آیا مخرج بول با غیر آب پاك میشود؟
جواب: بعد از پاك شدن عین نجاست در مورد ادرار دوبار و در مورد مدفوع یك بار شستن با آب قلیل كفایت میكند و اگر شلنگ متصل به كر باشد یك بار آب ریختن پس از برطرف شدن عین نجاست كافی است. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, م66 و 67)
جواب: واجب است انسان وقت تخلی و مواقع دیگر، عورت خود را از كسانی كه مكلفند (چه محرم و چه نامحرم) و همچنین دیوانهی ممیز و بچههای ممیزی كه خوب و بد را میفهمند، بپوشانند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, م57)
جواب: موقع تخلی باید طرف جلوی بدن، یعنی شكم و سینه رو به قبله و پشت به قبله نباشد. ولی اگر كسی مجبور باشد رو به قبله بنشیند مثلاً برای اینكه نامحرم او را نبیند، مجبور است رو به قبله بنشیند مانعی ندارد. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, م59 و 62)
جواب: اگر نیاز به پاك كردن باشد بعد از برطرف کردن عین نجاست با ریختن آب قلیل یا با شلنگ آب متصل به كر پاك میشود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م180, ص122)
جواب: تطهیر داخل بینی یا گوش لازم نیست. اگر ظاهر آن نجس شده است، ظاهر را تطهیر نمائید كفایت میكند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, م216, ص138)
جواب: هر نقطهای كه یقین دارید خون به آن رسیده نجس است و باید تطهیر شود و جاهای مشكوك محكوم به طهارت است. (تحریر الوسیله, ج1, ص121, قول فی کیفیه المتجنس)
جواب: خیر ـ مخرج بول فقط با آب میتواند، پاك شود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, م66)
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم