مشکلات را شکلات کنید

اصولا ما آدم ها از هر گونه سختی و دردسری بیزاریم و با شنیدن کلمه سختی منزجر و نگران می شویم . این مساله خود منعکس کننده نگاه و نگرش ما به واقعیت مشکلات است. در واقع مشکل نگرشی است که نسبت به مشکل داریم.
ما اغلب مشکلات و سختی ها را به دو گونه تعبیر و توجیه می کنیم :
بدشانسی و بداقبالی
کیفر گناهان و اعمان ناشایست
شاید فراموش کرده ایم برای چه به دنیا آمده ایم و قرار نبوده زندگی ساده باشد قرار نبوده راحت و بی دردسر باشد . اگر دیدگاه خود را به این سمت تغییر دهیم که زندگی به این منظور طراحی شده است که ما را با چالش رشد و تغییر روبه رو کند تا انسانی خود آگاه تر و مهربان تر و کمال یافته تر شویم، مشکلات نردبانی است برای صعود انسان به بالاترین قلعه های زندگی و هدف از زندگی رشد و تعالی است . هدفی که بدون وجود مشکلات راهی برای دست یافتن به آن نخواهید یافت.مشکلات به شما انگیزه پیشرفت و رشد می دهند . در واقع باید کلمه ی مشکل در ذهن شما به تداعی پیشرفت باشد به طوری که هر زمان به مشکلی برمی خورید بلافاصله به جای احساس ناامیدی و ترس از اینکه می توانید ظرفیت وجودی خود را گسترش دهید شاد شوید.
هر شخص یک دایره ی نفوذ (به طور خلاصه : محدوده ی توانایی) دارد . وسعت دایره نفوذ نشان دهنده میزان توانمندی های افراد است هر چه انسان توانمندتر باشد یعنی دایره نفوذ بزرگتری داشته باشد شرایط و مسائل بیشتری در دایره نفوذش قرار می گیرد که با گسترش آن میتواند به حل مشکلات خویش بپردازد .
دایره نفوذ و نگرانی انسان ها با هم متفاوت است ، زیرا توانمندی ها و ظرفیت های افراد متفاوت است و هدف کتاب نیز همین است که به مخاطب این پیام را برساند که با گسترش قدرت درونی خود میتوان مشکلات را حل نمود و به بیان دیگر : «هر کس عظیم تر از آن است که می اندیشد».
بلوغ مقوله ای مربوط به سن و سال نیست . خیلی از نظر سنی بالغ به نظر می رسند اما با کوچکترین مساله ای از کوره در می روند افسرده می شوند و ماتم می گیرند . زیرا در واقع آنها هنوز به رشد واقعی نرسیده اند. به سادگی و از نوع مسائل و بحران های افراد می توان به میزان رشد و پختگی آنها پی برد . اینکه یک فرد چه چیزی را مساله و مشکل بداند منعکس کننده میزان بلوغ اوست .
مسائل همچون آینه ای میزان قدرتمان را به ما نشان می دهد و تصویری از ما را به خویش باز می تاباند اما سوال مهم تر این است با مسائل عمده و فراز و نشیب های زندگی چگونه برخورد می کنید؟
افراد در برابر مشکلات دو نوع عکس العمل نشان می دهند :
1- برخی ترجیح می دهند که از دایره نفوذ خود خارج نشوند .
آنها از شرایطی که در حوزه نگرانی آنهاست فاصله می گیرند و نمی خواهند با آنها روبرو شوند حتی ممکن است به مواد مخدر پناه ببرند تا فکر به مشکلات آنها را نیازارد.از نظر این نوع افراد بزرگترین راه حل مسائل ، پاک کردن صورت مساله از طریق نادیده انگاشتن آن است .آنها امیدوارند با گذر زمان فرجی حاصل شود و مشکلات خود به خود حل شوند.
2- عده ای هم هستند که به استقبال مسائل و شرایط دشوار می روند هر چند آنها آزرده می شوند اما می دانند بهترین راه حل فائق آمدن بر دشواری هاست .گروه دوم در واقع از طریق حل مسائل و مشکلات دایره نفوذ خود را گسترش می دهند . زیرا پس از حل هر مسئله ای توان فرد برابر با اندازه آن مشکل رشد می کند.به صورتی که هر مشکل و شرایطی که به اندازه مشکل قبلی باشد به علت گسترش دایره نفوذ در این منطقه قرار می گیرد و آنها دیگر از این بابت آزرده نمی شوند .
زندگی یک کلاس و دوره فراگیری مسائل ریاضی است . آنها که فکر می کنند خوشبختی یعنی یک زندگی بدون مشکل و پیچیدگی، هنوز حقیقت زندگی را درک نکرده اند اگر مساله ای نباشد بحران و دردسری نباشد انسان هیچ چیز یاد نمی گیرد و هیچ فرصتی برای رشد و تعالی نخواهد داشت.
پیام کتاب این است : مشکلات را شکلات کنید و شرط لازم برای این کار این است که آنها را شکلات ببینیم و باور کنیم که در دل هر زحمتی رحمتی است .
نویسنده کتاب حاضر بیان می کند که : هدف من در این کتاب این است که چهره واقعی و اصیل و ارزشهای نهفته در مشکلات و بحران ها را به شما نشان دهم و لباس زیبایی بر قامت مشکلات بپوشانم، به صورتی که این تغییر نگرش باعث شود با آغوشی باز به استقبال این موهبت بزرگ الهی بروید و بجای آه و ناله و شکایت خردمندانه در صدد حل آنها برآیید و از آنها سود ببرید.
در کتاب «مشکلات را شکلات کنید» نویسنده سعی کرده ابعاد مختلف مشکلات را برای خوانندگان روشن کند و با بیان داستان ها و سرگذشت های اغلب واقعی و تمثیلی اراده انسان را در رویارویی با مشکلات افزایش دهد و به آنها یادآوری کند که زندگی تماما یک فرصت است . عنوان کتاب که برگرفته از معمایی تکراری و قدیمی ست، به طور کاملاً مناسبی با داستان های آورده شده در کتاب هماهنگی دارد.
این کتاب دارای 8 فصل و 211 صفحه می باشد که توسط انتشارات بهار سبز منتشر شده است .عناوین فصول ذکر شده در کتاب حاضر عبارتند از :مشکلات را شکلات کنیم،مشکلات ناشی از عدم خود شکوفایی،آنتونی رابینز از مشکلات می گوید،خلاقیت ابزار موثر مسائل و مشکلات،زمان های سخت هیچ گاه دوام نمی آورند اما انسان های سخت و محکم چرا،مشکلات نداشتن هدف و رویا،آن را که تویی چاره و بیچاره نخواهد شد،مشکلی به نام مرگ.
تنظیم و فرآوری:مریم تجریشی مرکز مشاوره
مشخصات کتاب
تألیف: مسعود لعلی
ناشر: بهار سبز