تبیان، دستیار زندگی
پروژه ی عکاسی داستانی از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. فریال خلیلی، ساجده حاج علی و یسنا فریدیان پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم عارفه عباسی انجام داده اند....
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دستاورد برتر متوسطه 1 آیین روشن نور

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

عکاسی و لحظات تاریخی

پژوهشگران جوان متوسطه 1 آیین روشن نور به مدیریت سرکار خانم مستانه باقری در نهمین دوره جشنواره پروژه‌های دانش آموزی تبیان حضور داشتند.

پروژه ی عکاسی داستانی از این مدرسه جزء برترین سمینارهای این دوره از جشنواره شد. فریال خلیلی، ساجده حاج علی و یسنا فریدیان پژوهشگران عزیزی هستند که این پروژه را با راهنمایی سرکار خانم عارفه عباسی انجام داده اند. در زیر خلاصه ای از این پژوهش ارایه می گردد.

پایه عکاسی داستانی (Photography Essay Storytelling) بر بیان یک حقیقت نهاده شده است.

در این شاخه از عکاسی، تصاویر داستانی را روایت می‌کنند که به مراتب تاثیرگذارتر از کلمات است. یک داستان تصویری مخاطب را در فضای شخصی‌اش درگیر خود می‌کند و احساسات وی را بر می‌انگیزد.

تاریخچه عکاسی داستانی به زمان‌های اولیه اختراع دوربین بر می‌گردد چرا که عکاسان خیلی زود متوجه تاتیرگذاری عکس بر مخاطبان شدند و بسیاری از آن ها تلاش کردند تا از قدرت تصویر برای بیان روایت‌های اجنماعی و سیاسی بهره بگیرند.

تصاویر دنباله‌دار با مفاهیم اجتماعی معمولاً تغییراتی را در جامعه همراه داشته است.

در سال 1960، یوجین اسمیت (W. Eugene Smith) از کودکان ناقص الخلقه‌ی روستایی در ژاپن تصاویر داستان گونه‌ای تهیه کرد. آلودگی یک کارخانه‌ شیمیایی در نزدیک روستای Minamata سبب نقص عضو کودکان در بدو تولد و هم چنین مسموسیت ماهیان رودخانه‌های اطراف شده بود.

دوربین سامسونگ nx1000

وی مانند بسیاری از عکاسان خبری دیگر زندگی‌اش را برای تهیه‌ی این تصاویر در معرض خطر جدی قرار داد و در جریان کار به شدت مورد ضرب و شتم کارگران کارخانه قرار گرفت که سال‌ها بعد، آسیب‌های ناشی از آن باعث مرگش شد.

در نظر داشته باشید که تمام عکس‌های داستانی موظف به روایت یک داستان حقیقی نیستند. می توانند روایتگر یک داستان تخیلی بوده که حاصل تجسم و تفکرات خود عکاس باشد.

لذا در این پروژه ها ما عکس های مختلفی را کنار هم چیدیم و به صورت داستان در آوردیم و در مدرسه و هم چنین در جشنواره با استقبال خوبی رو به رو شدیم. این استقبال باعث شد تصمیم بگیریم که کار خود را به جشنواره ی خوارزمی هم ببریم تا ان شاءالله با دیدن تصاویری پشت سر هم انسان ها داستانی، برای خود نوشته و در ذهن خود لذت از آن را ببرند.

مطالب مرتبط:

عکاسی در تبیان

مجموعه ای تاریخی از مخترع عكاسی

عکاسی و توان های بصری آن

اصالت و تجرید در عکاسی

هنر عکاسی از ابنیه و بناهای معماری

اولین کشور مسلمان که عکاسی کرد

مزایای عکاسی سیاه و سفید

عكاسی مستند چیست؟

نکته های ضروری در ژاسی

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه سارا خرّمی نژاد

تنظیم: نسرین صادقی