بخار آب نجس پاک است

برخی از فقهاء آن را پاك میدانند و میفرمایند، اگر خون را خارج كنید، مصرف بقیه تخم مرغ اشكال ندارد. و برخی دیگر از فقهاء میفرمایند، بنابر احتیاط اجتناب شود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م98).
اگر خون كمتر از درهم (به اندازه سطح دو ریالی) باشد اشكالی ندارد ـ و میتوانید با دستمال آن را پاك كنید، ولی باید توجه داشته باشید كه سایر نقاط را آلوده ننماید. (ر.ك: عروه الوثقی، ج1، ص73).
هر جایی كه با این آب متنجس ملاقات كند، نجس است و باید جاهایی را كه یقین به ملاقات دارید، تطهیر نمائید. ولی اگر پس از برطرف شدن خون، صورت و یا عضو نجس یك بار شسته شود آن عضو یا صورت پاك است. (تحریر الوسیله، ج1، ص123، م9).
بنابر احتیاط واجب حكم دندان طبیعی را ندارد و باید تطهیر شود. (ر.ک استفتائات امام(ره) ج1، ص99، س258).
بخار پاك است، ولی سرم كه از فرآوردههای خون است، نجس است. (ر.ک استفتائات امام(ره) ج1، ص99، س257).
اگر علامت منی را داشته باشد نجس است و باید غسل جنابت به جا آورد. ولی تا یقین به جنابت و منی بودن آن رطوبت پیدا نشود غسل واجب نمیشود. (ر.ک استفتائات جدید امام(ره) ج1، ص53، س101).
رطوبتی كه از انسان خارج میشود سه قسم است:
1. بول یا ادرار است كه مشخص میباشد.
2. منی كه با شهوت و جستن خارج میشود و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست میشود؛ كه اگر این رطوبت از انسان خارج شود، نجس است، و واجب است غسل جنابت به جا آورد.
3. وذی ـ مذی ـ ودی، كه این رطوبتها پاك میباشند، برای توضیحات بیشتر به توضیح المسائل قسمت نجاسات مراجعه فرمائید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م73 و م346).
ممكن است بعد از بول یا ملاعبه و یا دیدن مناظر شهوت انگیز، آبی از شخص خارج شود كه اگر یقین ندارید منی و یا ادرار است و استبراء از بول هم كرده باشید، مایع مذكور پاك است و وضو را هم باطل نمیكند.
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم ـ بخش استفتائات
مطالب مرتبط:
