آیا شستن بدن کفایت از غسل میکند؟

فقط طرف راست یا چپ بدن لازم است و دیگر شستن سر لازم نیست. سر و گردن را باید قبل از طرف راست بدن شستشو داد. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م361)
اگر زیاد شك میكنید به شك خود اعتنا نكنید و به وسوسهی شیطان توجه نداشته باشید و از اسراف هم بپرهیزید، بهرحال غسل شما صحیح است و در مواردی كه یقین كردید در بین غسل باد روده یا معده خارج شده است پس از غسل، برای نماز وضو بگیرید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1، م386 واستفتائات جدید امام خمینی(ره)، ج1، س139)
در مورد سئوال نمازهایی كه خوانده است باطل است و باید قضای آن را به جا آورد و از گناه خود نیز توبه نماید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1, ص247, استفتائات مقام معظم رهبری)
اگر همهی غسلها را نیت كند میتواند با انجام یك غسل رفع تكلیف نماید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، ج1، م389)
اگر خون قبل از غسل بوده و هنوز باقی مانده است، به جهت نجس بودن محل، غسل او صحیح نیست و اگر بعد از تمام شدن غسل خون آمده است غسل صحیح است لكن هر كجای دست و یا لباس كه با رطوبت مسریه به محل خون رسیده است نجس میباشد و باید آن را آب كشید. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره)، ج1, ص60, س129)
شستشوی بدن بدون انجام غسل به ترتیب خاص كفایت از غسل نمیكند. (ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره)، ج1، س112 با تغییر عبارت)
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم ـ بخش استفتائات
مطالب مرتبط:
