سرچشمه همه کمالات چیست؟
یکی از امتیازات بینظیر قرآن، بیان پرمحتواترین مطالب، در قالب سادهترین و مختصرترین کلمات است.
آیه 24 سوره رعد:
سَلَامٌ عَلَیْکُم به ما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَی الدَّارِ
(فرشتگان هنگام دیدارِ بهشتیان به آنان میگویند): به خاطر استقامتی که کردید، بر شما درود باد. پس چه نیکوست سرای آخرت.
* یکی از امتیازات بینظیر قرآن، بیان پرمحتواترین مطالب، در قالب سادهترین و مختصرترین کلمات است. از جمله همین عبارت «سلام علیکم» که جملهای بسیار کوتاه و آسان، امّا پرمحتوا و رساست و سابقهی آن به انبیای گذشته همچون ابراهیم، نوح و آدم (علیهمالسلام) میرسد. «سلام علی نوح فیالعالمین»(صافّات، 79)، «سلام علی موسی و هارون»(صافّات، 120)
* سلام، یکی از نامهای خداوند، تهنیت خداوند بر پیامبران، تبریک الهی بر بهشتیان، زمزمه فرشتگان، کلام بینالمللی تمام مسلمانان، شعار بهشتیان در این جهان و آن جهان، ذکر خالق و مخلوق، ندای وقت ورود و خروج، آغاز هر کلام در نامه و بیان است که هم بر مرده و زنده و هم بر بزرگ و کوچک گفته میشود و پاسخ آن در هر حال واجب است.
* پیام سلام، احترام، تبریک، دعا، امان و تهنیت از سوی خداوند است. «سلام قولا من ربّ رحیم»(یس، 58) وقتی ما در پایان هر نماز میگوییم: «السّلام علینا و علی عباداللَّه الصّالحین»، با این سلام، تمام مرزهای نژادی و امتیازات پوچ سن، جنسیت، مال، مقام، زبان و زمان را در طول تاریخ در هم میشکنیم و با همه بندگان صالح خدا ارتباط برقرار میکنیم و بر آنها درود میفرستیم.
* در روایات آمده: گروهی از مردم قبل از رسیدگی به حساب، به بهشت میروند، وقتی فرشتگان علت را سوال میکنند، جواب میشنوند که ما در دنیا بر اطاعت خداوند و بر مشکلات و مصائب، صبر میکردیم و اهل شکیبایی بودیم. فرشتگان با شنیدن جواب، از آنان با «سلام علیکم ...» استقبال میکنند.
* امام صادق (علیهالسلام) فرمودند: ما اهل صبر هستیم، اما شیعیان ما از ما صبورتر میباشند، زیرا صبر ما بر چیزی است که میدانیم، ولی آنان بر چیزی صبر میکنند که نمیدانند.
* سرچشمه همه کمالات صبر است. «به ما صبرتم» صبر در پایان هشت نشانه و کمال برای اولواالالباب بیان شده و فرشتگان نیز اساس درود خود را صبر مۆمنین میدانند.
* سلام کردن به هنگام ورود، شیوهی فرشتگان است. «یدخلون علیهم، سلام علیکم»
* بهشت «دارالسلام» است. چون فرشتهها از هر سو بر بهشتیان سلام میکنند. «من کل باب سلام علیکم»
* به کسانی که پایداری و پشتکار دارند، احترام بگذاریم. «سلام علیکم بما صبرتم»
* در نظام الهی، حتی بکار بردن کلمات و درود و تبریک نیز بر اساس یک مبنا و حکمت (ایمان و عمل) است نه تملق و گزافه. «سلام علیکم به ما صبرتم».
باشگاه خبرنگاران
باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443
برگرفته از گروه: قرآن
مطالب مرتبط:
عامل محرومیّتها و مشکلات چیست؟