حکم طلب ارث در زمان زنده بودن والدین!

جواب: طبق اصول, ارث مربوط به بعد از فوت شخص است و كسی از بستگان و فرزندان حق ندارند در زمان حیات تقاضای ارث بنمایند. بلی پدر میتواند هر مقداری بخواهد به فرزند یا سایرین در زمان حیات خود ببخشد ولی بابت ارث محسوب نمیشود.
جواب: باید از وارث تحقیق شود اگر وارث او معلوم نشد (و یأس از پیدا شدن او حاصل شود) با اجازه حاكم شرع از طرف وارث به فقیر صدقه بدهند. (استفتائات حضرت امام (ره), ج3, ص373)
جواب: اگر در حیات خود اموال را به او بخشیده و به قبض او هم داده مالك شده است و ورثه دیگر حق ندارند ولی اگر قبض محقق نشده به همه ورثه میرسد و در صورتی كه وصیت بوده در ثلث تركه نافذ است و بقیه مربوط به همه ورثه است. (استفتائات حضرت امام (ره), ج3, ص374)
جواب: با فرض شك در تقدم و تأخر و تقارن موت پدر و بچهها تركه پدر به برادرها نمیرسد و به همسر و بچهها منتقل و از بچهها به مادرشان میرسد و در نتیجه تمام تركه او ملك مادر است كه همسر متوفی است. (استفتاثات حضرت امام (ره), ج3, ص375)
جواب: هر مقدار كه بابت حقوق زمان خدمت از دولت طلبكار است جزء تركه محسوب است و طبق قانون ارث بورثه میرسد و آنچه را كه دولت ـ طبق مقررات ـ از خودش به بازماندگان كارمند متوفی میدهد تابع مقررات دولت است و اختصاصپیدا میكند به كسی كه دولت به او میپردازد. (استفتائات حضرت امام(ره), ج3, ص384)
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم
مطالب مرتبط:
