تبیان، دستیار زندگی
کرمانشاه یکی از پرجاذبه‌ترین مقاصد توریستی است، چه به لحاظ اکوتوریسم و چه به لحاظ آثار باستانی.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از سراب روانسر تا غار شکارچیان در کرمانشاه +عکس


کرمانشاه یکی از پرجاذبه‌ترین مقاصد توریستی است، چه به لحاظ اکوتوریسم و چه به لحاظ آثار باستانی.


سراب روانسر

سراب روانسر، یکی از چندین جاذبه گردشگری استان کرمانشاه است که چشم‌اندازی زیبا و طبیعی دارد. این سراب پر آب و زیبا در روانسر از توابع استان کرمانشاه قرار دارد و در ایام سال، پذیرای میهمانان بسیاری از اقصی نقاط کشور است. در حاشیه این سراب، فضایی دلنشین وجود دارد که بازدیدکنندگان در آن توقف می‌کنند و از دیدن مناظر زیبای اطراف لذت می‌برند. سراب روانسر، سرچشمه رودخانه قره‌سو است که یکی از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین رودخانه‌های استان کرمانشاه به حساب می‌آید که خود از کوه‌های شاهو سرچشمه می‌گیرد.

کرمانشاه
کرمانشاه

غار کاوات

غار کاوات از دیگر جاذبه‌های گردشگری و معروف این استان است که در سلسله کوه‌های شاهو در شمال جوانرود و نزدیک روستای شبانکاره در 2 کیلومتری غار قوری قلعه واقع شده است. دهانه غار در ارتفاع 1660 متری از سطح دریا قرار دارد. در انتهای این محوطه بزرگ، شاخه اصلی غار، با دهانه کوچک‌تری شروع شده و از قسمت چپ شاخه اصلی، نهر کوچکی به اعماق سنگ‌ها فرو می‌ریزد. پس از 40 متر پیشروی، برکه‌ای به طول 15 متر و عمق 70 سانتی‌متر وجود دارد که در بعضی جاها، عمق آن به 5/1 متر می‌رسد. این قسمت غار به دوشاخه تقسیم می‌شود.

از آنجا که این غار در حال حاضر تأمین‌کننده بخش مهمی از آب شهر جوانرود است، به همین دلیل دیدن فضای داخلی غار امکان ندارد، اما دیدن مدخل غار و حوالی آن، خالی از لطف نیست. در اطراف غار نیز باغات، قد علم کرده‌اند و سراب‌ها و چشمه‌های گوارایی خروشان هستند که تفرجگاه بسیار جالبی برای مسافران است.

کرمانشاه
کرمانشاه

غار شکارچیان در دامنه کوه بیستون و در بالای سر نقش برجسته هرکول قرار دارد. این غار دارای فضای کوچکی به مساحت 35 متر مربع است و احتمالاً پناهگاه موقت شکارچیانی بوده که در آنجا لاشه شکار را برای حمل به اقامتگاه اصلی، قصابی و آماده می‌کردند. شکارچیان می‌توانستند در هنگام شکار از این غار به عنوان مخفیگاه استفاده کنند، زیرا موقعیت مکانی آن به گونه‌ای است که تا به آن نزدیک نشویم، از فاصله دور و از پایین به خوبی دیده نمی‌شود و شکارچیان می‌توانستند به راحتی در آن، حرکات حیواناتی را که در پایین و به خصوص در کنار سراب بودند، زیر نظر بگیرند.

در کاوش‌های انجام شده در این نما مقدار زیادی ابزار سنگی شامل تیغه‌های سنگی و تبرهای بادامی شکل به دست آمده است و طی این کاوش‌ها بخشی از استخوان ساعد انسان نئاندرتال نیز کشف شد که شباهت‌هایی با نمونه‌های به دست آمده از خاورمیانه و اروپا دارد.

باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: ایران‌گردی