تبیان، دستیار زندگی
به دنیا آمدن فرزند جدید، احساسات خاصی را در فرزندان قبلی به وجود می‌آورد. بروز نوعی حسادت در این موقعیت می‌تواند طبیعی باشد، اما عملکرد شما و عدم غفلت از فرزند قبلی، همه اعضای خانواده را در گذر از این موقعیت یاری می‌کند. نقش شما اساسی است. پس باید بیشتر ب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کودک و پذیرفتن فرزند جدید خانواده


به دنیا آمدن فرزند جدید، احساسات خاصی را در فرزندان قبلی به وجود می‌آورد. بروز نوعی حسادت در این موقعیت می‌تواند طبیعی باشد، اما عملکرد شما و عدم غفلت از فرزند قبلی، همه اعضای خانواده را در گذر از این موقعیت یاری می‌کند. نقش شما اساسی است. پس باید بیشتر بدانید.


كودك

کمک به کودکان در پذیرفتن فرزند جدید خانواده

برای کودکان، اضافه شدن یک عضو جدید به خانواده ممکن است چندان خوشایند نباشد. واقعیت این است که اکثر کودکان در چنین موقعیتی احساس حسادت می‌کنند و به راحتی این احساس را در رفتارشان نشان می‌دهند.

چگونه فرزند خود را برای آوردن کودکی جدید آماده کنیم؟

پذیرفتن فرزند جدیدی در خانواده، برای کودکان سنین 1 تا 3 سال، مشکل‌تر است، زیرا هنوز خیلی به والدینشان وابسته هستند. حتی گاهی عکس‏العملهای شدیدی از خود نشان می‌دهند که دقت شما را می‌طلبد. البته اگر حساسیت‌ها خیلی بحرانی شد، بهتر است نزد مشاور بروید. اما والدین برای آماده کردن فرزند بزرگ‌تر، چه اقداماتی می‌توانند به عمل آورند؟ آمادگی برای ورود عضو جدید، به حفظ آرامش طی این دوره انتقالی کمک می‌کند. خانم سارا ف. که یک پسر سه ساله و یک نوزاد دختر دارد، تجربه خود را برای ما نقل کرده است:

وقتی به دخترم شیر می‌دادم، سامان (پسرم) از من خواست با او توپ بازی کنم. او از دست کودک جدید خیلی ناراحت شد چون احساس کرد من درخواستش را رد کرده‌ام، و شروع به گریه کرد. لازم بود تا کاری کنم که غصه نخورد و بین او و خواهرش کینه به وجود نیاید. به او گفتم: وقتی خواهرت شیرش را خورد، می‌توانی با او بازی کنی. بعد توپ کوچکی را که برای دخترم خریده بودم به او دادم تا بعد از شیر، به آرامی با او بازی کند. در اینجا حس کردم که از خوشحالی، چشمانش برق زد و احساس یک برادر بزرگ‌تر به او دست داد. ضمناً عکسی از اولین بازی دونفره آن‌ها گرفتم و در اتاقشان قاب کردم.

در اینجا به ذکر چند نکته می‌پردازیم که شما می‌توانید به کودکتان کمک کنید فرد جدید را راحت‌تر بپذیرد:

1) با هم نقش مادر را بازی کنید.

برای فرزند بزرگ‌تر، عروسک یا خرس مورد علاقه‌اش را بخرید و او را مامان عروسک بکنید. برایش توضیح دهید که نوزاد جدید، خیلی ظریف و حساس است. بگذارید غذا دادن، بغل کردن و تمیز کردن نوزاد را با عروسکش امتحان کند. اجرای نقش مادر باعث می‌شود به هردوی شما خوش بگذرد. وقتی خوب از عهده کارش برآمد، تشویقش کنید.

2) اتاق نوزاد را با هم تزئین کنید.

بگذارید فرزند بزرگ‌تر، یک نقاشی قشنگ، مخصوص این اتاق بکشد و آن را همان جا نصب کنید. این کار باعث می‌شود احساس کند از گردونه فعالیت‌های خانه خارج نشده و در احساس خوشحالی ورود فرزند جدید، سهیم است.

بگذارید فرزند بزرگ‌تر، یک نقاشی قشنگ، مخصوص این اتاق بکشد و آن را همان جا نصب کنید. این کار باعث می‌شود احساس کند از گردونه فعالیت‌های خانه خارج نشده و در احساس خوشحالی ورود فرزند جدید، سهیم است.

3) از او بخواهید در ماجرا سهیم باشد.

وقتی نوزاد را به منزل آوردید، اجازه دهید کودک بزرگ‌تر به شما کمک کند و از او یاری بخواهید. گرچه شما تلاش کرده‌اید ذهن او را برای ورود فرزند جدید آماده کنید، ولی هنوز احتمال دارد از خود مقاومت نشان دهد. ممکن است دوباره مانند سال‌های قبل، بچگانه حرف بزند یا شیشه شیرش را بخواهد. این یک رفتار طبیعی است و زیاد طول نخواهد کشید. بگذارید این رفتار را داشته باشد و با او برخورد نکنید. حتماً او را مانند قبل بغل کنید و نوازش نمایید و ببوسید و ابراز محبت به او را، از قبل نیز بیشتر کنید. اوقات خاصی را فقط به او اختصاص دهید و با یکدیگر خلوت کنید. می‌توانید با هم بازی کنید یا برایش اختصاصاً داستان بخوانید یا با او غذا بخورید.

4) با هم کتاب بخوانید.

کودکان عاشق داستان خواندن شما هستند، مخصوصاً اگر ماجرای کتاب در مورد آن‌ها باشد. با هم به سمت یک کتاب‌فروشی یا کتابخانه قدم بزنید و کتاب یا داستانی در مورد برادر یا خواهر بزرگ‌تر شدن برایش بگیرید. از اوقاتی که تنها با هم هستید لذت ببرید و کتاب را برایش بخوانید.

ملاحظه می‌کنید که راه‌های مختلفی برای آماده کردن فرزندان بزرگ‌تر، جهت قبول فرزند جدید وجود دارد. درک و آگاهی شما از فشارهایی که ورود فرد تازه به خانواده وارد می‌کند، اعضای خانه را در گذر از این دوره، یاری خواهد کرد.

منبع: ویستا


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: خانواده