تبیان، دستیار زندگی
اگر ظرفی كه محتوی آب كمتر از كر باشد و با خون یا فرآورده‌های خونی نجس شود، به جوش بیاید، آیا بخار آن پاك است؟ و آیا فرآورده‌های خونی مثل پلاسما و سرم نجس است؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بخار آب نجس پاک است

کتری و بخار آب جوش

سوال: خون داخل تخم مرغ پاك است یا نجس؟

برخی از فقهاء آن را پاك می‌دانند و می‌فرمایند، ‌اگر خون را خارج كنید، مصرف بقیه تخم مرغ اشكال ندارد. و برخی دیگر از فقهاء می‌فرمایند، ‌بنابر احتیاط اجتناب شود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م98).

سوال: وقتی در هنگام نماز لب انسان یا قسمتی از بدن به علت خشكیدگی خون بیاید تكلیف چیست؟

اگر خون كمتر از درهم (به اندازه سطح دو ریالی) باشد اشكالی ندارد ـ و می‌توانید با دستمال آن را پاك كنید، ولی باید توجه داشته باشید كه سایر نقاط را آلوده ننماید. (ر.ك: عروه الوثقی، ج1، ص73).

سوال: اگر شخصی صورتش به واسطه‌ی خون نجس شده باشد و با آب قلیل یك بار آن را بشوید، تكلیفش نسبت به وسایلی كه با دست خیس لمس كرده چیست؟

هر جایی كه با این آب متنجس ملاقات كند، نجس است و باید جاهایی را كه یقین به ملاقات دارید، تطهیر نمائید. ولی اگر پس از برطرف شدن خون، صورت و یا عضو نجس یك بار شسته شود آن عضو یا صورت پاك است. (تحریر الوسیله، ج1، ص123، م9).

سوال: اگر دهان خونی شود، و در دهان، دندان مصنوعی طوری باشد كه به دندان طبیعی چسبیده باشد و نشود آن را برای آب كشیدن بیرون از دهان آورد، آیا نحوه‌ی تطهیرش مانند دندان طبیعی است؟

بنابر احتیاط واجب حكم دندان طبیعی را ندارد و باید تطهیر شود. (ر.ک استفتائات امام(ره) ج1، ص99، س258).

سوال: اگر ظرفی كه محتوی آب كمتر از كر باشد و با خون یا فرآورده‌های خونی نجس شود، به جوش بیاید، آیا بخار آن پاك است؟ و آیا فرآورده‌های خونی مثل پلاسما و سرم نجس است؟

بخار پاك است، ولی سرم كه از فرآورده‌های خون است، نجس است. (ر.ک استفتائات امام(ره) ج1، ص99، س257).

سوال: اگر از فردی به دلایلی رطوبتی خارج شود چه حكمی دارد و تكلیفش چیست؟

اگر علامت منی را داشته باشد نجس است و باید غسل جنابت به جا آورد. ولی تا یقین به جنابت و منی بودن آن رطوبت پیدا نشود غسل واجب نمی‌شود. (ر.ک استفتائات جدید امام(ره) ج1، ص53، س101).

سوال: در مورد رطوبتی كه از بدن خارج می‌شود توضیح بیشتری بفرمائید؟

رطوبتی كه از انسان خارج می‌شود سه قسم است:

1. بول یا ادرار است كه مشخص می‌باشد.

2. منی كه با شهوت و جستن خارج می‌شود و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست می‌شود؛ كه اگر این رطوبت از انسان خارج شود، نجس است، و واجب است غسل جنابت به جا آورد.

3. وذی ـ مذی ـ ودی، كه این رطوبت‌ها پاك می‌باشند، برای توضیحات بیشتر به توضیح المسائل قسمت نجاسات مراجعه فرمائید. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م73 و م346).

سوال: اگر از انسان آبی خارج شود و هیچ یك از علائم منی را نداشته باشد باید چه كار كرد؟

ممكن است بعد از بول یا ملاعبه و یا دیدن مناظر شهوت انگیز، آبی از شخص خارج شود كه اگر یقین ندارید منی و یا ادرار است و استبراء از بول هم كرده باشید، مایع مذكور پاك است و وضو را هم باطل نمی‌كند.

بخش احکام اسلامی تبیان


منبع: سایت اندیشه قم ـ بخش استفتائات

مطالب مرتبط:

چند مسئله در باب غسل و وضو

حکم کاشت ناخن

وضو با ناخن مصنوعی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.