تبیان، دستیار زندگی
پس از صدور حکم دادگاه عالی ترکیه مبنی بر اینکه مسدود کردن سایت توییتر نقض آزادی بیان است دولت این کشور دسترسی به این سایت را دوباره آزاد کرد. اردوغان در واکنش به رای دادگاه گفته بود که رای را می‌پذیرد ولی برای آن ا1حترامی قائل نیست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ماجرای فیلتر توئیتر در ترکیه


پس از صدور حکم دادگاه عالی ترکیه مبنی بر اینکه مسدود کردن سایت توییتر نقض آزادی بیان است دولت این کشور دسترسی به این سایت را دوباره آزاد کرد. اردوغان در واکنش به رای دادگاه گفته بود که رای را می‌پذیرد ولی برای آن ا1حترامی قائل نیست.

پس از اینکه لینک‌هایی در خصوص فساد دولت ترکیه در وب سایت‌ توییتر قرار گرفت، دولت این کشور دسترسی به این شبکه اجتماعی را محدود کرد.

توییت

علاوه بر توییتر، دولت ترکیه دسترسی به سایت یوتیوب را نیز پس از انتشار مکالمه مقامات رده بالای امنیتی این کشور در خصوص مداخله احتمالی در سوریه مسدود کرد.

این اقدامات ترکیه با انتقاداتی از سوی جامعه جهانی و همچنین دادگاه‌هایی در خود این کشور همراه بود.

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در اینباره گفت : برای حکم دادگاه قانون اساسی ترکیه درباره رفع فیلتر تویتر احترام قائل نیستیم.

وی که این اظهارات را قبل از سفر به جمهوری آذربایجان می گفت اظهار داشت: ما حکم دادگاه را اجرا می‌کنیم اما ناگزیر نیستیم احترامی برای این حکم قائل باشیم.

با این حال براساس حکم دادگاه عالی ترکیه تنها دسترسی به سایت توییتر آزاد شده و یوتیوب همچنان مسدود می‌باشد

سفیر ترکیه در ایران پیرامون این مئله به سوال"  با بروز برخی تنش‌ها در ترکیه دولت توئیتر و یوتیوب را فیلتر کرد. مقامات آمریکایی و غربی بلافاصله اما واکنش نشان داده و اعلام کردند که دولت باید این صفحات را رفع فیلتر کند. چرا این صفحات فیلتر شد و موضع شما در قبال اظهارات غربی‌ها چه بود؟ "

ما حکم دادگاه را اجرا می کنیم اما ناگزیر نیستیم احترامی برای این حکم قائل باشیم

اینگونه پاسخ داده است که: ما به عنوان ترکیه در قبال مسائل خود، اهمیتی نمی‌دهیم که دیگران درباره ما چه فکر می‌کنند. برای ما مهم اراده ملی خودمان است. گشایش فضای سیاسی، دموکراسی، توسعه، پیشرفت و بهبود وضعیت ملتمان را دنبال می‌کنیم و برایمان مهم نیست که این کار خوشایند کشورهای دیگر باشد یا نه؛ لذا اینکه یوتیوب یا توئیتر هست یا نه خیلی مهم نیست. این صفحات اجتماعی تنها یک وسیله هستند و نمی‌توانند معیار وجود یا عدم وجود آزادی در یک کشور باشند. نظر ما این نیست که چیزی را ممنوع کنیم و با ممنوعیت پیش برویم چرا که ممنوعیت مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند. فکر می‌کنیم که احترام باید متقابل باشد و در مناسبات جهانی باید این اصل حاکم باشد.

بیشترین شکایت مردم درباره یوتیوب و توئیتر این بود که حقوق شخصی آنها آسیب دیده است. وقتی یک هموطن ترک در یوتیوب فیلمی می‌بیند که ارزش‌های شخصی وی را زیر سۆال می‌برد، انتظار دارد که حقش از سوی دولت حفظ شود و ما برای حفظ حقوق شهروندان خود باید کارهایی انجام دهیم.

فرآوری: باباپور

بخش ارتباطات تبیان


منبع:ایسنا/ فارس

مطالب مرتبط:

یوتیوب و توئیتر، میان سنی و شیعه

گنجشک توئیتر میلیاردی می‌شود؟

آمریکا رتبه نخست درخواست افشای اطلاعات کاربران توئیتر +جدول