

این کتاب توسط انتشارات نور الزهرا (س)  در استان قم منتشر شده است.

زهرا زنگنه

بخش اجتماعی تبیان


مطالب مرتبط:

مهندسی نظام خانواده نوین

چرا تجرد را انتخاب می کنیم؟

فرهنگ غرب و نگاه ما به ازدواج