تبیان، دستیار زندگی
در پی موافقت بانک مرکزی با فعال‌سازی لیزینگ مسکن عملیاتی شدن این امر در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آیا مسکن قسطی می آید؟


در پی موافقت بانک مرکزی با فعال‌سازی لیزینگ مسکن عملیاتی شدن این امر در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.

رویای خانه دار شدن

حمید شیروانی در یک نشست خبری با بیان این‌که از کلیه لیزینگ‌های فعال 35 شرکت دارای مجوز هستند، گفت: 28شرکت عضو کانون شرکت‌های لیزینگ و مابقی عضو انجمن شرکت‌های هستند. مردم باید توجه داشته باشند که کلیه‌ی شرکت‌هایی که در قالب لیزینگ معتبر اقدام به انتشار آگهی می‌کنند مجاز نیستند.

وی افزود: در جلسه‌ای که روز گذشته با معاون نظارتی بانک مرکزی داشتیم پیگیری کردیم که این دو نهاد با یکدیگر ادغام شده و جامعه‌ای تحت عنوان جامعه لیزینگ ایران تشکیل شود.

دبیر کل کانون شرکت‌های لیزینگ ایران با بیان این‌که صنعت لیزینگ خدمات زیادی را به اقتصاد کشور ارائه کرده است، گفت: تامین مالی توسط شرکت‌های لیزینگ از سه تا 15 سال انجام می‌شود و پس از آن دارایی‌ها قابل برگشت به شرکت‌های لیزینگ است.

شیروانی با اشاره به این‌که لیزینگ خودرو بخش کوچکی از فعالیت این صنعت است، گفت: امروزه صحبت از ورود لیزینگ به حوزه‌های حمل‌ونقل ریلی، هوایی، دریایی و تجهیزات پزشکی مطرح می‌شود.

وی از مذاکره با وزیر راه و شهرسازی و رییس کل بانک مرکزی برای ورود به لیزینگ مسکن خبر داد و گفت: در این زمینه با وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی مکاتبه کردیم و با توجه به موافقت‌ بانک مرکزی بنا شده که موضوع در شورای پول و اعتبار بررسی شود.

دبیر کل کانون شرکت‌های لیزینگ ایران با تاکید بر این‌که پول‌هایی که از صنعت لیزینگ خارج می‌شود تورم‌زا نخواهد بود، خاطر نشان کرد: در صورت عملیاتی شدن لیزینگ مسکن افراد با تامین 20 الی 30 درصد هزینه‌ی ملک می‌توانند صاحب مسکن شوند. از نیروی انتظامی و بانک مرکزی درخواست داریم که از فعالیت لیزینگ‌های غیرمجاز جلوگیری کنند که اکنون تعداد آنها به حدود 120 شرکت می‌رسد. وی همچنین از برگزاری همایش لیزینگ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی در تاریخ 26 خرداد ماه سال جاری خبر داد.

این در حالی است که سال گذشته، خبرنگاران به دعوت مسوولین بازدیدی را از این پروژه داشتند و حتی واحدهای نمونه هم در معرض بازدید خبرنگاران قرار گرفت اما در یکسال گذشته خبری از تحویل واحدها و به پایان رسیدن پروژه نیست. از سوی دیگر متقاضیان پروژه مسکن تهرانسر که تاکنون بابت اقساط 80 میلیون تومان به حساب واریز کرده‌اند هنوز در انتظار تحویل واحدهایشان هستند در حالیکه این سایت تاکنون درگیر انتخاب پیمانکار برای اتمام ساخت واحدها بوده است زیرا برخی از پیمانکاران به دلیل کم کاری از سایت اخراج شدند

صنعت لیزینگ تعطیل شده است در ادامه این نشست حمیدرضا ابداعی – رییس هیات مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران – با بیان این‌که شرکت‌های لیزینگ از سال 80 تا 86 فعالیت‌های خوبی داشتند، گفت: از سال 86 به بعد فعالیت شرکت‌ لیزینگ محدود شد و بانک مرکزی با لیزینگ‌های بدون مجوز برخورد کرد، اما این اقدام باعث شد فعالیت لیزینگ‌های مجاز نیز محدود شود.

وی با اشاره به این‌که افرادی با سرمایه‌ی 100 هزار اقدام به راه‌اندازی شرکت لیزینگ کرده و کلاهبرداری کردند، گفت: طی چهار سال گذشته صنعت لیزینگ کشور تقریبا تعطیل شده است.

رییس هیات مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ ایران با بیان این‌که نرخ 14 الی 15 درصد از سوی بانک مرکزی در شرایط که نرخ تمام شده پول 26 درصد است با منطق سازوگار نیست، گفت: بانک‌ها نمی‌توانند به شرکت‌های خود وام بدهند بنابراین لیزینگ‌ها برای تامین منابع باید به سراغ بانک‌های دیگر بروند و منابع با نرخ 26 درصد تامین کنند که در چنین شرایطی لیزینگ با نرخ 15 درصد امکان‌پذیر نیست بنابراین بسیاری از لیزینگ‌ها تعطیل شده‌اند.

وی در پایان گفت: یکی‌دیگر از مشکلات موجود محدودیت قرار‌داد‌ها و هم‌چنین محدودیت‌های حقوقی و قضایی است.

یکسال از زمان وعده افتتاح سایت مسکن ویژه تهران گذشت

حدود یکسال از زمان اعلام مسئولان برای افتتاح سایت مسکن ویژه تهرانسر می گذرد اما همچنان این پروژه بلاتکلیف است و سرنوشت آن مشخص نیست.

مسکن

حدود یکسال از آخرین باری که مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند که مسکن ویژه تهرانسر به افتتاح می رسد می گذرد اما همچنان وضعیت این پروژه نامشخص است و پاسخگویی هم در این باره انجام نمی شود.

در واقع پروژه 2560 واحدی مسکن تهرانسر که از سوی علی نیکزاد در سال 90 آغاز شد، قرار بود برای قشر متوسط شهر تهران ساخته شود تا دغدغه اجاره نشینی و خانه دار شدن بخشی از تهرانی را پاسخگو باشد اما با گذشت بیش از دو سال، هنوز هم سرنوشت این پروژه نامشخص است و به دغدغه ای برای متقاضیان تبدیل شده است.

این در حالی است که سال گذشته، خبرنگاران به دعوت مسوولین بازدیدی را از این پروژه داشتند و حتی واحدهای نمونه هم در معرض بازدید خبرنگاران قرار گرفت اما در یکسال گذشته خبری از تحویل واحدها و به پایان رسیدن پروژه نیست. از سوی دیگر متقاضیان پروژه مسکن تهرانسر که تاکنون بابت اقساط 80 میلیون تومان به حساب واریز کرده‌اند هنوز در انتظار تحویل واحدهایشان هستند در حالیکه این سایت تاکنون درگیر انتخاب پیمانکار برای اتمام ساخت واحدها بوده است زیرا برخی از پیمانکاران به دلیل کم کاری از سایت اخراج شدند.

در واقع افزایش نرخ مصالح ساختمانی در سال گذشته و گرانی مسکن موجب شد که برخی از پیمانکاران در این سایت، نسبت به نرخ ساخت اعتراض کنند. به گفته آنها با گرانی مصالح ساختمانی نرخ تعیین شده جوابگوی هزینه هایشان را نمی دهد بنابراین دولت باید نرخ ساخت را افزایش دهد.

آنها اعلام کردند که دولت برای اینکه به متقاضیان فشار نیاورد می تواند از قیمت زمین کاهش دهد و به قیمت ساخت اضافه کند تا پول بیشتری هم از متقاضیان دریافت نشود. اما در نهایت به نظر می رسد که مذاکرات دولت و پیمانکاران به جایی نرسیده است.

در صورت عملیاتی شدن لیزینگ مسکن افراد با تامین 20 الی 30 درصد هزینه‌ی ملک می‌توانند صاحب مسکن شوند. از نیروی انتظامی و بانک مرکزی درخواست داریم که از فعالیت لیزینگ‌های غیرمجاز جلوگیری کنند که اکنون تعداد آنها به حدود 120 شرکت می‌رسد. وی همچنین از برگزاری همایش لیزینگ، کارآفرینی و توسعه اقتصادی در تاریخ 26 خرداد ماه سال جاری خبر داد

از سوی دیگر در زمان وزارت علی نیکزاد، قرار بود علاوه بر تهرانسر در برخی از نقاط دیگر تهران مانند حکیمیه مشابه این پروژه اجرا شود اما نه تنها پروژه‌های دیگری شروع نشد بلکه سایت تهرانسر هم همچنان بلاتکلیف است.

ویژگی‌های سایت تهرانسر

مساحت كلی سایت تهرانسر حدود 35 هكتار است كه از این میزان 15 هكتار مسكونی و 40 درصد سطح اشغال بوده و مساحت سایر اراضی به ترتیب تجاری خدماتی 12784 متر مربع، آموزشی 9970 متر مربع، درمانی بهداشتی 2230 مترمربع، خدماتی اداری انتظامی 5760 متر مربع، فرهنگی مذهبی 2740 متر مریع و تاسیسات و تجهیزات عمومی 4530 متر مربع است.

براین اساس مساحت خالص هر واحد 105 متر مربع و مساحت ناخالص با احتساب مشاعات (انباری و پاركینگ و...) 147 متر مربع اعلام شده است ضمن آنکه در زمان شروع پروژه نرخ ساخت هرمترمربع متری 540 هزار تومان و قیمت زمین متری 2 میلیون و 500 هزار تومان اعلام شده بود. بنابر اعلام مسوولان این واحدها امکاناتی مانند انباری، پاركینگ، آسانسور، كولر، پكیج، درب‌های ضد سرقت، كف سرامیک، اتاق خوابها با كمد دیواری دارند.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع : ایسنا، مهر

مطالب مرتبط:

مسکن همچنان راکد و گران می شود 

 افزایش نرخ سود و بازار مسکن

 آغاز فصل تازه مسکن با کاهش قیمت‌ها+مقایسه قیمت‌ها در تهران